English booking Thai booking

Sendai - mesto prírodných krás

8. január 2020

Tieto prírodné parky musíš navštíviť!

Sendai - mesto prírodných krás

Národný park Sanriku Fukko

Iba dve hodiny autom od centra mesta Sendai môžeš nájsť tento nádherný národný park, ktorý bol v roku 2011 zničený vlnou tsunami a zemetrasením, ale v roku 2013 bol opäť zrekonštruovaný s cieľom prispieť k obnove regiónu Sanriku. Park sa rozprestiera na severe a na juhu o rozlohe viac ako 220 kilometrov a jeho severná časť je tiež prezývaná ako ,,Alpy oceánu“ pre jeho nádherné skalnaté útesy. Nie je to len také miesto na pár hodinový výlet, určite sa ti sem oplatí prísť na viac dní a preskúmať toto miesto od začiatku až po koniec. Takže ak ideš do Sendai za prírodnými krásami či turistikou, národný park Sanriku Fukko je to miesto, prečo cestovať do Sendai.

Národný park Sanriku Fukko

Národný park Towada-Hachimantai

Ak sa ti nechce cestovať tak ďaleko, iba pol hodinku dopravným prostriedkom od centra mesta Sendai objavíš jedinečný Michinoku Park. Nazývajú ho aj ako park jazier, hôr a potokov. Ak si pravý turista a miluješ prírodu, toto miesto nesmie chýbať na tvojom zozname čo vidieť v Sendai. Tajomné jazero Towada či Mt. Hakkoda so slávnym Juhyo ( stromy pokryté mrazom). To všetko ťa čaká na tomto mieste. Región, v ktorom sa tento národný park nachádza je jedným z najznámejších sopečných oblastí Japonska a môžeš tu vidieť mnoho spiacich sopiek, ale tiež početné sopečné pramene. Tento atraktívny park je plný početných jazier, močiarov, rašelinísk a rozmanitého ekosystému vytvoreného z kombinácie sopečných javov a snehových podmienok v zime. Už len pre tú scenériu sa toto miesto oplatí vidieť.

Národný park Towada-Hachimantai

Národný park Bandai-Asahi

Ďalším národným parkom v tomto regióne je Národný park Bandai-Asahi. Je druhým najväčším národným parkom v Japonsku a má viac ako 186 000 hektárov. Tento park priťahuje mnoho návštevníkov, keďže ponúka mnoho atrakcií, ako horolezectvo, lyžovanie, turistika či kúpanie v horúcich prameňoch. Keďže sa tento park rozprestiera na tak veľkom území, jeho hory ponúkajú nespočetné množstvo skál pre horolezcov a lyžiarov, či si iba začiatočník alebo expert. Za návštevu jednoznačne stojí aj jazero Inawashiro alebo miesto bohoslužby Dewasanzan. Každopádne ti národný park Bandai-Asahi ponúka dynamické vyhliadky, jazerá a močiare, bohaté lesy a neskutočnú prírodu. Preto je to miesto na zozname, čo zažiť v Sendai.

Národný park Bandai-Asahi

Aobayama Park

Ak sa ti nechce za prírodnými krásami tak ďaleko cestovať, mám pre teba tip priamo v meste Sendai. Nie je to síce národný, park ale taktiež stojí za tvoju návštevu. Aobayama park je park s vôňou histórie obklopený bohatou prírodou rieky Hirose a Aobayama. Na jar sú čerešňové stromy pozdĺž močiaru v plnom kvete a preto ponúkajú dokonalú atmosféru. Na jeseň zas stromy ginko sfarbia svoje listy na žlto a preto toto miesto poskytuje úžasný oddych a pokoj. Okrem toho tu môžeš navštíviť aj Múzeum mesta Sendai, čajovňu Zangetsutei a pamätník Lu Xun, čínskeho literárneho vedca. Kúsok odtiaľ sú aj zrúcaniny hradu Sendai a z tohto miesta môžeš vidieť celú krásu tohto jedinečného mesta. Preto neváhaj a pripíš si Aobayama Park na svoj zoznam čo zažiť v Sendai.

Aobayama Park

Dainohara Forest Park

Ďalším zeleným priestranstvom priamo v centre mesta Sendai je Dainohara Forest Park. Je to skôr lesný park a prezývajú ho aj ,,Mesto stromu“. Toto miesto obľubujú skôr domáci pre relax a prechádzky. Nachádzajú sa tu dva náučné chodníčky, lemované množstvom stromov či kvetinových záhonov. Preto je tento park nádherný v každom ročnom období a taktiež si ho môžeš pripísať na zoznam prečo navštíviť do Sendai. Pri jeho návšteve môžeš navštíviť aj stredisko Seinen a Múzeum vedy, alebo vyblázniť seba či deti na prekážkovej dráhe. Aj keď je to iba malý kúštik prírody vo veľkom meste, Dainohara Forest park ti zaručí oddych či zábavu za každého počasia.

Dainohara Forest Park

Letenka do Sendai ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Sendai si tak viac užiješ.