English booking Thai booking

7 vecí, ktoré musíš na Okinawe zažiť

28. október 2019

Okinawa ti zaručí množstvo zážitkov a tieto patri medzi top!

7 vecí, ktoré musíš na Okinawe zažiť

#1 Kemping na pláži

Keď sa už vyberieš do Japonska, jedným z dôvodov prečo letieť do Okinawy, je aj kempovanie na pláži. Ak chceš ušetriť ,,pár drobných“, odporúčam ti navštíviť kemping pri pláži Ama. Noc v takomto kempingu ťa vyjde iba na 300 yenov, čo je oproti ubytovaniu v hoteli naozaj neporovnateľne málo. K dispozícií máš studenú sprchu, ale v letnom období je to skôr výhoda ako nevýhoda. Samozrejmosťou je aj kryté ohnisko, kde si môžeš pripraviť rýchle chutné jedlo, no a ak je tvoj jediný problém, že nevlastníš kempingovú výbavu, môžeš si ju na tomto mieste bez problémov za menší poplatok požičať. No a čerešničkou na torte je, že na tejto pláži ťa pri plávaní v mori budú sprevádzať obrovské korytnačky. Pozor však na pravidlá. Korytnačky je zakázané chytať, prenasledovať a približovať sa k nim príliš blízko. Ale ak budeš mať šťastie, niektoré korytnačky sa k tebe priblížia samé a tak si tento nádherný zážitok môžeš užiť v ich bezprostrednej blízkosti.

Kemping na pláži v Okinawe

#2 Šnorchlovanie na Furuzamami

Ak sa v Japonsku chystáš objavovať podmorský svet, pláž Furuzamami Beach je to, prečo cestovať do Okinawy. Je to obľúbené turistické miesto, za ktorým chodia turisti nielen z ostatných kútov Japonska, ale aj z celého sveta. Nádherný podmorský svet, farebné koraly či množstvo podmorských živočíchov je to, prečo sem všetci cestujú. Potápačskú výstroj si za poplatok môžeš požičať priamo na pláži a tak si môžeš v pokoji vychutnávať tento podmorský raj na zemi. Ale opäť musíš dodržiavať pravidlá. Jedným z nich je aj zákaz kŕmenia akéhokoľvek podmorského živočícha, samozrejme aj rýb, a aj napriek tomu tu stretneš plno turistov, ktorí tieto pravidlá porušujú len preto, aby si spravili krásnu fotku malej rybičky z blízka. Pamätaj však, že tu nie si v akváriu ale v divokej prírode!

Šnorchlovanie na Furazamami

#3 Kajakovanie na rieke Bisho

Objavovanie prírody, flóry a fauny tejto oblasti môže byť ohromujúcejšie ako sa zdá. A ak sa toto objavovanie spojí z plavbou na kajaku, môže to byť ešte lepšie. Tento zážitok sa deje iba 45 minúť od letiska Naha na rieke zvanej Bisho. Môžeš si vybrať zo siedmych časov v daný deň a tento šport je vhodný, aj keď s ním nemáš žiadne skúsenosti. Na niektorých úsekoch zažiješ adrenalín, na iných zase pokojnú plavbu, pri ktorej stihneš aj tých pár skvelých fotiek. Sympatický sprievodca ti porozpráva o všetkom, čo na okolí uvidíš, dokonca aj o tom, čo si na prvý pohľad ani len nevšimneš. No a ak už s týmto športom skúsenosti máš, neváhaj vyskúšať kajakovanie pri západe alebo po západe slnka, pretože práve to je odpoveď na otázku, prečo navštíviť Okinawu.

Kajakovanie na Okinawe

#4 Surfovanie na Okinawe

Ak miluješ šport a tvojim snom bolo naučiť sa surfovať, tak surfovanie je jednoznačne to, čo zažiť na Okinawe. Surfovanie na kryštálovo čistom mori, kde pod tebou pláva rybička Nemo či Dory je len málo z toho,čo na Okinawe zažiješ. Ak si v tomto športe len začiatočník či s ním nemáš absolútne žiadne skúsenosti, nemaj strach. Okinawa ponúka množstvo surferských škôl aj pre úplných začiatočníkov a dokonca môžeš vziať aj deti od 10 rokov. Celú výstroj ti požičajú priamo na pláži, takže tvoja jediná výbava by mala byť otvorená myseľ a zábava. No a ak si v surfovaní expert, podmienky na tento šport sú tu ideálne. Už len chytiť poriadnu vlnu a ide sa!

Surfovanie na Okinawe

#5 Objavovanie podzemného sveta

To, že je Okinawa exotickým rajom už vieš. Ale vieš aj, že tento raj sa nenachádza iba na pevnine, ale aj pod ňou? Jaskyňa Gyokusendo je najkrajšia a najzaujímavejšia atrakcia na Okinawe. Má 5 kilometrov a vedie cez ňu 890 metrov dlhý oceľový chodník. Má viac ako 300 tisíc rokov, ale objavená bola až v roku 1967. Pod chodníkom preteká kryštálovo čistá voda a dokonca v nej plávajú aj rybky. Pohľad na stekajúce vodopády, stalagmity či stalagtity a hlavne to ticho ťa zrelaxuje na tele, aj na duši. No a ak sa sem vyberieš v septembri, môžeš si zaplatiť za exkurziu jaskyne aj mimo hlavnej trasy a tak vstúpiť do rieky, či objavovať tajné zákutia jaskyne Gyokusendo. No a keďže vieme, akí sú Japonci v technológiách, nebudú predsa z jaskyne vychádzať po schodoch. Na konci ťa čaká eskalátor. Áno, klasický eskalátor, ktorý ťa vyvedie k východu jaskyne, takže si môžeš šetriť sily na ďalšie najlepšie atrakcie v Okinawe.

Jaskyňa Gyokusendo na Okinawe

#6 Spoznávanie podmorského sveta

Ak si v potápaní expert alebo aspoň mierne pokročilý, mám pre teba super tip. Ostrov Yonaguni je známy svojimi úžasnými podvodnými zrúcaninami, takže ak hľadáš výnimočné miesto na potápanie, toto je to, čo vidieť na Okinawe. Mnoho podvodných zrúcanín odborníci odhadli na staršie ako 8000 rokov a legendy hovoria, že niektoré ruiny sú súčasťou strateného kontinentu zvaného Mu. Skalné útvary, ktoré vyzerajú ako schodiská, miestnosti či steny, je len málo s toho, čo tu uvidíš. Morské prúdy okolo tohto strateného kontinentu bývajú veľmi silné a premenlivé, preto sa potápanie odporúča práve skúseným potápačom, tak ak si to práve ty, neváhaj a spoznaj podmorský svet na Okinawe.

Podmorský svet na Okinawe

#7 Plavba medzi ostrovmi

Okinawa je veľký ostrov, nehovoriac o všetkých tých ostrovčekoch, ktoré k nej patria. Preto, ak chceš vidieť čo najviac, v čo najkratšom čase, prenajať si loď je ten najjednoduchší spôsob. Mnoho spoločností na Okinawe ponúka túto možnosť a je to jedinečná príležitosť, ako navštíviť miesta, kam sa len tak iní turisti nedostanú. A hneď máš zodpovedanú otázku, čo robiť na Okinawe. Preto neváhaj a objavuj napríklad Keramské ostrovy, z ktorých je väčšina neobývaná, a tak sa ti z veľkou pravdepodobnosťou stane, že budeš mať svoj vlastný súkromný ostrovný raj. No a chytanie rýb ako tuniakov, marlinov, mahi mahi či iných exotických druhov je už len bonus k tejto luxusnej a exotickej dovolenke.

Plavba medzi ostrovmi na Okinawe

Letenka do Okinawy ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Okinawe si tak viac užiješ.