English booking Thai booking

EVA Air vzlieta so svojim prvým lietadlom Boeing 787 Dreamliner

23. október 2018

Povyšuje zážitok z letu na novú generáciu

EVA Air vzlieta so svojim prvým lietadlom Boeing 787 Dreamliner

EVA Air predstavila svoj prvý Boeing 787-9 Dreamliner vo veľkom debute na Evergreen Aviation Technologies Corp. v hangári č. 3. Predseda leteckej spoločnosti EVA Air, Steve Lin, oficiálne hostil akciu a uvítal taiwanský letecký úrad, cestovné kancelárie, leteckých dopravcov, fanúšikov sociálnych médií EVA Air a zamestnancov. Približne 400 hostí oslávilo spolu s EVA Air prvý Boeing 787-9 Dreamliner.

„Plánujeme predstaviť štyri 787-9 a dvadsať 787-10. Ešte tento rok budeme preberať náš druhý Boeing 787-9 a 787-10 predstavíme v druhom štvrťroku budúceho roka. Očakávame, že do roku 2022 budeme mať všetkých 24 Dreamlinerov,“ povedal predseda Lin. „Spoločnosť EVA Air použije nové lietadlá na obnovu flotily. Pre nás pridávanie technologicky vyspelých modelov Dreamliner dokazuje schopnosť spoločnosti EVA Air udržať stabilný rast a pokračovať v modernizácii našich služieb.“

Boeing 787-9 Dreamliner má maximálnu plnú záťaž 7,100 námorných míľ a môže lietať nonstop z Taiwanu do Vancouveru, Seattlu, Viedne a Brisbane. Lietadlo je konfigurované pre 304 pasažierov v dvoch triedach, z toho 26 miest je v triede Royal Laurel Class a 278 v Economy Class. Spoločnosť EVA Air si vybrala Designworks, spoločnosť BMW Group, aby synchronizovala medzinárodnú značku leteckej spoločnosti a unikátnu remeselnú zručnosť vloženú do lietadla Dreamliner do dizajnu najnovšej generácie sedadiel triedy Royal Laurel Class. Projektový tím zahrnul konvenčný dizajn lietadiel a použil jadrové koncepty priestoru a značky na vytvorenie prispôsobených sedadiel pre obchodnú triedu, ktoré sa hladko integrovali do prostredia v kabíne. Tím použil zrelé, tlmené farby na zvýšenie pocitu komfortného a priestranného prostredia. Spoločnosť EVA Air vyzvala dlhoročného pracovného partnera Boeingu, Teague, aby kompletne prepracovali triedu Economy Class na svojich nových Boeingoch 787 Dreamliner a vybrali ergonomicky tvarivabí sedadlá RECARO, známej nemeckej spoločnosti Automotive Seating, ekonomickej triedy, a vytvorili tak vynikajúcu, elegantnú kabínu.

Debutová udalosť kombinujúca umenie a technológiu

Spoločnosť EVA Air predstavila svoj Dreamliner s veľkolepým ozvučením a svetelnou show podobnou inscenácii používanej pre letnú univerzitu v roku 2017 v Taipei. Vďaka pokročilej technológii 3D projekcie EVA Air vytvorila kinematografiu s 360 stupňami vo vnútri obrovského stanu, kde sa štyri steny a strop stali projekčnými obrazovkami pre sofistikovaný animovaný film a slúžili ako pozadie interpretačného tanečného vystúpenia s dôrazom na zdokonalený zážitok na palube Boeingu 787 Dreamliner, päťhviezdičkovej leteckej spoločnosti. EVA odhalila svojmu nadšenému publiku svoj nový, Boeing 787-9 Dreamliner pripravený na let.

EVA Air - Boeing 787 Dreamliner - predstavenie

EVA 787 Dreamliner - úsmev na oblohe

Okrem oslnivého výkonu a ukážky, ktorá sprevádzala nové lietadlo, EVA Air pripravila aj premiéru svojho nového komerčného filmu Dreamliner. Svojou tematikou sa usmieva ako úsmevná krivka krídel lietadla, film používa usmievavé tvary pohybu, kultúrne obrazy, architektúru a prírodnú krajinu, aby rozprával príbeh Dreamlineru aerolínii EVA Air. Téma symbolizuje nielen dizajn lietadla, ale aj srdečné úsmevy cestujúcich, ktorí sedia, relaxujú a užívajú si komfort a letový zážitok na nového lietadla. EVA Air si vybrala svetlo, vzduch a vodu, aby upriamila pozornosť na výhody, ktoré majú cestujúci Boeingu 787 Dreamliner. Svetlo zdôrazňuje okná, ktoré sú najväčšie dostupné na ľubovoľnom lietadle a dokonca umožňujú vychutnať si výhľad aj cestujúcim v stredných sedadlách. Vzduch zdôrazňuje optimalizovaný tlak v kabíne, ktorý slúži na zníženie letového zaťaženia a únavy a je umožnený kompozitnou konštrukciou trupu. Voda podčiarkuje vlhkosť v kabíne, ktorá je tri až štyrikrát vyššia ako v iných lietadlách, poskytuje lepšiu hydratáciu a znižuje pohodlie cestujúcich.

EVA Air - Boeing 787 Dreamliner - film

Silné prepojenie medzi leteckým priemyslom Taiwanu a Boeing 787 Dreamliner

Spoločnosť EVA Air vytvorila na debutovej udalosti fotogalériu, aby mohla zobrazovať fotografie a videá, ktoré hovoria príbeh Boeingu 787 Dreamliner. EVA použila jednu stranu steny na sledovanie prvých krokov 787-9 z montáže cez dodávku až po jej príchod na Taiwan. Letecká spoločnosť použila druhú stranu steny na archívnu prezentáciu, ktorá ukazuje dôležité spojenie medzi leteckým priemyslom Taiwanu a dodávateľským reťazcom spoločnosti Boeing 787 Dreamliner. V roku 2005 sa spoločnosť Evergreen Aviation Technologies Corp. (EGAT) a spoločnosť Boeing Company dohodli spoločne upraviť štyri Boeing 747-400 a premeniť ich na veľkoobjemové nákladné lietadlá (LCF), ktoré sú schopné prepravovať veľké kompozitné súčasti Dreamlinerov ako trupy a krídla z výrobných centier po celom svete do tovární firmy Boeing v Spojených štátoch na montáž. V rokoch 2006 až 2010 začala fungovať jedna LCF za druhou. LCF vytvorili spoločnosť EGAT ako globálnu vodičov údržby, opravy a generálnych opravy lietadiel. V roku 2014 vytvorili spoločnosti EGAT a GE Aviation spoločnosť GE Evergreen Engine Services ako spoločný podnik. Prevádzka motorových služieb je jedinou spoločnosťou certifikovanou spoločnosťou GE v oblasti Ázie a Tichomoria. Špecializuje sa na údržbu motorov GEnx, ktoré poháňajú ako Boeing 787 Dreamliner, tak i Boeing 747-8. Keď vstúpi do prevádzky viac Boeingov 787, tento spoločný podnik bude hrať čoraz dôležitejšiu úlohu v leteckom priemysle na Taiwane. EVA očakáva, že prvý Dreamliner bude v prevádzke v novembri po dokončení prípravy a certifikácie. Spočiatku nasadí Dreamliner na rušnej trase Taipei - Hong Kong. V decembri, po dodaní druhého lietadla, EVA rozšíri služby lietadla Dreamliner na trase Osaka a Tokio. Zostávajúce dva Boeingy 787-9 sú naplánované na dodávku v roku 2019 a EVA Air ich použije na lety do Austrálie a Európy.

Rada EVA Air

Ak sa chystáte do juhovýchodnej Ázie či Austrálie, leťte s EVA Air. Taiwanská letecká spoločnosť ponúka letenky do týchto destinácii za fantastické ceny! Výhodou je tiež priamy let z Viedne do Bangkoku a Taipei bez prestupov. Na letenke pritom môžete teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac.