English booking Thai booking

Nagoya - mesto dokonalosti

9. december 2019

Že dokonalosť neexistuje?

Nagoya - mesto dokonalosti

História mesta Nagoya

Mesto Nagoya má veľmi dlhú históriu, ktorá siaha až do roku 1900, kedy bola založená šintoistická svätyňa Atsuta Jingu. V roku 1600 postavil prvý vojenský vládca Japonska Tokugawa Iejasu hrad Nagoya a celé mesto Kiyosu, ktoré bolo vtedy hlavné mesto regiónu, presťahoval do Nagoye. Tento krok sa nazýva ,,Kiyosu-goe“ a nastal v roku 1614. Tým vzniklo mesto Nagoya a prosperuje čím ďalej, tým viac. Nagoya sa preslávila ako centrum výroby keramiky, laku, bavlny a strelného prachu, či výrobou kovov a strojných zariadení, než sa v 19. Storočí stalo centrom moderného priemyslu. Dnes je to moderné, vyspelé a krásne mesto, ktoré ročne navštevujú milióny turistov z celého sveta. Je to štvrté najväčšie mesto Japonska s viac ako 2,2 milióna obyvateľov a rozlohou viac ako 326 km. Jej nádhernú a jedinečnú architektúru, prírodu a pamiatky musíš vidieť naživo, pretože sú to dôvody, prečo cestovať do mesta Nagoya.

História mesta Nagoya

Priemyselné mesto Nagoya

Oblasť Nagoya je známa ako oblasť výroby keramiky s históriou trvajúcou viac ako 1000 rokov, oblasť textilnej výroby a pivovarníctva, ktoré zahŕňa varenie ryžového vína – saké. Nagoya a jej okolie sa v 19. a 20. Storočí stali hotspotom pre japonský priemysel s rozvojom výrobných odvetví založených na tradičnej výrobe. Niektoré zaniknuté továrne dnes slúžia ako múzeá a ukazujú živú históriu daného odvetvia. Nagoya je dodnes hlavným priemyselným mestom aj vďaka spoločnosti Toyota, ktorá tu vyrába svoje stroje a automobily a jej Toyota Automobile Museum je jedno z miest, ktoré jednoducho patrí na zoznam, čo vidieť v meste Nagoya.

Priemyselné mesto Nagoya

Príroda v meste Nagoya

Japonci sú známi svojou dokonalou zeleňou, starajú sa o svoje parky, záhrady a zelené priestranstvá. No obyvatelia mesta Nagoya sú svojou zeleňou priam posadnutí a ich parky a záhrady sú bezchybné. Záleží im na životnom prostredí a snažia sa získať titul ,,Eco-Capital Nagoya“. Typické rozkvitnuté čerešne sú len zrnkom toho, čo v meste Nagoya môžeš zažiť. V blízkosti prístavu mesta sa nachádza ,,Fujimae Tidal Flat“, dôležitý medzník pre sťahovavé vtáky a obyvatelia Nagoye sú na neho právom hrdí. Park Higashiyama, ktorý obsahuje rozľahlú zoologickú záhradu a botanické záhrady sú len málo z toho, čo zažiť v Nagoyi.

Príroda v meste Nagoya

Kuchyňa mesta Nagoya

Kuchyňa v tomto meste je rozmanitá a veľmi chutná, aj keď niektoré jedla tak na prvý pohľad nevyzerajú. Ale nemaj strach, všetko čo nájdeš v reštauráciách je jedlé a veľmi dobré. Také krevetové lievance sú dokonalým predjedlom pred takmer každým hlavným jedlom. Taktiež je mesto Nagoya a jej prefektúra známa svojou produkciou úhora. Taký grilovaný úhor na ryži je miestnou špecialitou a je veľmi chutný. No a to, čo ochutnať v Nagoyi, je jednoznačne Hitsumabushi, ktoré objavili v roku 1873 vo svätyni Atsuta Jingu a v dnešnej dobe ho môžeš ochutnať v reštaurácií s názvom Atsuta Horaiken, ktorá je dnes registrovanou obchodnou značkou tejto starodávnej tradičnej reštaurácie.

Kuchyňa mesta Nagoya

Dnešná moderná Nagoya

V meste Nagoya sa v roku 1989 konal veľtrh World Design Expo a táto skúsenosť viedľa spoločnosť Nagoya k ďalšiemu zdôrazneniu estetického vzhľadu a mestskej infraštruktúry. Mesto Nagoya sa snaží stať sa bezpečnejším pohodlnejším mestom a zároveň praktizovať inovácie v dizajne, ktoré skrášľujú celé mesto a umožňujú občanom pohodlný život. Napríklad nočné osvetlenie robí mesto atraktívnym, ale aj znižuje kriminalitu. V roku 2002 bolo vybudované Oasis 21 v jednej z najrušnejších častí mesta Nagoya. Kombinuje parky, verejné zariadenia, ako autobusové terminály a komerčné zariadenia. V meste Nagoya sa snažia o urbanistický dizajn s historickým vzhľadom a modernou infraštruktúrou. Preto je toto miesto také dokonalé a dáva ti jednoznačnú odpoveď na otázku, prečo cestovať do Nagoye.

Moderné mesto Nagoya

Letenka do Nagoyi ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Nagoyi si tak viac užiješ.