English booking Thai booking

7 vecí, ktoré musíš v Sappore zažiť

28. január 2020

Bez týchto zažitkov zo Sappore neodchádzaj!

7 vecí, ktoré musíš v Sappore zažiť

#1 Takino Suzuran Hillside Park

Je jediným národným parkom v Hokkaide a rozprestiera sa v areáli s celkovou rozlohou 400 hektárov. V letnom období tento park ponúka množstvo turistických a oddychových zážitkov, kde ťa čakajú kvetinové polia, obrovské detské ihriská, lúky na piknik, parky s lavičkami pod korunami stromov. Ak sa dáš na turistiku, objavíš tu plno cestičiek, ktoré vedú lesom a ak sa ti podarí vybrať si tú správnu cestičku, dovedie ťa k jednému z troch veľkolepých vodopádov. No a ak sem zavítaš v zime, množstvo lyžiarskych zjazdoviek tu ponúka parádnu lyžovačku, snowboardovačku, sánkovačku či bežky. Každopádne je to úžasné miesto, kde sa určite nudiť nebudeš a preto by nemalo chýbať na tvojom zozname čo robiť v Sapporo.

Takino Suzuran Hillside Park

#2 Maruyama ZOO

Maruyama ZOO je najstaršou zoologickou záhradou v Hokkaido a je súčasťou rozľahlého parku Maruyama. ,,Spoznávanie prírody“ je hlavná téma, ktorá sa odráža v dizajne ZOO a po celom areáli preto môžeš nájsť náučné tabule o okolitej prírode a zvieratách. Samotná ZOO sa rozprestiera na 22,5 hektároch a môžeš tu spoznávať viac ako 400 druhov zvierat ako ľadové medvede, červené pandy, tučniaky a mnoho ďalších. Keďže sa Japonci snažia o vzdelávanie hlavne detí, určite ťa poteší, že deti sem majú vstup zadarmo a rodičia platia len malé vstupné. Upravené detské ihriská, občerstvenie či obchodíky sú už len bonusom v tejto ohromnej zoologickej záhrade. Počítaj však z davmi návštevníkov, keďže toto miesto využívajú domáci aj turisti pri peknom počasí na jednodňové výlety pre celé rodiny. Každopádne je to jedno z miest na zozname, čo vidieť v Sappore.

Maruyama Zoo

#3 North Safari Sapporo

Iba 30 minút od centra mesta Sapporo sa nachádza táto ,,najnebezpečnejšia zoologická záhrada“. Nemusíš sa však báť, návšteva North Safari Sapporo je jednoducho len adrenalínový zážitok. Je rozdelený do troch častí: Severné Safari, kde sa môžeš dotýkať a hladkať jednotlivé druhy zvierat, Severné Safari Adventure, kde ťa čakajú zaujímavé praktické aktivity no a Nebezpečný les, kde môžeš obdivovať nebezpečné zvieratá a dravce. Dokonca sa tu môžeš ubytovať v stanoch alebo menších chatkách a stráviť tak noc medzi divými zvieratami, čo bude na vrchole tvojho nezabudnuteľného zážitku. A ak sem zavítaš v zime, okrem stále otvorenej safari tu môžeš zažiť snežné skútre či rôzne ďalšie zaujímavé zimné aktivity, ktoré sú samozrejme zahrnuté v cene vstupenky do Safari. Ver mi, toto je to, čo zažiť v Sappore.

North Safari Sapporo

#4 Svätyňa Hokkaido

Bola postavená v roku 1869 a cisár Meiji ju zasvätil trom bohom Okunimata, Onamuchi a Sukunahikona. Štvrtým bohom, ktorému bola svätyňa zasvätená bol samotný cisár Meiji. V roku 1974 bola svätyňa vypálená ale v roku 1978 bola znovu postavená. Cisár Meiji vyberal miesto pre túto svätyňu veľmi starostlivo a nakoniec sa mu podarilo vybrať miesto, na ktorom dnes svätyňa stojí vďaka horám, ktoré ju obklopujú z troch strán a pláne, na ktorú má výhľad. Ak sa sem vyberieš na výlet, nezabúdaj na pravidlá! Ak prejdeš hlavnou bránou Torii, nikdy nekráčaj stredom chodníka, nakoľko stred je vyhradený božstvám. Taktiež ak si chceš spraviť fotky tejto svätyne, nikdy ju nefoť priamo, ale dodržuj odstup do strán. Ak budeš mať šťastie, môžeš tu zažiť pravú tradičnú svadbu, ale ak aj nie, príroda v okolí je nádherná. Plno stromov japonskej čerešne a hopkajúce veveričky pod nimi, je skutočne dôvod, prečo navštíviť Sapporo.

Svätyňa Hokkaido

#5 Sunpiazza Aquarium

Akvárium Sunpiazza je kontaktné akvárium, ktoré sa nachádza hneď vedľa obchodného centra a je veľmi ľahko dostupné zo stanice metra a preto je to miesto na zozname, čo vidieť v Sappore. V obrovských nádržiach môžeš objavovať nespočetné množstvo rýb a kôrovcov, ktoré sa nachádzajú v okolitých moriach a oceánoch. Taktiež tu nájdeš koraly a sladkovodné ryby ako aj tulene či tučniaky. Najväčším zážitkom je kŕmenie viac ako 1500 rýb v jednom akváriu, ktoré sa konajú každú nedeľu a cez sviatky. A ak sa sem vyberieš, nevynechaj ani ázijskú vydru, ktorá má vo svojom akváriu dieru, cez ktorú ti ponúkne jej malú rúčku a chytí ťa za prst. No a ak sa túžiš dotknúť aj iných tvorov, kraby a hviezdice sú ti k dispozícií. No a ak si stihneš pozrieť celé toto akvárium a ešte stále máš čas, navštív obchodné centrum nachádzajúce sa hneď vedľa a sprav si radosť nákupmi. Je to veľmi pekný výlet v nepriaznivom počasí, preto ti nesmie chýbať v tvojom itinerári.

Sunpiazza Aquarium

#6 Historical Village Sapporo

Tento skanzen na okraji mesta Sapporo má viac ako 54 hektárov a viac ako 60 dobových štruktúr. Všetky budovy sú z obdobia Meiji a Taisho a sú plne zariadené tak, ako boli v tom období. Preto tu môžeš pozorovať detaily, ako zariadené izby s nástrojmi, knihami, pomôckami či odevmi, ktoré ľudia používali v spomínanom období. Z tejto dediny budeš mať pocit, ako by ľudia len nedávno vstali a odišli, pretože kanvice sú stále na sporáku, ryby sa grilujú, obed sa varí. Dokonca aj rybársky sklad je stále zariadený a plný lodí a člnov. Vstup do dediny je cez starú železničnú staničnú budovu, ktorá sa používala v rokoch 1908-1952 a dnes slúži ako administratívna budova múzea. Toto idylické múzeum v prírode je dôvod, prečo letieť do Sappora.

Historical Village Sapporo

#7 Vyhliadkový kopec Hitsujigaoka

Na vrchole tohto vyhliadkového kopca stojí socha Dr. Clarka , ktorú sem postavili v roku 1976. Observatórium bolo pôvodne národným výskumným centrom, kde chovali ovce, pred vojnou pôsobilo ako ministerstvo poľnohospodárstva a obchodu a po vojne slúžilo na výskum. V tom období sa však počet turistov na toto miesto zvýšil tak dramaticky, že zasahoval do výskumu. Dnes ponúka vyhliadkový kopec vynikajúci výhľad na centrum mesta Sapporo a za jasného počasia dovidíš až na Mt. Shokanbetsu. Nájdeš tu aj odpočinkový dom, Múzeum snehového festivalu Sapporo či chodník Hitsujigaoka, kde si môžeš vychutnať horúce pramene z celého ostrova Hokkaido. No a ak sem zavítaš v teplom letnom období, za zmienku stojí aj Austria House, kde si môžeš kúpiť suveníry, ale hlavne zmrzlinu s originálnymi príchuťami. Vo všetkých štyroch ročných obdobiach sa tu konajú rôzne akcie ako strihanie oviec či zber levandule. Tak neváhaj a príď, ak stále nevieš, čo robiť v Sapporo.

Vyhliadkový kopec Hitsujigaoka

Letenka do Sappora ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Sappore si tak viac užiješ.