English booking Thai booking

7 vecí, ktoré musíš v Nagoyi zažiť

3. december 2019

Bez týchto zážitkov z mesta Nagoya neodchádzaj!

7 vecí, ktoré musíš v Nagoyi zažiť

#1 Sea Life Nagoya

Ak ťa pri tvojej návšteve zastihne zlé počasie, nezúfaj. Veď sa tu dá robiť toľko vecí aj v interiéri. Jednou z nich je aj návšteva tohto jedinečného akvária. Spoznaj morské či sladkovodné ryby, či živočíchy, ktoré možno uvidíš po prvý krát, v desiatich okruhoch tohto akvária, ktoré rozhodne patrí medzi to, čo vidieť v Nagoyi. 360° stupňový okruh, kde všade okolo teba plávajú tropické ryby, okruh o rieke Kyso, kde spoznáš podvodný svet sladkovodnej rieky v Nagoya, či tunel, kde môžeš s úžasom pozorovať korálový útes a morské živočíchy, ktoré sa v ňom nachádzajú. No a určite nevynechaj ani oblasť, kde si v pokoji môžeš chytiť hviezdicu alebo sasanku, lebo je to unikátny zážitok, ktorý len tak hocikde nezažiješ.

Sea Life Nagoya

#2 Furukawa Art Museum

Stále prší, ale spomínané akvárium máš už prejdené? Tak skús navštíviť toto múzeum umenia v pokojnej štvrti mesta Nagoya. Je veľmi obľúbené medzi miestnymi, ale čím ďalej tým viac ho vyhľadávajú aj turisti. Vďaka stálej expozícií stojí vstupné okolo 1000 yenov. Diela japonských umelcov sú veľmi zaujímavé, dokonca sa veľa dozvieš aj o histórii umenia v Japonsku. Takže, ak aj práve nie je počasie na outdoorové aktivity, je to jedno z miest, ktoré si môžeš zapísať na zoznam, prečo navštíviť Nagoyu.

Furukawa Art Museum

#3 Arimatsu Narumi

Arimatsu je malé mestečko blízko mesta Nagoya, ktoré zastalo v čase. Staré domy, obchody a sklady zo samurajského obdobia lemujú úzku ulicu, ktorá bola kedysi veľkou diaľnicou spájajúca hlavné mestá Kjóto a Edo. Na návštevu tohto mestečka si vyhraď aspoň pol dňa a nezabudni zájsť aj do múzea Shibori, kde uvidíš jedinečnú tradičnú japonskú techniku farbenia kravaty. Táto technika je celonárodne uznávanou a tým aj toto mesto Arimatsu aj preslávila. No a pozdĺž celého mestečka nájdeš mnoho obchodíkov, ktoré predávajú textilné výrobky vyzdobené priamo touto tradičnou technikou Shibori. Miestni sú veľmi vďační za každý predaný kus, preto neváhaj. Už vieš, čo zažiť v Nagoyi?

Arimatsu Narumi

#4 Štvrť Sakae

Ak hľadáš zábavu, dobré jedlo a relax, si na správnom mieste. Táto štvrť je známa práve svojimi zábavnými a karaoke klubmi, vychýrenými reštauráciami a masážnymi salónmi. Nájdeš tu množstvo obchodov s oblečením, suvenírmi či butikov a navštevujú ho ako aj domáci, tak aj turisti. Ak ťa už nebaví objavovanie pamiatok, či iných preľudnených atrakcií, uži si nakupovanie či japonskú gastronómiu v tejto nákupnej štvrti Sakae. Veď aj to patrí najlepšie atrakcie v Nagoyi. Sunshine Sakae, Matsuzakaya, Mitsukoshi/Lachic či Park Nadya je len zlomok nákupných centier v tejto oblasti.

Štvrť Sakae

#5 Festival hradu Nagoya

V letnej sezóne sa na hrade Nagoya koná festival letnej noci hradu Nagoya. Záhrady v areáli hradu sú nádherne vyzdobené červenobielymi lampášmi a môžeš sledovať domácich, ktorí vykonávajú tradičné tance, aby si uctili svojich predkov. Je to veľmi pekný a príjemný zážitok vidieť Japoncov, ktorí si na svojich oslavách dávajú mimoriadne záležať. Sú tu tiež stánky s miestnymi špecialitami, remeselnými výrobkami či pivná záhrada. Takže, ak vystihneš správny termín, kedy sa koná táto slávnosť, je to určite miesto, ktoré ťa presvedčí o tom, prečo cestovať do Nagoyí.

Festival hradu Nagoya

#6 Chrám Nittaiji

Chrám Nittaiji je budhistický chrám postavený v roku 1904 v Nagoyi a bol postavený na počesť osobitného vzťahu medzi Thajskom a Japonskom. Nie je to len jeden chrám, je ich niekoľko a odrážajú ako thajské, tak aj japonské tradície. Vnútri môžeš obdivovať kráľovské položky, ktoré Japonsku daroval thajský kráľ Ráma V. Ak sa teda v Nagoya nudíš a všetky atrakcie máš už prejdené, zavítaj sem. Vďaka thajsko-japonskej kultúry sa toto miesto musí objaviť na tvojom zozname čo robiť v Nagoyi.

Chrám Nittaiji

#7 Yamazaki River

Ak si v Nagoyi a túžiš si spraviť pár jedinečných fotografií, alebo sa len tak poprechádzať pri brehu rieky a obdivovať zakvitnuté čerešňové stromy, si na správnom mieste. Je to jedna z najlepších atrakcií v Nagoyi, ktorú navštevujú domáci aj turisti. Je to veľmi pekné a tiché miesto a za návštevu jednoznačne stojí aj most, ktorý spája oba brehy rieky. Takže, ak sa túžiš len poprechádzať v krásnom a tichom prostredí medzi japonskými rodinami s kočíkmi, ľuďmi venčiacich svojich psov a pármi užívajúcich si piknik na brehu rieky, je toto miesto, ktoré na tvojom itinerári nesmie chýbať.

Yamazaki River

Letenka do Nagoyi ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Nagoyi si tak viac užiješ.