English booking Thai booking

Upozornenie: zákaz vstupu na Filipíny pre cestujúcich z Číny, Hongkongu, Macaa a Taiwanu

13. február 2020

Od začiatku februára platí vo Filipínach zákaz vstupu cestujúcim z Číny, Hongkongu, Macaa a Taiwanu.

Upozornenie: zákaz vstupu na Filipíny pre cestujúcich z Číny, Hongkongu, Macaa a Taiwanu

14.02.2020: Aktualizácia

Úrad pre civilné letectvo (ÚCL) FR dnes s okamžitou platnosťou zrušil dočasný zákaz vstupu na Filipíny pre všetkých cestujúcich, prichádzajúcich z Taiwanu. Dočasný zákaz vstupu na Filipíny pre cestujúcich z Číny, Hongkongu a Macaa podľa nariadenia ÚCL z 02.02.2020 zostáva v platnosti.

02.02.2020: Upozornenie

Dňa 02.02.2020 Ministerstvo dopravy a komunikácie Filipín – Úrad pre Civilné letectvo (ÚCL) upresnil pravidlá na uplatnenie nariadenia Prezidenta FR z 02.02.2020 na zákaz vstupu na Filipíny pre cestujúcich z Číny, Hongkongu, Macaa a Taiwanu bez ohľadu na národnosti.

Letecké spoločnosti sú povinné podniknúť zodpovedajúce kroky na plnenie nariadenia prezidenta a prijať opatrenia na: Dočasný zákaz vstupu na Filipíny pre všetkých cestujúcich (bez ohľadu na občianstvo) okrem občanov Filipín a držiteľov povolenia trvalého pobytu vydané filipínskou vládou, ktorí pricestujú z Číny, Hongkongu, Macaa a Tajvanu.

Dočasný zákaz vstupu na Filipíny pre všetkých cestujúcich bez ohľadu na národnosti okrem občanov Filipín a držiteľov povolenia trvalého pobytu vydaného filipínskou vládou, ktorí boli posledných 14 dní v Cíne, Hongkongu, Macau a na Taiwane. Dočasný zákaz vycestovania z Filipín do Číny, Hongkongu, Macaa a Taiwanu. Letecké spoločnosti s pôsobnosťou v spomenutých krajinách sú povinní prijímať potrebné opatrenia na dodržanie rozhodnutia ÚCL a regulárne informovať ÚCL o zmene, revízii a zrušení svojich letov.