English booking Thai booking

10 najlepších atrakcií v Sendai

27. december 2019

Tieto atrakcie z itineráru nevynechaj!

10 najlepších atrakcií v Sendai

#1 Sendai Mediatheque

Prvé miesto, ktoré musíš v Sendai vidieť, je architektonický skvost. Podľa Japoncov je to jedno z miest, ktoré turisti pri návšteve Sendai musia navštíviť, pretože túto budovu postavil Ito Toyo, ktorý je jedným z najznámejších architektov v Japonsku. Budova má sedem poschodí a na každom z nich sa nachádza niečo zaujímavé. Na prvom poschodí sa nachádza kaviareň, informačný pult a viacúčelová miestnosť na podujatia, zatiaľ čo na druhom, treťom a štvrtom poschodí nájdeš knižnicu. Piate a šieste poschodie patria galérii, ktorá tiež stojí za tvoju návštevu. No a na poslednom siedmom poschodí sa nachádza kino, štúdio, konferenčné miestnosti a administratívne kancelárie. Každopádne je to architektonicky veľmi zaujímavá budova a preto by nemala chýbať na tvojom itinerári ,,čo vidieť v Sendai“.

Sendai Mediatheque

#2 Mestské múzeum v Sendai

Ak sa chceš dozvedieť viac o histórii a kultúre oblasti Sendai, toto bude to pravé miesto pre teba. Nachádza sa na mieste zrúcaniny hradu Sendai s cieľom uchovať, objavovať a študovať súbor materiálov, ktoré sú vyhlásené ako kultúrne dedičstvo Japonska a ktoré ponúkla rodina Date. Je to známa samurajská rodina a rodina slávneho samurajského bojovníka Masamunu, ktorý je v Japonsku nesmierne známy. Jedná sa o časť súkromnej rodinnej zbierky dedičstva a starožitností z obdobia Edo a má viac ako 13 000 kusov. Takže ak ťa zaujíma história samurajov či len ,,obyčajné“ obdobie Edo, je to pravé miesto na zozname, čo zažiť v Sendai.

Mestské múzeum v Sendai

#3 Prehliadka pivovaru Kirin

Pivo Kirin je najznámejšie pivo v Japonsku, preto prehliadka pivovaru Kirin patrí medzi najlepšie atrakcie v Sendai. Ak veľmi túžiš zistiť ako a z čoho sa toto slávne pivo vyrába, pre istotu si rezervuj miesto už vopred. K dispozícií nájdeš niekoľko materiálov v angličtine v podobe tlačených brožúr, ktoré ti pekne objasnia ako sa tu pivo vyrába, ale aj niečo o histórii a založení tohto pivovaru. Najlepšie na tom je, že prehliadka končí ochutnávkou, takže môžeš tento slávny nápoj ochutnať priamo z výroby. No a ak ovládaš Japončinu, k dispozícií nájdeš aj audio prehliadku v rodnom jazyku tejto krajiny.

Prehliadka pivovaru Kirin

#4 ZOO Yagiyama

Tak ako každé väčšie mesto v Japonsku, aj Sendai má tú svoju. Slony, tigre, žirafy či opice, jednoducho ak máš v láske zvieratá, toto je jedno z miest prečo cestovať do Sendai. Neradí sa k neviem ako veľkým ZOO, ale o zvieratá tu nie je núdza. Skvelú atmosféru dopĺňajú všade vysadené japonské čerešne, preto ak sem zavítaš v čase ich rozkvetu, odídeš s naozaj nezabudnuteľným zážitkom. A tak ako aj v iných japonských ZOO aj tu môžeš nakŕmiť takého japonského makaka alebo hrocha a dokonca pohladkať králiky, morčatá či ovce. Mám pre teba ale jedno upozornenie. V pondelky je ZOO zatvorená, preto si radšej na návštevu vyber hociktorý iný deň v týždni či cez víkend.

ZOO Yagiyama

#5 Chrám Rinno-ji

Bol postavený v roku 1441 členom rodu Date, Date Mochimune, ktorý v období Edo ovládal veľké časti severného Japonska. Chrám leží severne od centra mesta a za hlavnou halou chrámu sa nachádza nádherná záhrada s pagodou, vďaka ktorým sa oplatí do Sendai cestovať. Za vstup sa sem síce platí, vstupné je 300 jenov, ale táto návšteva určite stojí za každý jen. Keď prejdeš hlavným vstupom, môžeš sa prechádzať kdekoľvek chceš. Obdivovať koi kapre v jazierkach, trojposchodovú pagodu, nádherné záhrady či samotný chrám Rinno-ji. Alebo si len tak posedieť na lavičkách pod viac ako storočnými stromami a užívať si ten pokoj a krásu. Je to naozaj krásne miesto, ktoré ti na tvojom zozname ,,najlepšie atrakcie v Sendai“ nesmie chýbať.

Chrám Rinno-ji

#6 Mauzóleum Zuihoden

Je ďalšie z výnimočných miest v Sendai. Je tu pochovaný Date Masamune, taktiež člen rodiny Date, jeden z najmocnejších feudálnych pánov v období Edo. Zuihoden bol navrhnutý v ozdobnom štýle obdobia Momoyama. Vyznačuje sa zložitým drevom a bohatou paletou pestrých farieb. Cesty v tejto oblasti lemujú mohutné cédrové stromy, ktoré majú symbolizovať dlhú históriu klanu Date. Vedľa mauzólea sa taktiež nachádza múzeum, ktoré zobrazuje niektoré osobné artefakty rodiny rodu Date a dokonca aj ich kosti či vlasy. Vstupné stojí 550 yenov, ale keď sa sem vyberieš určite nebudeš ľutovať. Pretože aj toto je dôvod, prečo navštíviť Sendai.

Mauzóleum Zuihoden

#7 Stanica Sendai

Je najrušnejšia stanica na sever od Tokia. Už samotná stanica má čo ponúknuť, no v okolí toho nájdeš omnoho viac. Tým, že sa nachádza v centre mesta Sendai ju určite neminieš. Neďaleko od stanice sa nachádza veľké obchodné centrum mesta, preto tu môžeš nájsť mnoho veľkých obchodných domov, nákupných centier, či kryté nákupné pasáže plné malých obchodíkov. Jednoducho tu určite nakúpiš aj to, čo nechceš. Západne od stanice nájdeš centrum nočného života na známej ulici Kokubuncho, či mrakodrapy AER a SS30. A ak sa vyberieš na východ od stanice, narazíš na ďalšie nákupné centrum BiVi Sendai a baseballový štadión. Táto stanica je odpoveď na tvoju otázku, čo robiť v Sendai.

Stanica Sendai

#8 Roklina RaiRaikyo

Sa nachádza iba 30 minút autom alebo vlakom od centra mesta Sendai v meste Akiu. Je to jednoduchá turistická aktivita v Akio, je zadarmo a ľahko prístupná. Táto turistická trasa meria iba 1 kilometer, objíma skalnatý útes nad riekou a preto sa tu určite nebudeš nudiť, aj keď turistiku neobľubuješ. Po ceste nájdeš mnoho vodopádov či vyhliadkových miest, odkiaľ urobíš neskutočné fotografie. Najobľúbenejším miestom je ,,Lover´s Sanctuary“. Toto miesto sa nachádza na moste Nozoki a je to vlastne diera v tvare srdca, ktorú vytvorila sila prírody v stene kaňonu. RaiRaikyo je čarovná prechádzka so scenériou, ktorá jednoducho patrí medzi to, čo zažiť v Sendai. A ak budeš mať šťastie, konajú sa tu rôzne festivaly, kedy je cesta k rokline nádherne osvetlená nespočetným množstvom svetielok.

Roklina RaiRaikyo

#9 Vodopády Akiu Otaki

Tieto vodopády sa radia k 100 najlepších vodopádov v Japonsku, preto je to aj obľúbená turistická atrakcia v Sendai. Hneď pri parkovisku je malý trh, kde si môžeš nakúpiť suveníry či občerstvenie na túto malú túru. Za vchodom sa nachádza rustikálny chrám, ktorý mimochodom tiež stojí za návštevu. No a odtiaľ sa už môžeš pokojne vybrať po turistickom chodníku a obdivovať prírodu. Keď sa dostaneš k mostu, zastav sa! Poobzeraj sa okolo a hlavne na dole tečúcu rieku Natori a hlavne jej kryštálovo čistú vodu. No a ak sa vyberieš ďalej, po cca 20 minútach chôdze prídeš k vodopádu Akiu Otaki. Je naozaj úchvatný a šum padajúcej vody ti bude znieť v hlave ešte veľmi dlho. Neváhaj, veď vďaka takémuto miestu sa oplatí do Sendai cestovať.

Vodopády Akiu Otaki

#10 Liehovar na whisky Nikka Sendai

Bol otvorený v roku 1969 Masatakom Taketsurom. Bol to jeho celoživotný sen, preto sa rozhodol odísť do Škótska, aby sa naučil všetko, čo o výrobe whisky musí vedieť a priniesol ju aj do Japonska. Táto bezplatná prehliadka jednoznačne stojí za tvoju návštevu. Prevedú ťa tu po miestnosti s pecami, fermentačnou budovou, destilačná miestnosť až k skladisku, kde sa jednotlivé sudy z whisky skladujú a dozrievajú. Prehliadka končí degustáciou jednotlivých druhov whisky, kde môžeš ochutnávať whisky podľa jej veku od najmladšej po najstaršiu. Pri odchode nezabudni navštíviť aj obchod so suvenírmi, kde určite nakúpiš aj veci, ktoré inde nezoženieš. Takže ak si milovníkom tohto nápoja, je to určite jedno z miest, prečo letieť do Sendai.

Liehovar na whisky Nikka Sendai

Letenka do Sendai ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Sendai si tak viac užiješ.