English booking Thai booking

7 vecí, ktoré musíš v Osake zažiť

16. august 2019

Ak nezažiješ týchto 7 vecí, návšteva Osaky sa nekonala!

7 vecí, ktoré musíš v Osake zažiť

#1 Mesto Osaka

V prvom rade prečo cestovať do mesta Osaka je to, že ide o tretie najväčšie mesto v Japonsku (po Tokiu a Jokohame). Má cca 3 milióny obyvateľov a v minulosti bolo centrom ťažobného priemyslu vďaka svojej skvelej polohe. Dnes sa Osaka považuje za kulinárske centrum a tiež miestom s bohatou ponukou nočného života. Nespočetné množstvo mrakodrapov, tovární ale aj obchodov, barov či reštaurácií. V Osake sa určite nudiť nebudeš ani cez deň, ani v noci. Pokiaľ chceš cestovať do Osaky za nákupmi, navštív štvrte Umeda, Namba či Shinshaibashi, kde nájdeš veľa nákupných centier či obchodov. A pokiaľ sem cestuješ za zábavou, tú nájdeš vo štvrti Dotonori, plnej barov, reštaurácií a atrakcií. No pokiaľ chceš vidieť pravé turistické centrum v Osake, zbehni na západnú časť Osaky, kde sa nachádza prístav a najznámejšie turistické atrakcie ako Universal Japan Studio, akvárium Kaiyukan či 112 metrové ruské koleso, z ktorého je neuveriteľný výhľad. Tak čo, môžeme začať plniť tvoj zoznam čo vidieť v Osake?

Mesto Osaka

#2 Chrám Shitennoji

Je to najstarší budhistický chrám v Japonsku. Bol postavený v roku 593 princom Shotoku, ktorý bol jedným z priekopníkov budhizmu v Japonsku. Keďže sa k nemu ale nesprávali s patričnou úctou a počas histórie bol viac krát zničený a raz vyhorel, musel byť v roku 1963 prestavaný, ale aj napriek tomu si zachováva svoju pôvodnú podobu. Keďže sa nachádza ďalej od hlavných turistických atrakcií v Osake, je z neho cítiť tradičnosť a originalitu, takže ho navštevujú hlavne miestni obyvatelia a nie je nič zvláštne stretnúť ich tu modliacich alebo prechádzajúcich sa v kimonách. A čo ti nesmie chýbať na zozname prečo navštíviť Osaku? V tomto chráme sa raz ročne na jeseň koná najväčší blší trh v krajine, ktorý milujú starožitníci aj návštevníci, kvôli vzácnym kúskom, ktoré tam môžeš nájsť.

Chrám Shitennoji

#3 Osaka Station City

Osaka Station City je obrovská hlavná vlaková stanica, v ktorej ľahko zablúdiš. Medzi množstvom poschodí a neuveriteľným počtom ľudí, ktorí vlakovou stanicou prechádzajú je dosť mätúce nájsť správny východ zo stanice. Ale nie je to len stanica. Je to komplex, kde nájdeš hotel, nákupné centrá, reštaurácie či záhradu na streche. Tak povedzme si, kto by nechcel mať všetko čo v Osake potrebuje po ruke? Ubytovať sa môžeš v pomerne lacnom hoteli Granvia hneď na stanici. A ak plánuješ cestovať vlakom často, nie je nič lepšie ako prísť na stanicu, vystúpiť z vlaku a hneď zamieriť do izby. Pokiaľ vystihneš daždivé počasie, môžeš ísť prezrieť všetky obchody v 13 poschodovom nákupnom centre bez toho, aby ťa zasiahol dážď. No a ak už prejdeš všetky pamiatky a atrakcie v Osake, nie je nič lepšie, ako sa najesť v jednej z mnoho reštaurácií rovno na stanici či nákupnom centre. Takže Osaka Station City je jedným z mnoho miest na zozname, čo zažiť v Osake.

Osaka Station City

#4 Akiba Kart Osaka

Ak chceš dobrodružstvo a pritom spoznávať krásy Osaky, tak šup do Akiba Kart Osaka. Veď pozrieť si také mesto akým je Osaka na motokáre? Kde inde to môžeš zažiť, ak nie tu. Malé červené motokáry ťa odvezú za turistickými atrakciami mesta a skúsený a priateľský sprievodca ti o nich povie všetko, čo o nich musíš vedieť. Jedinou podmienkou pre požičanie motokár je vlastniť vodičský preukaz. Potom ťa už nič nezastaví v užívaní si tejto skvelej a poučnej jazdy. Motokáry dosahujú rýchlosť až 60 km/h a je to najlepší spôsob dopravy, ako čo v najkratšom čase obehnúť všetky zaujímavosti mesta. Tak čo, trúfaš si? Je to určite jedna z položiek na itinerári s označením najlepšie atrakcií v Osake.

Akiba Kart Osaka

#5 Spa World Osaka

O kúpeľoch v Japonsku známych ako onsen už asi vieš. Spa World v Osake je ale onsen, kúpele a aquapark v jednom. Pokiaľ do Osaky priletíš ráno, ale tvoja izba v hoteli ešte nie je pripravená, môžeš si po dlhom lete oddýchnuť práve tu. A dám ti pár tipov, ako to tu chodí. Pri vstupe sa musíš zaregistrovať v automate, ale nemaj strach, postup si môžeš pozrieť aj v angličtine. Ak registrácia prebehla úspešne, obsluha ti dá náramok, na ktorý môžeš nakupovať napríklad v reštaurácií. Prvou miestnosťou, ktorou prejdeš je miestnosť na obuv, tak sa neváhaj vyzuť a uložiť si svoje črievičky či bagandže. Ďalšou miestnosťou je už šatňa, ktorá sa rozdeľuje podľa pohlavia. Viem, že to nie je nič nové, ale pozor! Japonci majú rozdelené kúpele podľa mužských a ženských. Takže ak sem prídeš s opačným pohlavím, vôbec si to spolu nemusíte užiť. V tejto časti kúpeľov nájdeš niekoľko bazénov, sauny či ochladzovacie priestory. Ak ale túžiš po romantike s partnerom, neboj sa. Ďalšie priestory sú už spoločné a nájdeš tu aquapark alebo reštauráciu. Tak neváhaj, lebo tento zážitok je určite jednou z vecí, prečo cestovať do Osaky.

Spa World Osaka

#6 Umeda Sky Building

Jednou z top atrakcií v Osake je aj Umeda Sky Building, práve vďaka jej výhľadu. Je to devätnásta najvyššia budova Japonska a na svojom vrchole ponúka 360 stupňovú vyhliadku na celé mesto. Lístky si zakúpiš na 38. Poschodí a hor sa na vrchol. Vyhliadka má dve poschodia, jedno vnútorné a jedno vonkajšie. V tom vnútornom nájdeš reštauráciu, kaviareň alebo obchod so suvenírmi. Aj toto poschodie je celé presklené, no pri peknom počasí sa určite oplatí ísť na vonkajšiu vyhliadku. Odtiaľ je totiž krásny výhľad na celú Osaku, a hlavne na budovu, ktorou stredom vedie cesta. Ale prečo ti toto miesto nesmie chýbať na zozname najlepšie atrakcie v Osake? Keď sa už rozhodneš navštíviť Umeda Sky Building navštív aj WC. Tu si môžeš skúsiť japonský vynález a to vyhrievanú záchodovú dosku, hudbu či rôzne gejzíry rovno pri vykonávaní potreby. Ak to raz skúsiš, budeš to chcieť mať aj doma.

Umeda Sky Building Osaka

#7 Ruské koleso HEP FIVE

Ďalšou vecou čo robiť v Osake je tento adrenalínový zážitok v podobe ruského kolesa. Ak si myslíš, že je to normálne ruské koleso, ako všade inde, si na omyle. Toto ruské koleso sa nachádza na streche nákupného centra HEP FIVE a spoznáš ho vďaka tomu, že celé svieti na červeno. Má 75 metrov a nachádza sa na 7 poschodí, kde si môžeš kúpiť vstupenky. Jazda trvá 15 minút, ale ak ti môžem odporučiť, choď tam po zotmení. Zažiješ nezabudnuteľný zážitok ak sa ti stane, že ťa koleso vyvezie do najvyššieho bodu, zastaví a celé zhasne. V presklenej kabíne to bude vyzerať, že stojíš nad celým mestom Osaka a okolo teba nie sú žiadne zábrany. No čo, trúfaš si? Takže odporúčam toto ruské koleso HEP FIVE napísať na tvoj zoznam čo vidieť v Osake. Veľa šťastia!

Ruské Koleso Hep Five

Rada EVA Air

Letenka do Osaky ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Osake si tak viac užiješ.