English booking Thai booking

EVA Air prichádza s prvým Boeingom 787-9 Dreamliner

25. september 2018

A predstavuje vynovenú triedu Royal Laurel Class od Designworks

EVA Air prichádza s prvým Boeingom 787-9 Dreamliner

EVA Air 20. septembra oznámila, že uvádzacia ceremónia nového Boeingu 787-9 Dreamliner sa uskutoční 2. októbra v meste Charleston, Boeing South Carolina. Nové lietadlo je navrhnuté pre 304 pasažierov, a to v dvoch triedach. Tireda Economy Class pojme 278 pasažierov a triedu Royal Laurel Class si bude môcť užiť 26 pasažierov. EVA Air zároveň predstavila nové sedadlá a tiež nový vzhľad naprieč celým lietadlom. Model tohto lietadla bude vôbec prvým v celom leteckom priemysle Taiwanu.

„Uvedenie nového Boeingu 787-9 Dreamliner je nevyhnutnosťou v rámci našej nepretržitej snahy o vynikajúce služby,“ povedal prezident leteckej spoločnosti EVA Air, Clay Sun. „Osvojili sme si modernejší, celosvetový koncept dizajnu a skombinovali sme ho s najnovšími technológiami Boeingu, aby sme vytvorili luxusné prostredie kabíny a poskytli pasažierom ešte komfortnejší zážitok z lietania.“

Nové sedadlá Royal Laurel Class - EVA Air

Od luxusných áut k top-class triede lietadiel

EVA Air si vybrala Designworks, spoločnosť BMW Group, aby zosynchronizovala medzinárodný značkový vzhľad aerolínií s unikátnou remeselnou zručnosťou lietadla Dreamliner a vytvorila tak dizajn najnovšej generácie sedadiel triedy Royal Laurel Class. Tím dizajnérov spravil krok mimo konvenčného vzhľadu lietadiel a použil koncept priestoru a značiek, aby vytvoril sedadlá šité na mieru prostredia biznis triedy. Tím použil zemité, tlmené farby, aby zvýšil pocit komfortu a priestrannosti.

Nové sedadlá triedy Royal Laurel Class sú široké 58,4 cm a je možné ich sklopiť do vodorovnej polohy na dĺžky 193 cm, čo umožňuje pasažierom pohodlne sa počas letu vyspať.

„Chceli sme, aby bol zážitok z biznis triedy svieži a pre pasažierov zapamätateľný, a aby služby, dizajn a značka spolu fungovali,“ povedal design director, Johannes Lampela z Designworks, LA studio. „Našim cieľom bolo prevziať osvedčenú platformu sedadiel a spraviť ju unikátnou pre leteckú spoločnosť EVA Air. Skúmali sme skúsenosti cestujúcich, a to od súkromia, služieb, cez interakciu až po vybavenie triedy.“

EVA Air vytvorila komfortnejší súkromný priestor s použitím vynovených sedadiel triedy Royal Laurel Class s upraviteľnými oddeľovacími panelmi a zabudovaným odkladacím priestorom. Aerolínie modernizovali aj systémy zábavy počas letu, a to 18 palcovými dotykovými HD displaymi, najnovšími slúchadlami filtrujúcimi okolitý hluk, veľkými stolíkmi na jedlo alebo na prácu, výstupmi AUX a USB na nabíjanie súkromných zariadení alebo na prístup z programov Media Player, Photo Viewer a PDF Reader. S týmito funkciami a vľúdnymi, priateľskými službami, ktoré sú známe, EVA Air prináša pasažierom útulný priestor na prácu i odpočinok.

Technológie a móda postretli ekonomiku

Letecká spoločnosť EVA Air prizvala dlhoročného partnera spoločnosti Boeing, Teague, aby v novom lietadiel 787-9 Dreamliner prepracoval triedu Economy Class. Spoločnosť Teague vybrala farebnú paletu, ktorá dopĺňa odtiene použité v triede Royal Laurel Class a vytvorila kabínu, ktorá vyzerá vynikajúco a elegantne.

EVA Air si vybrala do triedy Economy Class ergonomicky navrhnuté sedadlá RECARO od veľmi dobre známej spoločnosti v Nemecku. Sedadlá sú vybavené sofistikovanými, nastaviteľnými, koženými opierkami hlavy. Pasažierom tak poskytujú funkčnú podporu krku, ktorá im umožňuje nastavenia až v šiestich smeroch. Rovnako, ako v triede Royal Laurel Class, vynovený je systém zábavy na palube, a to 12 palcovými dotykovými HD displaymi, ktoré poskytujú pasažierom väčší komfort a zábavu vo výške 30 000 stôp.

Okrem prvého, a zatiaľ jediného Boeingu 787-9 Dreamliner, očakáva EVA Air dodanie ďalších troch lietadiel, a v prvom kvartáli budúceho roku očakáva Boeing 787-10. EVA Air plánuje nasadenie až 24 lietadiel Boeing 787 Dreamliner do roku 2022. Akonáhle získa EVA prvý Boeing 787-9, budú ukončené prípravy na uvedenie lietadla do prevádzky s Taiwanskou civilnou leteckou správou (CAA).

EVA Air odhaduje, že do konca októbra 2018 spustí nový Dreamliner na svojom prvom lete, a to na trase Taipei - Hongkok. Na tejto trase bude Boeing nasadený, až kým nebude pripravený druhý model tohto lietadla na rozšírenie služieb do Japonska. Akonáhle bude pripravených viac lietadiel, Dreamliner bude nasadený aj na ďalšie trasy.

Rada EVA Air

Ak sa chystáte do juhovýchodnej Ázie či Austrálie, leťte s EVA Air. Taiwanská letecká spoločnosť ponúka letenky do týchto destinácii za fantastické ceny! Výhodou je tiež priamy let z Viedne do Bangkoku a Taipei bez prestupov. Na letenke pritom môžete teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac.