English booking Thai booking

7 vecí, ktoré musíš v Sendai zažiť

4. január 2020

Toto všetko musíš v meste Sendai zažiť!

7 vecí, ktoré musíš v Sendai zažiť

#1 Akiu Onsen

Iba 30 minút dopravným prostriedkom od centra mesta Sendai sa nachádza malebné mestečko Akiu. Už samotné mestečko stojí za návštevu, no jeho slávne kúpele o to viac. Patria medzi 3 najslávnejšie a najväčšie kúpele v Japonsku a ponúkajú oveľa viac ako len relax a oddych. Má viac ako 1500 ročnú históriu a legenda vraví, že si tu 29. japonský cisár Kinmei v 6. Storočí vyliečil vážne kožné ochorenie. Tieto teplé liečivé pramene sa nachádzajú pozdĺž celej rieky Natori, preto tu môžeš nájsť kúpele pre nohy, verejné kúpele či kúpele pre náhodných turistov. Samozrejme, v okolí nájdeš mnoho turistických chodníkov či vodopádov, preto je to veľmi príjemný tip na jednodňový výlet zo Sendai.

Akiu Onsen

#2 Uminomori Aquarium Sendai

Toto akvárium patrí jednoznačne medzi najlepšie atrakcie v Sendai. Ak chceš zažiť skutočný podmorský život, ale potápanie nie je tvoja šálka kávy, vyber sa sem. V tomto akváriu objavíš všetky podmorské tvory, ktoré obývajú japonský podmorský svet, ale aj oveľa viac. Nenechaj si ujsť štadión, v ktorom môžeš vidieť skákajúce delfíny, či pavilón, kde uvidíš rôznych tučniakov úplne z blízka. No určite nevynechaj jedinečné obrovské akvárium bez priečok, kde sa stretávajú teplé a chladné prúdy, preto tu žije množstvo druhov rýb, ktoré inde neuvidíš. Je 14 metrov široké a 7,5 metra dlhé, preto v tebe určite zanechá nezabudnuteľný zážitok.

Uminomori Aquarium Sendai

#3 Yagiyama Benyland

Ak túžiš po zábave, alebo do Sendai berieš aj svoje ratolesti, určite nevynechaj tento zábavný park Yagiyama Benyland. Nachádza sa iba 4 kilometre od centra mesta Senai a je to jednoznačne to, čo zažiť v Sendai. Je najväčším zábavným parkom v celom regióne Tohoku. Je obklopený zeleňou, s výhľadom na mesto a Tichý oceán, no čo viac si priať? Nájdeš tu viac ako 30 druhov atrakcií určených pre rodiny s deťmi či páry. Samozrejme tu okrem adrenalínových,či tých kľudnejších jázd objavíš aj ruské kolo, ktoré postavili v roku 1992 a má viac ako 35 metrov. Aj keď nepatrí medzi najvyššie ruské kolá v Japonsku, ponúka neskutočný panoramatický výhľad na okolitú krajinu a preto stojí za to sa na ňom povoziť.

Yagiyama Benyland

#4 Sendai Observatory Museum

Ak ťa pri návšteve mesta Sendai zastihne daždivé či chladné počasie, toto astronomické observatórium ti ponúkne útočisko. Je to ďalšie miesto, ktoré ti nesmie chýbať na tvojom zozname čo robiť v Sendai. Je určené pre všetky vekové kategórie a zahŕňa hudobné či umelecké udalosti. Najväčšia japonská astronomická výstavná miestnosť ponúka množstvo ľahko zrozumiteľných informácií, celý rad zmyslových a vnemových materiálov. Planetárna kaviareň či knižnica sú jedinečným miestom na oddych a relaxáciu. No a pri odchode nezabudni nahliadnuť aj do obchodu so suvenírmi a zakúpiť si lízanku v podobe svojej najobľúbenejšej planéty v nádhernom umeleckom prevedení.

Sendai Observatory Museum

#5 Spring Valley Izumi Kogen

Toto lyžiarske stredisko sa nachádza asi 40 minút od mesta Sendai. Takže ak sa sem vyberieš v zimnej sezóne, parádna lyžovačka ťa neminie. No ak po snehu nie je ani stopy, nezúfaj. Aj tak sa tu nudiť nebudeš. Toto stredisko ponúka aj letné atrakcie, turistiku či rekreačné aktivity. Ak si fanúšikom zábavy, vyskúšaj napríklad Zip Land Adventure. Budeš sa cítiť ako Tarzan, keď sa budeš musieť šplhať zo stromu na strom, či sa spustiť po lanách nad priepasťou. V letnej sezóne je tu otvorený detský zábavný park s vodou, kde nájdeš šmykľavky rôzneho druhu, ktoré ťa zavedú do vody či rôzne hracie zariadenia, ktoré ťa v horúčavách osviežia. No ak si fanúšikom turistiky, vyber sa po množstve rôznych turistických chodníčkoch a objavuj krásy tohto miesta. Je to určite to, čo vidieť v Sendai.

Spring Valley Izumi Kogen

#6 Yuriage port morning Market

Prístav Yuriage na pobreží mesta Natori je od obdobia Edo hlavným rybárskym prístavom v Sendai. Ranný trh v prístave je už mnoho rokov súčasťou komunity, aj keď ho v roku 2011 zničila prívalová vlna tsunami po zemetrasení. Nakoniec ho však rýchlo opravili a dnes je tu najlepšia atrakcia aukcia morských plodov. Tie najčerstvejšie morské plody kúpiš jednoznačne tu a ak aj nemáš záujem o dražbu, stojí za to ju aspoň zažiť. Ranný trh je otvorený od 06:00 do 13:00 a vstup je bezplatný. Okrem morských plodov a rýb tu môžeš kúpiť aj zeleninu, ovocie, alkohol, kuchynské spotrebiče či kvety. No a ak už máš nakúpené, vychutnaj si japonskú kuchyňu z tých najčerstvejších surovín, aké sa tu dajú zohnať.

Yuriage port morning Market

#7 Museum Sendai Kaleidoscope

Je jedinečné múzeum, ktoré sa nachádza v prímorskom letovisku Akiu na okraji mesta Sendai. Dostaneš sa sem autobusom za cca 45 minút z centra mesta Sendai. Aj keď sa kaleidoskopy považujú za hračky pre deti, ale toto múzeum ti ukáže ako zaujať, preto je to jedno z miest, ktoré na tvojo m zozname prečo cestovať do Sendai nesmie chýbať. Každý návštevník tu môže nájsť kreatívne umelecké diela a objaviť viac ako 200 ročnú históriu kaleidoskopov hravo a poučne. Asi najväčší zážitok budeš mať z toho, že si tu môžeš zostaviť svoj vlastný kaleidoskop a budeš odchádzať aj s vlastnoručným suvenírom. Celá prehliadka ti bude trvať približne hodinu, no ak ťa kaleidoskopy zaujmú oveľa viac ako očakávaš, stráviš tu aj pól dňa. Tak šup na exkurziu, stojí za to.

Museum Sendai Kaleidoscope

Letenka do Sendai ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Sendai si tak viac užiješ.