English booking Thai booking

EVA Air víta ukončenie štrajku a ospravedlňuje sa za vzniknuté nepríjemnosti

8. júl 2019

Štrajk skončil dohodou

EVA Air víta ukončenie štrajku a ospravedlňuje sa za vzniknuté nepríjemnosti

EVA Air a Taoyuan Flight Attendants Union (TFAU) dosiahli konsenzus a podpísali kolektívnu zmluvu, ktorej svedkami sa stali minister práce Hsu Ming-chun a primátor mesta Taoyuan, Cheng Wen-tsan. EVA Air vyjadruje svoje najúprimnejšie ospravedlnenie širokej verejnosti za znepokojenie a nepríjemnosti spôsobené štrajkom.

EVA Air vždy považuje záujmy cestujúcich za prvoradú prioritu

Počas štrajku EVA Air považovala záujmy cestujúcich za prvoradú prioritu. EVA Air vyzvala TFAU, aby sa podelila o rovnaké obavy a aby sa neponáhľala k štrajku pri niekoľkých príležitostiach, keď členovia odborov hlasovali, aby rozhodli o pracovnej akcii. Napriek tomu, že TFAU zahájila štrajk bez predchádzajúceho upozornenia, EVA Air vynaložila všetko úsilie na udržanie prevádzky a minimalizáciu dopadu na cestujúcich. Letecká spoločnosť chápe, že dôvera a podpora cestujúcich umožnili leteckým spoločnostiam vyniknúť medzi neľútostnou konkurenciou a opakovane získavali početné medzinárodné uznania. Preto, keď nastal štrajk, našou prvou prioritou bolo urobiť všetko, čo sme mohli, aby sme ochránili práva a záujmy našich cestujúcich.

Keďže sa štrajk konečne skončil, EVA Air bude postupne obnovovať plánované lety do konca júla a v auguste bude upravovať svoju prevádzku v závislosti od počtu palubných sprievodcov schopných pracovať a cestovného dopytu cestujúcich.

EVA Air vyzýva vládu, aby čelila otázke vonkajších odborov

Spoločnosť EVA Air je sklamaná z náhleho štrajku TFAU, externého odborového zväzu v rámci Konfederácie odborových zväzov Taoyuan (TYCTU), ktorá v tejto pracovnej akcii postihla takmer 300 000 cestujúcich. Napriek tomu, že štrajk skončil, EVA Air ešte musí podať vláde dve výzvy:

EVA Air zdieľa rovnaký názor s ministerstvom dopravy a komunikácií vo svojom nedávnom návrhu, ktorý vyžaduje, aby sa na letecký priemysel uplatňovalo oznámenie o predbežnom štrajku. Dúfame, že príslušné orgány a legislatía budú môcť čo najskôr legitimizovať oznámenie o predbežnom štrajku, aby sa účinne znížil vplyv pracovných činností a chránili záujmy nevinných cestujúcich.

Za posledné tri roky spustili externé odbory tri pracovné akcie proti leteckému priemyslu na Taiwane. Každý štrajk spôsobil rozsiahle narušenie spoločnosti a vážne ovplyvnil záujmy mnohých cestujúcich. EVA Air vyzvala vládu, aby túto otázku brala vážne a podnikla kroky na zmenu a doplnenie zákonov s cieľom zabrániť opakovaniu takýchto incidentov a chrániť miestne investičné prostredie pred zhoršením.
EVA Air oceňuje svojich tvrdo pracujúcich a lojálnych zamestnancov.

Letecká spoločnosť EVA Air úprimne ďakuje svojmu leteckému a pozemnému personálu, ktorý pracoval v posunoch po celý deň, aby pomohol tisícom cestujúcich v ťažkom čase. Napriek extrémne vysokej pracovnej záťaži sa zamestnanci naďalej venovali svojej práci. Svoju pomoc im ponúkli aj zamestnanci spoločnosti na dôchodku a rodinní príslušníci zamestnancov. S oddanosťou týchto zamestnancov je EVA Air schopná prekonať túto búrlivú búrku.

EVA Air ďakuje posádke, ktorá sa vrátila do práce

EVA Air je vďačná posádke, ktorá sa pripojila k štrajku na začiatku, ale vrátila sa do práce počas pracovnej akcie. EVA Air verí, že tieto letušky si stále zachovajú svoju vášeň pre letecký priemysel a tak sa vrátia k pokračovaniu svojej služby. EVA Air dúfa, že s nimi bude spolupracovať pri opätovnom získavaní dôvery cestujúcich a posilnení spoločnosti.

EVA Air je vďačná za podporu zo všetkých sektorov spoločnosti

V neposlednom rade chce EVA Air vyjadriť srdečnú vďačnosť širokej verejnosti za ich podporu a porozumenie. Spoločnosť tiež ďakuje všetkým svojim partnerom v leteckom priemysle a cestovnom ruchu za pomoc pri organizovaní alternatívnych letov cez tento náročný čas.

Tento štrajk spôsobil spoločnosti EVA Air obrovské straty. Ak však máme uznanie a podporu verejnosti, veríme, že sa môžeme zotaviť v čo najkratšom čase, obnoviť naše služby a znovu získať dôveru našich cestujúcich. Keď sa pozrieme do budúcnosti, sme presvedčení o obnovení reputácie EVA Air ako „Wings of Taiwan“, na ktorú sú hrdí všetci naši kolegovia a mnohí miestni ľudia.

Rada EVA Air

Ak sa chystáte do juhovýchodnej Ázie či Austrálie, leťte s EVA Air. Taiwanská letecká spoločnosť ponúka letenky do týchto destinácii za fantastické ceny! Výhodou je tiež priamy let z Viedne do Bangkoku a Taipei bez prestupov. Na letenke pritom môžete teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac.