English booking Thai booking

10 najlepších atrakcií v Tokiu

29. júl 2019

Bez návštevy týchto atrakcií z Tokia neodchádzaj!

10 najlepších atrakcií v Tokiu

#1 Tokio

Prvou a najväčšou atrakciu je samotné veľkomesto Tokio. Má 23 mestských častí a pôvodne sa volalo Edo, teda ústie rieky. V 15. storočí bolo Tokio iba malou rybárskou osadou a iba 3 storočia potrebovali Japonci na to, aby z Tokia urobili jedno z najväčších miest na svete. Názov Tokio vznikol v roku 1868, keď sa stalo cisárskym mestom ríše. Tokio postihli dve obrovské katastrofy (zemetrasenie v roku 1923, pri ktorom zahynulo 140 000 ľudí a počas 2. Svetovej vojny bolo zbombardovaných viac ako 300 tisíc budov a desaťtisíce ľudí zahynulo). Napriek tomu vstalo z popola. Japonci sú známi svojou húževnatosťou a disciplinovanosťou, a tak už v roku 1964 hostilo Tokio svetovú olympiádu. A prečo navštíviť Tokio? V roku 2020 bude Tokio znova usporadúvať olympijské hry, a tú atmosféru predsa musíš zažiť.

Mesto Tokio

#2 Legoland

Čo tak si pochutnať na hranolkách v tvare lega? Môžeš. V Legolande nájdeš všetko zo stavebnice lega. Čo zažiť v Tokiu? Odpoveď je každému jasná. Tento zábavný vonkajší park sa rozprestiera na 9 hektároch, čo je na Japonsko pomerne málo. Ale aj napriek tomu tu môžeš nájsť viac ako 17 miliónov kociek tejto svetoznámej stavebnice a viac ako 10 000 modelov a to všetko z LEGA! A aby nebola nuda, môžeš sa povoziť na 40 atrakciách či interaktívnych hrách. Park je určený hlavne deťom od 2 do 12 rokov ale ver mi, že nudiť sa nebudeš ani vo vyššom veku.

Legoland Tokio

#3 Shinagawa Aquarium

Ak by náhodou pri tvojej návšteve Tokia neprialo počasie, môžeš sa ísť pozrieť do Shinagawa Aquarium. Toto akvárium má 2 poschodia, ktoré sa zameriavajú na sladkovodné aj morské živočíchy. Pri vstupe do akvária je krásna záhrada, vhodná na relaxáciu. Najväčším lákadlom tohto akvária je 22 metrov dlhý tunel, kde môžeš pozorovať 900 morských tvorov a asi 60 druhov rýb. Na prvom poschodí sa taktiež nachádza tunel, kde budú nad tebou plávať tulene. Vďaka svojej roztomilosti sú obľúbeným lákadlom návštevníkov. A ak by ťa už omrzelo len tak pozorovať nádrže plné rýb, zastav sa na prvom poschodí. Každú hodinu je organizovaná show, ako napríklad skákajúce delfíny či kŕmenie rôznych vodných živočíchov. A pri východe si nezabudni všimnúť nádrž so žralokom, ktorého uvidíš plávať pár centimetrov od teba. Toto miesto určite zaraď na svoj zoznam s názvom najlepšie atrakcie v Tokiu.

Shinagawa Aquarium

#4 Inokashira Park ZOO

Ak ťa ešte neomrzeli zvieratká v Tokiu, ZOO bude pre teba to pravé. Park je rozdelený na dve časti, vodná a zoologická časť. Na konci sa nachádza park pre deti, kde nájdeš aj pár atrakcií na vozenie sa. A prečo navštíviť práve túto ZOO? Najviac sa ti oplatí vidieť Squirrel Garden. Čo robiť v Tokiu? Obdivovať množstvo veveričiek, tak blízko od teba je neskutočný zážitok. A za zmienku stojí aj kultúrne múzeum, kde sa konajú výstavy, či sochárska záhrada s dielmi známeho japonského umelca Seibo Kitamura.

Inokashira Park ZOO

#5 Takeshita Street

Všetci vieme, že Japonci sú známi svojou originalitou v obliekaní sa. To, že mladí ľudia sa obliekajú v štýle anime, rozprávok, či v štýle bližšie neurčenom je pre nich typické. A keď chceš vedieť, prečo cestovať do Tokia a kde sa tieto kúsky kupujú, prejdi sa po Takeshita Street. Táto ulička plná obchodov ponúka množstvo druhov či štýlov oblečenia. Veľa obchodov je tu známych ako ,,antenna shops“ čo znamená, že sem výrobcovia posielajú svoje prototypy oblečenia na testovací marketing. Ak sa tieto prototypy stretnú s úspechom u tínedžerov a nakupujúcich, posielajú sa ďalej do obchodov ako nové módne kúsky. Túto ulicu nájdeš jednoducho. Nachádza sa hneď oproti východu zo stanice Harajuku JR East.

Takeshita Street v Tokiu

#6 Reštaurácia Sukiyabashi Jiro

Ak chceš cestovať do Tokia a zažiť kulinársky zážitok, navštív reštauráciu Sukiyabashi Jiro. Vlastní ju vyše 90 ročný majster Jiro Ono, ktorý aj vo svojom úctyhodnom veku stále dohliada na správnu prípravu a servírovanie japonskej národnej pochúťky. História sushi sa tiahne do čias Eda, kedy bolo len ,,rýchloobčerstvením“. Sushi kuchári pripravovali túto pochúťku v stánkoch a predkladali ich pred zákazníkov. Tí ho jedli rukami, vypili k nemu čaj a odišli. Majser Jiro Ono bol ocenený 3 Michelinskými hviezdičkami, a preto sa do tejto reštaurácie musíš objednať viac ako 2 mesiace vopred. Ale keď už si odpovieš na otázku, prečo letieť do Tokia, prečo neochutnať to najlepšie sushi na svete?

Tradičné Sushi

#7 Nitunotoriko Restaurant

Pokiaľ hľadáš kulinársky zážitok, ale nemáš v obľube surové ryby, zájdi si na mäso. Táto reštaurácia ti ponúka autentický zážitok a jedinečné prostredie. Je to jediná reštaurácia svojho druhu a nesmie ti chýbať na zozname najlepšie atrakcie v Tokiu. Názov reštaurácie sa prekladá ako ,, pod kúzlom mäsa“ a štýl ponúkaného jedla je prvotriedna grilovaná mäsová kuchyňa. Ale ten interiér… Snaha architekta bolo vytvoriť prostredie, ktoré evokuje jaskyne, lesy a potoky. A naozaj tu máš pocit, ako keby bol zase pravek. Hostia sedia pri nízkych stolíkoch na vankúšoch, ktoré sú umiestnené na zemi. Reštaurácia má 2 poschodia a nachádza sa v novej budove v časti Roppongi. Tak čo, ešte nemáš dosť dôvodov, prečo navštíviť Tokio?

#8 Kapsulové hotely

Čo vidieť v Tokiu? Tu je tip na jedinečné ubytovanie. Kapsulové hotely sú po celom meste, takže si môžeš vybrať ten, ktorý sa ti páči, alebo môžeš každú noc prespať v tom, ktorý máš práve najbližšie. Kapsulový alebo bunkový hotel sa stal pre mnohých cestovateľov vyhľadávanou atrakciou v Tokiu. Ak teda netrpíš klaustrofóbiou, jednoznačne choď do toho. Kapsulový hotel bol vytvorený pre prepracovaných biznismanov, ktorí sa stále niekam presúvajú alebo pre robotníkov, ktorým sa neoplatí cestovať niekoľko hodín domov. Predstav si to tak, že v jednej veľkej spoločnej miestnosti je niekoľko ,,kapsúl“ v ktorých sa prespáva a v druhej sú sociálne zariadenia. Japonci dbajú na čistotu, takže po každom osprchovaní hosťa nabieha upratovačka, aby dala všetko do poriadku. Kapsule sú vybavené veľmi moderne keďže obsahujú Wifi, klimatizáciu, trezor či televízor, rádio a budík. Je to vlastne ako izba v hoteli, len na ležanie. A ak ešte váhaš, nezabudni, že je to druh najlacnejšieho ubytovania v Tokiu. No neušetríš, keď môžeš?

Kapsulové hotely v Tokiu

#9 Train Shiki-Shima Suit

Ak už teda ušetríš na ubytovaní, môžeš míňať vo veľkom. Tento vlak je najluxusnejším vlakom na svete a pri vstupe do neho budeš mať pocit, že si v 5 hviezdičkovom hoteli. Vlak Train Shiki-Shima Suit bol do premávky spustený v roku 2017 a lístky na jazdu kúpiš od 2000 EUR. Ale v tejto sume je len tá najlacnejšia možnosť. Letenka do Tokia ťa síce s EVA Air nevyjde veľa, ale za tento zážitok si vyprázdniš kapsy. Ak chceš zažiť poriadny luxus zaplatíš viac ako 9000 EUR. Ale Japoncov a turistov tieto ceny vôbec neodrádzajú a lístky sú rezervované už rok dopredu. Na klasické kupé však môžeš zabudnúť. Vlak má 10 vozňov vrátane lokomotívy s luxusnými apartmánmi v štýle tradičného Japonska, a odvezie sa v ňom iba 34 pasažierov. Na výber sú 2 a 4 dňové trasy okolo východného Japonska.

Vlak Shiki-Shima Suit

#10 Park Ueno

Ak máš tieto atrakcie už pochodené, je čas na oddych. Park Ueno je akýmsi kultúrnym srdcom celého mesta. Má rozlohu ani nie 1 kilometer štvorcový, ale je tu množstvo múzeí a galérií. Ešte viac než múzeí tu nájdeš svätýň a iných náboženských stavieb. Jednu z nich nájdeš uprostred jazera v južnej časti parku. Tokijčania všetkých vekových kategórií sem chodia za oddychom, ale aj sa tu schádzajú, aby počúvali tradičnú hudbu či tancovali. Určite ťa pobavia akrobati, mímovia či herci alebo aj trh s knihami. Park je verejne prístupný a určite patrí na zoznam čo vidieť v Tokiu.

Park Ueno v Tokiu

Rada EVA Air

Letenka do Tokia ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Tokiu si tak viac užiješ.