English booking Thai booking

10 najlepších atrakcií v Sappore

22. január 2020

Navštíviš ich všetky?

10 najlepších atrakcií v Sappore

#1 Sapporo Factory

Tento veľký nákupný a zábavný komplex bol otvorený v roku 1993 a nachádza sa tu viac ako 160 prevádzok. Obchody sú sústredené okolo päťposchodového átria, ktorý návštevníkom ponúka priestrannú atmosféru. Sapporo Factory bola vybudovaná na mieste bývalého japonského pivovaru v komplexe z červených tehál. V tomto obchodnom centre môžeš toto pivo stále ochutnať v degustačnom bare alebo v suteréne Akarenga. Sapporo Factory určite patrí medzi najlepšie atrakcie v Sapporo, či už plánuješ nákupy, alebo len ochutnať toto prvé japonské pivo. Dostaneš sa sem ľahko, po svojich ti to zo stanice JR Sapporo bude trvať len 15 minút, alebo 5 minút chôdze od stanice metra Tozai.

Sapporo Factory

#2 Susukino

Je najväčšou zábavnou oblasťou severne od Tokia. Je plná reštaurácií, obchodov, barov, karaoke barov či salónov. Práve sem sa chodia všetci z mesta Sapporo zabávať a odreagovať po pracovných povinnostiach. Najväčším lákadlom je Ramen Yokocho, ktorý je jednoducho to, čo vidieť v Sappore. Každý rok sa tu totiž koná Snow Festival, ktorý vo februári hostí mnoho umelcov z celého sveta a vystavujú tu svoje ľadové sochy. Každopádne sú v tejto oblasti zaujímavé prevádzky, ktoré pri návšteve mesta Sapporo musíš zažiť. Čaká ťa tu zábava a relax po náročnom dni spoznávania pamiatok a prírody.

Susukino

#3 Lanovka Usuzan

Neďaleko mesta Sapporo sa nachádza hora Usu, ktorá za posledných 100 rokov vybuchla už 4 krát. K jej poslednej erupcii prišlo v roku 2000 ale dnes sa zdá bezpečná. Na začiatku tejto jedinečnej sopky sa nachádza lanovka Usuzan, ktorá ťa vyvezie na jej samý vrchol, ktorý ponúka panoramatický výhľad na jazero Toya a na susednú Showa Shinzan. Na druhej strane môžeš obdivovať výhľad na oceán a na najväčší kráter sopky Usu, ktorý vznikol pri erupcii v roku 1977. Pri lanovke môžeš navštíviť aj reštauráciu, alebo pár obchodíkov so suvenírmi. Už len samotná hora Usu je to, prečo cestovať do Sappora, no každá ďalšia atrakcia je len plus. Tak neváhaj a kupuj letenky.

Lanovka Usuzan

#4 Toyako Onsen

Na hore Usu ešte chvíľku ostaneme, pretože ti chcem predstaviť ďalšie skvelé miesto, ktoré patrí na zoznam, prečo letieť do mesta Sapporo. Toyako Onsen sa nachádzajú priamo v turistickom letovisku s horúcimi prameňmi na brehu jazera Toya, priamo na úpätí hory Usu. Ubytovať sa môžeš v jednom z luxusných hotelov, ktoré stoja priamo na brehu jazera Toya a obdivovať tak romantický výhľad aj z okna svojej izby. Ak sa tu ubytovať nechceš ale túžiš po návšteve týchto horúcich prameňov, nezúfaj. Dá sa sem prísť aj iba za týmto účelom na jednodňový relax. Ak sa ale rozhodneš pre viacdňový pobyt, od mája do októbra ťa čakajú každý večer veľkolepé ohňostroje, ktoré vystreľujú priamo na jazere. Vyhliadkové plavby po jazere a promenáda plná obchodíkov sú už len príjemné rozptýlenie na tomto úžasnom mieste.

Toyako Onsen

#5 Mesto Otaru

Ak už máš mesto Sapporo prelúskané z každej strany a poznáš v ňom už ,ako sa hovorí každý kameň, vydaj sa trošku ďalej. Iba pol hodinu vlakom od mesta Sapporo sa nachádza mestečko Otaru, ktoré vzniklo v 18. Storočí. Od prvých dní kolonizácie slúžilo mesto Otaru ako hlavný obchodný a rybársky prístav. Jeho krásne zachovalé kanále pripomínajú známe talianské Benátky, preto je to jeden z najkrajších výletov z mesta Sapporo. Mnoho starých skladov a budov od lodných a obchodných spoločností dáva centru mesta Otaru osobitý charakter pripomínajúci minulé desaťročia. Vďaka svojim jedinečným kanálom cez celé mestečko je to jedna z najlepších atrakcií v okolí mesta Sapporo.

Mesto Otaru

#6 Kanál Otaru

Ak už budeš v meste Otaru, poprechádzaj sa aj popri kanály, ktoré sa cez mesto tiahne. V minulosti bol ústrednou súčasťou rušného prístavu mesta, kde malé plavidlá rozvážali tovar do skladov na brehoch kanála. Dnes sú brehy kanála upravené na úžasnú promenádu s množstvom obchodíkov, reštaurácií a barov. Či v lete a či v zime sa na tejto promenáde každý večer stretávajú umelci, hrajúci na hudobné nástroje, výtvarníci či kúzelníci, aby prilákali turistov. Je to naozaj príjemné miesto na prechádzku či cez deň alebo v noci. No a všetky sklady a továrne sú v súčasnosti prerobené na múzea a galérie, takže ani o umenie a vedomosti tu nie je núdza. Je to jedno z miest, ktoré patrí na zoznam, čo vidieť v Sappore.

Kanál Otaru

#7 Park Shiroi Koibito

Je tematický park miestnej čokoládovej spoločnosti. Park pozostáva z voľného priestoru, kde sa nachádza obchod, kaviareň a reštaurácia, ale zaujímavejší je práve platený vstup do parku. Tu sa nachádzajú rôzne exponáty súvisiace s čokoládou a čo je najzaujímavejšie, že z niektorých okien vidieť priamo do továrne, kde môžeš pozorovať proces výroby sušienok. V praktických seminároch si tiež môžeš vyrobiť vlastné sušienky cookies. Ďalšou súčasťou parku Shirou Koibito je aj futbalové ihrisko, miestneho profesionálneho futbalového tímu Consadole Sapporo. Čo zažiť v Sappore? Keď budeš na odchode, nesmieš odísť bez najslávnejšieho suveníru mesta Sapporo a tou je sušienka Shiroi Koibito, ktorá sa skladá z dvoch maslových sušienok a bielou čokoládou uprostred. Tak dobrú chuť.

Park Shiroi Koibito

#8 Múzeum piva Sapporo

Hokkaido je rodiskom piva v Japonsku. Pivo Sapporo je jedna z najstarších a najpopulárnejších značiek piva v krajine a varia ho tu už od roku 1877. Múzeum piva Sapporo bolo otvorené v roku 1987 v bývalom pivovare. V múzeu môžeš objavovať históriu tohto zlatistého moku a jeho proces výroby. Za malý poplatok sú k dispozícii aj ochutnávky jednotlivých pív či priamo organizované zájazdy s degustáciou. A ak už tu budeš, vedľa múzea neobíď ani pivnú záhradu a v nej reštaurácie, medzi ktorými nájdeš aj pár atmosferických pivných sál a môžeš tu ochutnať skvelé jedlo, ktoré je pomenované po veľkom mongolskom vládcovi Džigischánovi. Toto miesto ti určite nesmie chýbať na zozname čo robiť v Sappore.

Múzeum piva Sapporo

#9 Krabia reštaurácia

Toto nie je tip na jedno konkrétne miesto, ale na celý rad miest, presnejšie reštaurácií, ktorých návšteva patrí medzi to, čo zažiť v Sappore. Najslávnejším jedlom v celom Sappore je kegani – chlpaté kraby. Aj keď si za toto jedlo priplatíš, určite ho ochutnaj. Podávajú ho v každej reštaurácii, kde nad jej vchodom visí obrovský model plastového kraba. Miestny kuchári si na tomto jedle dávajú obzvlášť záležať, preto ho dostaneš vždy čerstvé a chutné. Známa je tiež polievka Sapporo, čo je vlastne polievka s kari omáčkou, ktorá je výborná a určite nesmieš odísť bez jej ochutnania. Tak čo, trúfneš si na kari polievku a chlpaté kraby?

Krabia reštaurácia

#10 Curb Market

O najväčšom miestnom rybom trhu si môžeš prečítať v predchádzajúcom článku, ale teraz ti ponúknem trh, síce o niečo menší ale o to príjemnejší. Tento trh pozostáva z viac ako 80 stánkov a obchodov usporiadaných po niekoľkých uliciach hneď za hlavným trhom Sapporo. Radí sa taktiež k jedným z najväčších rybích trhov v meste a môžeš si tu kúpiť tie najčerstvejšie morské plody ako kraby, morskí ježkovia, lososové ikry, lastúry a chobotnice či počas sezóny chutné melóny, kukuricu či zemiaky. Ak sa ti nechce kuchtiť, ale chceš ochutnať tú čerstvosť, najedz sa v jednej z reštaurácií, ktorých je tu kopu. Ceny sú tu priaznivé, preto tento trh navštevuje mnoho domácich aj turistov. Tak už neváhaj, kupuj letenky, veď prečo cestovať do Sappora, ak nie pre toto?.

Curb Market

Letenka do Sappora ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Sappore si tak viac užiješ.