English booking Thai booking

7 vecí, ktoré musíš v Japonsku zažiť

20. jún 2019

Bez týchto zážitkov z Japonska neodchádzaj!

7 vecí, ktoré musíš v Japonsku zažiť

#1 Fudžisan

Prvé miesto, ktoré musíš v krajine vychádzajúceho slnka vidieť je určite Fudži. Fudži je najvyššia sopka a zároveň najvyšší vrch Japonska. Nachádza sa na ostrove Honšú, len 100 km od hlavného mesta Tokio. Je označovaná ako jedna z troch najposvätnejších hôr v krajine (ostatné dve sú Haku a Tate). Sopka je zapísaná v zozname svetového dedičstva UNESCO. Dá sa na ňu vyjsť po turistickom chodníčku, ale iba v lete, keď sa na jej vrchole roztopí sneh. Ak očakávaš pokojnú a tichú prechádzku až na vrchol, mýliš sa. Práve v tomto období sem prichádza najviac turistov z Japonska aj zahraničia. Do 19. Storočia mali na túto horu zákaz vstupu ženy a to isté platilo aj pre cudzincov. Našťastie tento zákaz už neplatí, tak by ti už nemalo nič brániť dať toto miesto na zoznam čo vidieť v Japonsku.

Hora Fudži v Japonsku

#2 Tokijský záliv – Tsukiji market

Keď stále nevieš, čo robiť v Japonsku, zájdi sa pozrieť na Tsukiji market. Je to najstarší a najväčší rybí trh v Japonsku, aj na svete. Nájdeš tu viac ako 450 druhov rýb a morských plodov z celého sveta. Unikátnosť tohto trhu je hlavne v dražbe tuniakov, kde sa sumy pohybujú v miliónoch eur. V Roku 2013 sa napríklad 220-kilový tuniak predal za neuveriteľných 1,5 milióna eur. Ale pozor! V roku 2018 tento rybí trh musel uvoľniť miesto prípravám na Letné olympijské hry v Tokiu ktoré sa uskutočnia v roku 2020. Preto sa Tsukiji Market musel presťahovať do supermoderných priestorov na 2 kilometre vzdialený ostrov Tojosu.

Tsukij market v Tokiu

#3 Kawachi Wisteria Garden

Tento záhradný komplex sa nachádza neďaleko mesta Kitakyushu. Je označovaný za najkrajšie miesto v Japonsku. A vieš prečo navštíviť toto miesto? Kawachi Wisteria Garden je najznámejšia rastlinou zvanou Vistéria, z ktorej tu nájdeš hneď niekoľko desiatok odrôd. V tomto komplexe môžeš vidieť aj prekrásny tunel obrastený pestrofarebnými rastlinami, ktorý vyzerá ako z rozprávky.

Kawachi Wisteria Garden v Japonsku

#4 Šinkansen

O vysokorýchlostných vlakoch v Japonsku s názvom Šinkansen si už určite počul. Cestovanie nimi je zážitok sám o sebe, ktorý by mal patriť do itineráru každého, kto sa rozhodne Japonsko navštíviť. Zaujímavosťou je, že tieto vlaky chodia každých 10 minút so sekundovou presnosťou. Je to jeden z najluxusnejších spôsobov dopravy. Od toho sa odvíja aj cena lístka, ktorý je dva až trikrát drahší ako cena letenky. Ale povedzme si pravdu, kto by nechcel vyskúšať jedinečnú jazdu vlakom v 250-kilometrovej rýchlosti?

Rýchlovlak Šinkansen v Japonsku

#5 Mesto Kjotó

Jednou z odpovedí na otázku, prečo cestovať do Japonska je určite aj mesto Kjotó. Toto mesto reprezentuje ,,staré Japonsko“ a po okraji mesta Kjotó nájdeš nespočetné množstvo chrámov, svätýň, zen-budhistických záhrad a keď budeš mať šťastie, môžeš stretnúť aj jeden zo symbolov Japonska - Geišu. Ak by si sa rozhodol pre prehliadku niektorých z chrámov či svätýň, nezabudni na jedno pravidlo. Pred vstupom je dôležité vyzuť sa. Či je krásny slnečný deň alebo snehová metelica, pravidlo je pravidlo a vyzuť sa treba.

Mesto Kjotó v Japonsku

#6 Bambusový les Arashiyama

Keď už budeš v mestečku Kjóto, určite si vyhraď čas aj na bambusový les Arashiyama, ktorý je od Kjóta vzdialený 30 minút. Tento bambusový les je jedným z najkrajších miest Japonska. Ale nie len pre jeho prírodnú krásu, ale aj jedinečný zvuk. Zvuk, ktorý vydáva vietor, keď fúka pomedzi hustý bambusový les bol zvolený za jeden zo 100 zvukov Japonska, ktoré sa majú zachovať. Takže ak hľadáš najlepšie atrakcie Japonska, určite sa sem vyber, oddýchneš si a načerpáš novú energiu na ďalšie krásne miesta tejto krajiny.

Bambusový les Arashiyama v Japonsku

#7 Hiroshima

Stále si nevieš odpovedať na otázku, prečo navštíviť Japonsko? Každý určite vie, čo Hiroshimu postihlo v roku 1945. Preto ju nesmieš vynechať. Výlet na toto miesto je najlepšie začať návštevou parku Hiroshima Peace Memorial Park, ktorý ponúka múzeum, budovy zničené atómovou bombou či pamätníky, ktoré pripomínajú ľudí padlých počas tohto náletu. Ďalším miestom na ostrove Hiroshima, ktoré nesmieš vynechať je Hirošimský hrad. Hrad bol v roku 1945 bombou plne zničený, ale v roku 1958 bola postavená jeho presná replika. Symbolom tohto hradu sú tri stromy, ktoré výbuch atómovej bomby ako jediné prežili.

Hiroshima v Japonsku

Rada EVA Air

Letenka do Japonska ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Japonsku si tak viac užiješ.