English booking Thai booking

7 vecí, ktoré musíš vo Fukuoke zažiť

5. október 2019

Ak tieto veci nezažiješ, návšteva Fukuoky sa nekonala

7 vecí, ktoré musíš vo Fukuoke zažiť

#1 Ostrov Shikanoshima

Tento ostrov Shika je od centra Fukuoky vzdialený len 11 kilometrov. Ostrov je známy ako miesto, kde bol nájdený národný poklad – zlatá pečať kráľa Na. Na kopci, ktorý má výhľad na zátoku Hakata, našli dvaja poľnohospodári túto zlatú pečať v roku 1784. Dnes môžeš túto pečať vidieť v mestskom múzeu priamo vo Fukuoke. Aj napriek tomu, že ostrov Shika má rozlohu iba necelých 6 kilometrov, má čo ponúknuť. Domáci aj návštevníci si sem chodia oddýchnuť, rybárčiť, zaplávať si, potápať sa, či jazdiť motokros. A pri prechádzaní týmto ostrovom môžeš naraziť na krásne miesta, ktoré zodpovedajú otázku, prečo cestovať do Fukuoky. Navštív pamätník Mokozuka, park Kinin či ďalšie historické miesta na ostrove. Biele pláže a priehľadná voda je už iba vrchol tohto jedinečného miesta, ktoré ti našeptá prečo navštíviť Fukuoku.

Ostrov Shikanoshima

#2 Pláž Momochihama

Prímorský park Momochihama je 2,5 kilometra dlhý úsek umelej pláže na úpätí veže Fukuoka. S malebnými reštauráciami, ktoré lemujú pláž s bielym pieskom nie je divu, že sem chodí veľa rodín či párov, ktorí vyhľadávajú oddych, či športové aktivity ako plážový volejbal či futbal. Ak neobľubuješ leňošenie na horúcom piesku, v strede pláže sa nachádza umelovytvorený ostrov z názvom Marizon, na ktorom môžeš navštíviť nákupné centrum, reštaurácie, kaviarne či nádhernú svadobnú sieň. No a v blízkosti tejto pláže nájdeš aj vežu Fukuoka, Yahoo! Dom, verejnú knižnicu či mestské múzeum mesta Fukuoka. No a ak máš chuť na plavbu trajektom, môžeš sa plaviť na neďaleko vzdialené miesto Uminonakamichi, na ktorom ťa čaká zábavný park či záhrada so sezónnymi kvetmi. Nie je to typická atrakcia, ale park Momochihama je určite to, čo vidieť vo Fukuoke.

Pláž Momochihama

#3 Zábavný park Kashii Kaen

Kashii Kaen nie je len taký obyčajný zábavný park. V noci sa mení na magický nočný zábavný park, ktorý ťa ohúri neuveriteľnými svetelnými projekciami a osvetleniami. Je to prvý zábavný park, ktorý prišiel v réžii spoločnosti Creative Company NAKED s premietaním na kolotoče. Môžeš sa odviezť na ruskom kole v sprievode špeciálneho osvetlenia, vôňe či romantických fotografických spotov. Na chodníku sa budeš cítiť, ako keby kráčaš po hviezdnej oblohe, alebo veža s projekciou kvetín je nezabudnuteľný zážitok. Ale okrem kolotočov nájdeš v Kashii Kaen aj nádhernú kvetinovú záhradu, exteriérové ihrisko pre deti, vnútorný detský kútik v prípade zlého počasia, v lete zábavný bazén či golfové ihrisko. Tak ak si vo Fukuoke na dlhšie a už máš prejdené všetky turistické atrakcie, toto miesto ti nesmie chýbať na zozname čo zažiť vo Fukuoke.

Zábavný park Kashii Kaen

#4 Higashihirao Park

Je štadión z kapacitou 22 563 miest a je domovom japonského futbalového klubu Avispa Fukuoka, a tiež to, čo vidieť vo Fukuoke. Štadión sa nachádza v rozľahlom športovom parku, v ktorom sa nachádza niekoľko tenisových kurtov, bežecké trate, lukostreľba či baseballové ihriská. Tento štadión hostil už pár svetoznámych či domácich turnajov a medzi domácimi je futbal veľmi obľúbeným športom, preto nie je nič výnimočné, že vstupenky bývajú často vypredané. Takže ak si fanúšik športu, či nebodaj priamo futbalu, Higashihirao Park nemôžeš vynechať. Na štadión sa jednoducho dostaneš zo stanice Hakata autobusom za pár minút a ak sa do Japonska chystáš práve na Olympijské hry v Tokiu 2020, tak si môžeš odskočiť aj na toto miesto a užiť si tento nezabudnuteľný futbalový zážitok.

Higashihirao Park

#5 Mount Sefuri

Ak sa do Japonska chystáš skôr do prírody ako do mestských ulíc, Mount Sefuri bude pre teba to pravé. Táto hora je najvyšším vrcholom pohoria Sefuri medzi prefektúrou Fukuoka a prefektúrou Saga. Najobľúbenejšia cestou na vrchol je z autobusovej zástavky Shiiba a výstup ti bude trvať 2,5 až 3 hodiny. Mount Sefuri má 1054,6 metra a zaujímavosťou je, že ide o miesto, kde budhistický kňaz Eisai prvýkrát zasadil čaj po svojom návrate z Číny. Na vrchole hory ťa čaká svätyňa, ktorá je zasvätená bohyni ,,Benzaiten“, ktorá je najnavštevovanejšou hlavne na Silvestra, kedy sa sem Japonci chodia modliť a pozerať na prvý východ slnka v roku. No a ak zvládneš cestu až na vrchol, výhľad na mesto Fukuoka, Genkaiské more, Ariacké more či horu Mount Unzen bude tvojou skvelou odmenou, ktorá nesmie chýbať na zozname, čo zažiť vo Fukuoke.

Mount Sefuri

#6 Future Park

Sa nachádza v obchodnom centre CANAL CITY HAKATA a je určené hlavne pre deti. Ak ťa v Japonsku zastihne zlé počasie, toto bude miesto, kde môžeš svoje deti vyblázniť do sýtosti. A nielen ich, ale aj seba. Nakresli si so svojou ratolesťou rybičku, chobotnicu či iného vodného živočícha, oskenuj ho v skeneri a pozeraj, ako sa objaví premietaný na stene v obrovskom akváriu. A keď sa dotkneš steny, všetky tieto kreslené tvory zrýchlia svoj pohyb alebo sa rozbehnú do strán. Toto môžeš zopakovať v ďalšej herni, kde si zase nakreslíš dopravný prostriedok, ktorý sa následne premietne na stene, ako jazdí po cestách alebo lieta vo vzduchu. No a aby toho nebolo málo, môžeš si obrázok svojho potomka vytlačiť ako skladačku a spoločne ho poskladať do 3D podoby. A to nie je ani zďaleka všetko, čo na tomto mieste spoločne zažijete. Aj keď je toto miesto určené hlavne pre deti, pri pomoci svojmu dieťatku strávite dlhé chvíle a spoločne sa zabavíte. No tak povedz, nie je to to, čo robiť vo Fukuoke?

Future Park

#7 Ostrov Ainoshima

Je ostrov, ktorý je jedinečným miestom, ktoré navštevujú ako domáci, tak aj turisti. Japonsko má niekoľko ,,mačacích“ ostrovov ale ostrov Ainoshima je to, čo zažiť vo Fukuoke. Hlavnou atrakciou sú práve mačky, ktorých je na ostrove neúrekom. Hneď ako sa sem dostaneš, ťa privíta kopu týchto chlpatých guliek, ktoré očakávajú nejakú tú pamlsku. Nezabúdaj však, že tieto mačky sú divoké, preto si dávaj pozor! Nie všetky sú také priateľské, ako si myslíš. Ainoshima ale má čo ponúknuť aj bez mačiek. Ostrov je celkom malý, má asi 5 kilometrov, takže ho prejdeš aj pešo. Na východnom okraji je malá svätyňa a historické miesto tumuli – hromady kameňov z 5. Storočia, ktoré pravdepodobne označujú starodávne hroby. Na západnej strane nájdeš opäť niekoľko menších svätýň a reštauráciu. Nie je problém sa na toto miesto dostať trajektom, vlakom, autobusom či autom, takže je len na tebe, aký dopravný prostriedok si vyberieš.

Ostrov Ainoshima

Rada EVA Air

Letenka do Fukuoky ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku vo Fukuoke si tak viac užiješ.