English booking Thai booking

Sapporo - svätyňa zimných športov

4. február 2020

Tento pseudonym nedostalo Sapporo len tak!

Sapporo - svätyňa zimných športov

Mt. Teine Sapporo

Najvyhľadávanejšie lyžiarske stredisko v Japonsku. Mt. Teine sa stal známym v roku 1972, kedy sa tu ako prvé konali zimné olympijské hry a konala sa tu súťaž v alpskom lyžovaní. Nachádza sa iba 15 kilometrov od centra mesta Sapporo a skladá sa s dvoch strán hôr, pričom jedna je skalnatá a strmšia a preto sa tu vykonáva skialpining. Druhá strana je lyžiarske stredisko s množstvom lyžiarskych dráh pre začiatočníkov aj pokročilých. Bonus je aj nočné lyžovanie, kde ten výhľad na nočnú oblohu stojí zato. S deťmi môžeš navštíviť Dinosaur Kid´s Park a užiť si skvelú sánkovačku, alebo prihlásiť dieťa do lyžiarskej školy. Určite je to jedno z najlepších miest v tejto svätyni lyžiarskych športov a preto je to to, čo vidieť v Sappore.

Mt. Teine Sapporo

Sapporo Kokusai

Je ďalšie skvelé lyžiarske stredisko, ktoré je každoročne obdarované množstvom snehu. Nachádza sa iba hodinu od centra mesta Sapporo a preto je vyhľadávaným turistickým miestom na lyžovanie. Aj keď je okolitá krajina nádherná a potulky po zasnežených chodníčkoch nezabudnuteľné, viac bude toto stredisko vyhovovať skôr návštevníkom, ktorí so zimnými športami len začínajú alebo sa chcú zdokonaliť. Až šesť zjazdoviek pre začiatočníkov a mierne pokročilých zabezpečí pohodlné učenie a prax, napriek tomu je tu len jedna zjazdovka pre skúsených lyžiarov a snowboardistov. Preto veľa pokročilých návštevníkov zimných športov zablúdi do okolitého lesa, užiť si čerstvo napadaný neupravený sneh. Pozor na víkendy a sviatky, môže sa stať, že stredisko bude preplnené. Každopádne je to jedno z najlepších stredísk v okolí mesta, a tiež odpoveďou na otázku prečo cestovať do Sappora, ak hľadáš dokonalé miesto na lyžovačku.

Sapporo Kokusai

Hoshino Tomamu

Je jedno z top lyžiarskych stredísk, ktoré v okolí Sapporo nájdeš. Okrem lyžovačky, na ktorú nikdy nezabudneš, je tu množstvo ďalších atrakcií. Vyhliadková terasa stromu Frost ti zabezpečí neuveriteľný výhľad na okolitú zasneženú krajinu okolo strediska a dostaneš sa sem jednoducho lanovkou. Nezabudnuteľným zážitkom je aj večerná vyhliadka z tohto úžasného miesta. Ďalšou atrakciou na tomto mieste je ľadová dedina, ktorú tu môžeš nájsť iba v zime, keďže teplota tu dosahuje aj -30°C. Nápoje podávané v pohároch z ľadu, obrovské ľadové miestnosti a v nich množstvo ľadových a snehových sôch. To je len malá časť z toho, čo ťa tu čaká. No a ak už máš pokrk mínusových teplôt a snehu, ubytuj sa v jednom z hotelových rezortov a vychutnaj si pláž Mina-Mina. V sklenenej budove, z ktorej môžeš sledovať život v snehu, sa nachádza krytá pláž, ktorá má jeden z najväčších vlnových bazénov v celom Japonsku. Toto miesto patrí medzi najlepšie atrakcie v Sappore, takže ak hľadáš luxusný rezort a dokonalú lyžovačku, si na správnom mieste.

Hoshino Tomamu

Resort Rusutsu

Až 42 kilometrov zjazdoviek ťa čaká pri návšteve lyžiarskeho strediska Rusutsu. 37 krásnych lyžiarskych dráh rozmiestnených po troch stranách hory ponúka kvalitu, zážitok a výhľady. Ak sem prídeš v lete, nezúfaj. Tento rezort ponúka množstvo letných aktivít a jednou z nich je aj golfové ihrisko so 72 jamkami. Ďalšou atrakciou je zábavný park pre celé rodiny, kde zažiješ množstvo zábavy a dobrodružstva. Rafting a prechádzka po okolitých lesoch a parkoch je len príjemné rozptýlenie. Ochladiť sa v teplom počasí môžeš v jednom zo 6 bazénoch a počas letných prázdnin sa tu koná obľúbený Bubble Festival v areáli zábavného parku. Zážitok na ktorý budeš taktiež spomínať, je každodenný veľkolepý ohňostroj počas letnej sezóny, kde ti nad hlavou na nočnej oblohe vybuchne viac ako 1200 rakiet. No a v zimnom období ťa okrem lyžovačky, snowboardu a sánkovačky očarí požičiavanie snežných skútrov, snehových bicyklov či splavovanie snehu na nafukovacích člnoch ťahaných skútrom. No každopádne sa tu nudiť nebudeš ani v jednom ročnom období a preto je to miesto na zozname, prečo navštíviť Sapporo.

Resort Rusutsu

Okura-Yama

Toto lyžiarske stredisko je často navštevované turistami, preto by ani tebe nemalo chýbať na zozname ,,čo vidieť v Sappore“. 20 minút jazdy od mesta Sapporo sa nachádza slávny japonský skokanský mostík, ktorý bol najviac využívaný v období konania olympijských hier v roku 1972, keď sa tu konala súťaž v skokoch na 90 metrov. V časoch, kedy sa skokanský mostík nepoužíva na súťaže a hry (áno, používa sa dodnes a je jeden z mála skokanských mostíkov na 90 metrové skoky na svete) , sa môžeš lanovkou vyviezť na vrchol observatória, kde budeš mať veľkolepý výhľad na Sapporo a okolie. Na úpätí skokanského mostíka sa nachádza Múzeum zimných športov s ukážkami zimných olympijských hier v Sapporo v roku 1972 a všeobecne zimných športov, vrátane skokanského mostíka, bobovej dráhy a biatlonu. Múzeum má množstvo zábavných športových simulačných hier, kde si môžeš vyskúšať skoky na lyžiach, rýchle korčuľovanie a hokej. Tak kupuj letenky, veď Sapporo je jedno z úžasných miest na svete, ktoré sa dá nazvať svätyňou zimných športov.

Okura-Yama

Letenka do Sappora ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Sappore si tak viac užiješ.