English booking Thai booking

EVA Air sa rozlúčila s lietadlom Boeing 747

28. august 2017

Posledný let sa uskutočnil 21. augusta 2017

EVA Air sa rozlúčila s lietadlom Boeing 747

Letecká spoločnosť EVA Air sa vo štvrtok 24. augusta 2017 rozlúčila so starým osobným lietadlom Boeing 747-400. Na jeho oslave odchodu do dôchodku zároveň predstavila nové uniformy v hangári č. 3 Evergreen Aviation Technologies Corp. Predseda EVA Air, Steve Lin, usporiadal podujatie pre viac, ako 500 hostí vrátane cestovných agentúr, ľudí z leteckej oblasti a zamestnancov EVA Air s rodinnými príslušníkmi. Generálny riaditeľ spoločnosti, Lin Chao-shian, a predstavitelia spoločností Boeing a GE boli medzi špeciálnymi hosťami, ktorí vzdali poctu obľúbenej „Queen of the Skies“. Pani Wang Chen Tsai-Hsia, vedúca dizajnérka nových uniforiem EVA Air z módneho domu SHIATZY CHEN, predstavila nový vzhľad leteckej spoločnosti.

Nové uniformy EVA Air

„S lietadlom Boeing 747-400 sme lietali takmer štvrť storočia. Pomohlo nám vytvoriť slávnu kapitolu histórie EVA Air. V deň oficiálneho odchodu do dôchodku srdečne ďakujeme tomuto veľkokapacitnému lietadlu, jeho posádke a talentovanému personálu, ktorý s ňou slúžil,“ povedal predseda leteckej spoločnosti EVA Air, Steve Lin. „Keď sa rozlúčime s našou kráľovnou nebies a s jej pozoruhodnými službami, privítame náš nový imidž, našu tretiu generáciu uniforiem. Tieto uniformy, navrhnuté so štýlom, komfortom a funkčnosťou, budú ďalej medzi cestujúcimi a na medzinárodnom trhu odrážať profesionálny obraz nášho tímu.“

EVA Air umiestnila v hangári svoj staručký Jumbo Jet ako pozadie pre mólo, ktoré odhalilo uniformy tretej generácie. Navrhnuté na evokovanie nepretržitého úsilia spoločnosti EVA Air o inovácie v oblasti kvalitných služieb, letušky, stevardi a zamestnanci letiska pripravili na móle módnu prehliadku nových uniforiem. Tie predstavujú míľnik nového vzhľadu služieb leteckej spoločnosti. Vzhľadom na to, že EVA Air sa naďalej zameriava na komfort a spokojnosť cestujúcich, prináša do svojho vzhľadu služieb úplne nový rozmer. Spoločnosť EVA Air začne v novembri 2017 predstavovať nové uniformy vo svojej servisnej sieti.

Módna prehliadka EVA Air

EVA Air vystavila v hangári špeciálnu fotogalériu s cieľom prezentovať slávne chvíle z histórie svojho Boeingu 747-400. Pokrývala dlhé steny s nostalgickými obrázkami Jumbo Jetu a letušiek, stevardov a zamestnancov letiska, ktorí nosia uniformy prvej a druhej generácie vnárajúc hostí do svojej histórie letových služieb a hrejivých spomienok.

Rozlúčka so slávnou minulosťou: Boeing 747 odchádza do dôchodku

Boeing 747-400 tvoril základ flotily EVA Air na dlhé trasy pričom zabezpečil rýchly rast a rozvoj leteckej spoločnosti. EVA Air si v novembri 1992 prevzala svoje prvé dva Boeingy 747 a použila ich na dlhé trasy z Taipei-u do Severnej Ameriky a Európy. Viac, než 25 rokov služieb EVA Air lietadlo lietalo do 28 destinácií a položilo základ jej rozširovaniu.

Prezentácia Boeing 747 - EVA Air

EVA Air tiež nasadila svoj Boeing 747 na špeciálne lety pre vysokých úradníkov a na prevoz neoceniteľných pokladov z celého svete. Letecká spoločnosť EVA Air použila lietadlo na vyhradené prezidentské lety z Taiwanu, na prepravu ohrozených druhov a chránených zvierat, ako sú obrovské pandy z Číny, koál z Austrálie, červených korunovaných žeriavov z Japonska a prevážanie vzácnych umeleckých diel z Louvru, nenahraditeľnú sochu bohyne Mazu z Číny a ďalšie.

Letecká spoločnosť EVA Air použila svoj Boeing 747-400 aj na počiatku servisných inovácií. V roku 1992 uviedla EVA Air prvú prémiovú ekonomickú triedu leteckého priemyslu, práve na palube svojich prvých lietadiel Boeing 747. Prvotriedny ekonomický produkt spoločnosti EVA Air bol sa stal obľúbený business cestujúcimi aj cestujúcimi v oblasti voľného času a je naďalej obľúbený. Letecké spoločnosti sledujú vedenie EVA Air a tiež zavádzajú prémiovú ekonomickú triedu.

Personál EVA Air

Aj keď letecká spoločnosť EVA Air vyraďuje svoje osobné lietadlá Boeing 747 z prevádzky, naďalej sa drží svojho záväzku v oblasti bezpečnosti letu a kvality služieb. Tento záväzok zahŕňa obsluhu cestujúcich s komfortnými a pokročilými lietadlami, vybavenými najnovšími a najmodernejšími technológiami, ako napríklad lietadlo Boeing 777-300ER, ktoré teraz prevádzkuje na všetkých svojich diaľkových trasách a od budúceho roka najnovšiu generáciu lietadiel Boeing 787 Dreamliners.

Nové uniformy navrhnuté podľa potrieb tímu EVA Air

Súčasné uniformy EVA Air sú druhou generáciou a predstavené boli v roku 2003. Pre leteckú spoločnosť EVA Air znamenajú uniformy oveľa viac, než len vhodný pracovný odev. Filozofia spoločnosti spočíva v tom, že v momente, keď personál nasadí svoju uniformu, začína svoju kariéru ako profesionálny člen tímu EVA Air. Letecká spoločnosť začala proces vytvárania tretej generácie uniforiem v roku 2015 a na túto prácu vybrala módny dom SHIATZY CHEN z Taiwanu. Jej úlohou bolo navrhnúť nový vzhľad, nový imidž. Trendovo zameraný, luxusný módny dom, SHIATZY CHEN je v oblasti módy celosvetovo známy ako Chanel z Taiwanu.

Módna prehliadka - piloti EVA Air

Letecká spoločnosť EVA Air pripravila choreografiu svojich členov servisného tímu na debut nového profesionálneho oblečenia. Swing tanečníci sa vďaka nadšeniu z reprezentácie a vášni z vynikajúcich, kvalitných služieb pripojili k pozemnému personálu EVA Air na móle. Palubný personál predstavil svoje nové uniformy v plynulom zobrazení tímovej práce, ktorá je potrebná pre dokonalé lety, a ktoré demonštrujú ducha tkaného vo vláknach firemnej kultúry EVA Air.

Tanečníci EVA Air

Spoločnosť EVA Air plánovala, aby prezentácia na móle bola oveľa viac, ako iba módna prehliadka. Bola to skôr aktívna demonštrácia jedinečného dizajnu, funkčnosti a všestrannosti každej uniformy. Zdôraznila tiež firemnú identitu leteckej spoločnosti EVA Air.

Počas dvoch rokov EVA Air pracovala na nových uniformách. Vytvorila návrhársky tím, aby navštívil letiská, aby pozoroval zamestnancov pri odbavovacích pultoch a vo VIP salónoch. Návrhárom umožnili lety tak, aby pochopili požiadavky výnimočných služieb v kabínach lietadiel. A tiež vyzvala dizajnérsky tím na rozhovory s vedúcimi pracovníkmi a servisnými pracovníkmi, aby porozumeli im a koncepcii EVA Air v oblasti špičkovej kvality služieb.

Zachytenie ducha služieb a myšlienky lietania

Okrem komfortu a všestrannej funkčnosti, EVA Air tiež do návrhov svojich nových uniforiem začlenila štýl a módu. Inšpirovaní americkým romantickým filmom Roman Holiday, návrhári použili farebné bloky, geometrické vzory a efektné tvary na vytvorenie profesionálneho oblečenia v klasickom štýle. Návrhári si ako základnú farbu uniformy vybrali verdelit.

Nová generácia uniforiem EVA Air

Dámske uniformy majú špecifické stojace límce, ktoré vyjadrujú myšlienku lietania oblohou. Ozdobné farby rozlišujú členov tímu. Hlavný palubný personál označujú červené límce, ružové reprezentujú zástupcov a svetlo budú určené letuškám. Pre dámsky personál, červené límce označujú školiteľov a svetlo zelené označujú dopravných dôstojníkov.

Šatky tvoria hlavný rozdiel nových a starých uniforiem. Farebný vzor na šatách bol inšpirovaný rastom stromov, čo symbolizuje vlastný kontinuálny vývoj a firemného ducha EVA Air.

Uniformy pánskeho pozemného personálu sú postavené na koncepte trojdielnych oblekov. Aircraft Wings tvorené zelenými alebo oranžovými bodmi vystupujú na pozadí čiernych väzieb uniformy a zachytávajú myšlienku globálnej siete EVA Air. Vesty sú vybavené vreckami, v ktorých obsluhujúci personál môže držať perá a notebooky na dosah ruky, aby zaznamenali informácie o cestujúcich a tiež špecifické požiadavky.

Pozemný personál EVA Air

Letecká spoločnosť EVA Air ďalej zabezpečila komfort, funkčnosť a všestrannosť svojich nových uniforiem tým, že vybrala dodávateľa tkanín na vývoj vysokovýkonného materiálu, ktorý spája elastické a antistatické priadze z uhlíkových vlákien. Špeciálna tkanina EVA je rýchloschnúca a absorbuje vlhkosť, zatiaľ čo si zachováva také charakterové vlastnosti, ako je flexibilita a vysoká priedušnosť, aby sa obsluhujúci personál mohol pohodlne pohybovať a pracovať, okrem toho, že sa pri cestovaní cíti pohodlne.

Prezentácia - nové uniformy EVA Air

Vzhľadom na to, že letecká spoločnosť sa naďalej zameriava na pohodlie a pozornosť cestujúcich, EVA Air v druhom polroku tohto roka prináša úplne nový vzhľad.