English booking Thai booking

Tokio - miesto, kde zažiješ všetky štýly

10. august 2019

Tu uvidíš a zažiješ naozaj všetko!

Tokio - miesto, kde zažiješ všetky štýly

Japonci sa rozdajú

U Japoncov je známe, že sú veľmi ústretoví, láskaví, pohostinní a hlavne dobrosrdeční. A ak si myslíš, že v Tokiu je to iné, mýliš sa. Aj keď je toto mesto obrovské a z vyhliadkových veží nevidíš koniec Tokia, ľudia sú tu empatickí, milí a hlavne by sa pre druhého aj rozdali. Áno, aj pre turistov. Snažia sa, aby sa tu každý cítil vítaný, tak sa nečuduj, keď ti len tak pri oddychovaní v parku či záhradách nejaký Japonec podá kávu. A prečo cestovať do Tokia? Pretože tento životný štýl ako majú Japonci, na Slovensku a ani nikde inde na svete určite nezažiješ. A poviem ti, stojí to zato!

Turizmus v Tokiu

Vyjadri sa…

Japonská móda nepozná hranice. Ak si ten typ, čo uprednostňuje decentnosť a dokonalú zladenosť, bude sa ti zdať móda v Tokiu nevkusná a príliš bláznivá. Ale japonských tínedžerov to netrápi. Čím bláznivejší outfit, tím lepšie. Pre japonskú mládež je dôležité vyjadriť sa, a tak vznikajú priam mimozemsky pôsobiace chodiace umelecké diela a ulice Tokia sú plné jedinečných osobností a nenapodobiteľných exemplárov. Preto pri návšteve Tokia stretneš mladých ľudí oblečených v štýle etna, techna, hardcore či punku ale ver mi, že toto sú tie lepšie prípady. Tak ešte stále potrebuješ odpoveď na otázku čo vidieť v Tokiu?

Štýl oblečenia v Japonsku

Obleč sa ako Hello Kitty

Ak by ti nestačil tento ,,street style“ a hľadáš niečo, že waaaaw, nemusíš sa báť. Tokio je jedinečné veľkomesto, v ktorom nie je nič zvláštne stretnúť mladých ľudí oblečených podľa svojich obľúbených komixových, seriálových, filmových postáv či západných pop-idolov. Cítiš sa byť Gejšou, pirátom či Hello Kitty? Tak sa tak obleč. Samozrejmosťou sú aj obchody, ktoré ponúkajú kostýmy či kúsky oblečenia, ktoré hľadáš. Mladí Japonci kašlú na zabehnuté módne trendy a pravidlá a vytvárajú nové. Svoje vlastné. Riadia sa heslom: všetko je dovolené, nič zakázané. Tak už neváhaj a kupuj letenky. Veď toto je jeden z dôvodov, prečo letieť do Tokia.

Hello Kitty v Japonsku je všadeprítomné

Práca šľachtí, nie vždy platí

Iný pohľad na životný štýl Japoncov je ich práca. Japonci sú schopní pracovať od skorého rána do neskorých nočných hodín. Zvykom v Japonsku je, že aj keď už dávno prešla určená pracovná doba, podriadení neodchádzajú z práce skôr ako ich nadriadení. Opúšťať prácu na čas je v Japonsku prejavom nedostatku lojality voči firme. A nie je to nič neobvyklé, ak tu niekto umrie na prepracovanosť. Japonci majú na to dokonca aj vlastné slovo - karoši. Znamená smrť z prepracovania a považuje sa za tak samozrejmý dôsledok pracovnej kultúry v krajine, že sa o ňom ani veľmi nediskutuje. Ale aby to nebolo len o práci. Japonci si vedia čas, kedy nepracujú, riadne užiť. Takže ak stále váhaš prečo navštíviť Tokio, nočné bary, karaoke bary, či iné zábavné podniky ťa určite presvedčia.

Pracovanie v Japonsku

Najobľúbenejší šport Japoncov

Možno si myslíš, že vieš o Japonsku veľa. Jasné, národným športom Japonska musí byť predsa sumo. Kto by ale povedal, že Japonci inklinujú práve k baseballu? Ale vráťme sa k ich životnému štýlu. Jednou z vecí, čo robiť v Tokiu, je určite navštíviť baseballový zápas. Vyše 50 000 fanaticky skandujúcich fanúšikov je zážitok sám o sebe. Ak čakáš policajtov či ťažkoodencov na významných zápasoch, tak nečakaj. Tradičná japonská úcta je aj na dôležitých zápasoch. Zatiaľ čo domáci fanúšikovia pri útočení o dušu skandujú za doprovodu orchestra, fanúšikovia hostí ich v tichosti nechajú zafandiť si. Žiadne bitky, žiadne hádky, žiadne provokovanie. Každý príde na zápas podporiť svoje družstvo. A pokiaľ budeš mať chuť na ich japonské pivo, stačí zdvihnúť ruku a usmiata Japonka ti ho ochotne prinesie. Takže žiadne dlhé rady pri bufetoch. No tak čo, už máš zbalené?

Národný šport v Japonsku - Sumo

Rada EVA Air

Letenka do Tokia ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Tokiu si tak viac užiješ.