English booking Thai booking

7 vecí, ktoré musíš v Tokiu zažiť

25. júl 2019

Na všetky svoje otázky nájdeš odpovede

7 vecí, ktoré musíš v Tokiu zažiť

#1 Múzeum Miraikan

Ak si fanúšik robotov, zaujíma ťa vesmír či veda, si tu správne. Toto národné múzeum vedy a inovácií ti prinesie množstvo odpovedí na tvoje otázky. Aj na tú, čo vidieť v Tokiu. Nachádza sa v osem poschodovej modernej budove, kde hneď vo vstupnej hale je zavesená 6,5 metrov veľká a 1,5 tony ťažká maketa zemegule. Pod touto zemeguľou je množstvo sedačiek, kam si môžeš ľahnúť, pozorovať milióny LED svetielok na zemeguli (každá predstavuje ekvivalent 20 m2 našej Zeme) a počúvať pritom hudbu z vesmíru. Taktiež ťa zaujme stretnutie s robotom Asimom na 3 poschodí tohto múzea. Je to ten najprepracovanejší robot, akého môžeš stretnúť. A keby ti bolo málo, zastav sa pri makete kozmickej lode, kde ti ochotný pracovník vysvetlí, aké je ťažké ísť v beztiažovom stave na záchod. Ak si chceš vyskúšať aspoň niektoré z najzaujímavejších expozícií, ver mi, že jeden deň ti na to nestačí!

Múzeum Miraikan v Tokiu

#2 Tokio One Piece Tower

Tento zábavný tematický park je jednou z vecí, na zozname čo zažiť v Tokiu. Je to zábavný park pre populárnu japonskú sériu One Piece, ktorá ponúka množstvo hier a atrakcií, zábavných predstavení, obchodov a reštaurácií či sezónnych udalostí. Nachádza sa na štvrtom a piatom podlaží Foot Town, odkiaľ sa dostaneš aj na vyhliadkové plošiny kultovej Tokijskej veže. Je to vnútri síce menšie, ale čakacie doby na hry a atrakcie sú krátke. A nezabudni sa odfotiť s tvojou najobľúbenejšou postavičkou!

Tokio One Piece Tower

#3 Shibuya crossing

Ak chceš zažiť pocit, ako sa asi cítia sardinky, keď húfne tiahnu oceánom, navštív Shibuya crossing. Najrušnejším prechodom na svete prejde na jednu zelenú viac ako 3500 ľudí. Ale ak čakáš na zrážku s protiidúcimi ľuďmi, nečakaj. Žiadne zápchy, ani zrážky. Ten ohromný dav ľudí okolo teba prejde, ani nebudeš vedieť ako. Je to jeden z najúžasnejších zážitkov, pre ktoré sa oplatí cestovať do Tokia. Že kvôli prechodu? Áno. Je to jedna z najpopulárnejších vecí na zozname - najlepšie atrakcie v Tokiu, pre ktorú sem cestujú milióny turistov zo zahraničia. Veď sociálne siete hýbu svetom, kto nemá selfie na Shibuya crossing po návšteve Tokia, ten ako keby tu ani nebol.

Shibuya Crossing

#4 Zvieracie kaviarne

Ak chceš zažiť niečo, čo na Slovensku nezažiješ, Animal Coffee ti odpovie na otázku, prečo letieť do Tokia. Jasné, psie alebo mačacie kaviarne sú aj u nás, ale... Čo tak navštíviť kaviareň, kde si v pokoji vychutnáš kávu a pritom môžeš obdivovať, fotiť či dokonca hladkať sovu? Sovia kaviareň je prvá zvieracia kaviareň svojho druhu, kde nájdeš niekoľko druhov týchto krásnych vtákov. A ak by ti jedna návšteva zvieracej kaviarne nestačila, zbehni na kávu k ježkom. Môžeš sa s nimi hrať, kŕmiť ich či hladkať.

Zvieracie kaviarne v Tokiu

#5 Maxell Aquapark Shinagawa

Pokiaľ si stále na vážkach, prečo cestovať do Tokia, Maxell Aquapark Sinagawa ťa presvedčí. Je to kryté akvárium (vo vnútri slávneho hotela Shinagawa Prince Hotel), ktoré sa nachádza v samom srdci Tokia. Akvárium ponúka širokú škálu morských tvorov, približne 25 000 rýb z 350 druhov vrátane farebných tropických rýb, delfínov, medúz, tučniakov či tuleňov systematicky rozdelených do 11 okruhov. Na prvom poschodí nájdeš 4 okruhy: Vstup do parku, Magical Ground,, Coral Cafe Bar a Jellyfish Ramble. Na druhom poschodí je 7 okruhov: Little Paradise, Wonder Tube, Life Museum, Aqua Jungle, Wild Street, Friendly Square a Aquarium. Toto miesto ale nie je bežné akvárium. Určite ťa ohromí svojou najnovšou umeleckou technológiou a veľkolepým osvetlením rýb. Jedna z najpôsobivejších exponátov je Jellyfish Ramble, ktorá osvetľuje medúzy v rôznych farbách za sprievodu relaxačnej hudby.

Maxell Aquapark Shinagawa

#6 Shibamata

Shibamata sa nachádza na východnom konci mesta Tokia a je to skrytý klenot v betónovej džungli. Je to malá dedinka známa japonskou filmovou sériou Tora-San. Je tu mnoho remeselných obchodíkov, či predávajúcich, ktorí ponúkajú tradičné japonské sladkosti. Nájdeš tu aj veľa pouličných jedál, ktoré určite stoja za ochutnávku. A ak stále nevieš, prečo navštíviť Tokio, na konci tejto tradičnej uličky sa nachádza chrám Daikjoji. To ak by ti náhodou napadlo, že je tu málo japonskej kultúry.

Shibamata - Tokio

#7 Diamond and Flowers Ferris Wheel

Ak ťa už prestali baviť pamiatky a múzeá v Tokiu, alebo len zatúžiš po romantike so svojou polovičkou, toto ruské koleso ťa nesklame. Je to najvyššie ruské koleso postavené v Japonsku a bolo postavené v roku 2001. Je pomenované podľa svetelných predstavení, ktoré majú vzhľad diamantu alebo kvetov. Nachádza sa v parku Kasai Rinkai v časti Edogava. Koleso má priemer 111 metrov a 68 kabín, do ktorých sa zmestí 6 osôb. Jedna jazda trvá 17 minút a za jasného počasia môžeš vidieť celé Tokio, Tokijský záliv, Disneyland, horu Fudži či Polostrov Boso. Táto atrakcia zaručene patrí do repertoáru toho, čo zažiť v Tokiu.

Diamond and Flowers Ferris Wheel

Rada EVA Air

Letenka do Tokia ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Tokiu si tak viac užiješ.