English booking Thai booking

10 najlepších atrakcií v Osake

31. august 2019

Týchto 10 atrakcií v Osake rozhodne nevynechaj!

10 najlepších atrakcií v Osake

#1 Hrad Osaka

Prvým miestom na intinerári s názvom čo vidieť v Osake je určite hrad Osaka. Pôvodný hrad bol postavený v 16. storočí na základe rozhodnutia japonského štátnika menom Hidejoši Tojomoti. História hradu nebola moc priaznivá, keďže v roku 1660 vyhorel. Do hradu udrel blesk a následne na to v skladových priestoroch vybuchol pušný prach. O 5 rokov neskôr do hradu opäť udrel blesk, a na základe toho vyhorela hlavná veža hradu Osaka. V roku 1843 bol hrad konečne zrekonštruovaný, no 25 rokov na to bol opäť zničený pri konfliktoch medzi zástancami a odporcami šógunátu. No a aby toho nebolo málo, po ďalšom zrekonštruovaní bol hrad behom druhej svetovej vojny používaný ako vojenský priestor, takže v roku 1945 bol znovu zničený bombardovaním. Dnešnú a dúfajme aj konečnú podobu má od roku 1997 kedy japonská vláda schválila znovuvybudovanie hradu Osaka. Z pôvodného hradu sa zachovali akurát kamenné steny, ale zato je postavený z betónu a vo vnútri hradu nechýba výťah. Dnes slúži vnútro hradu ako múzeum, takže staroveký interiér japonských hradných pánov nečakaj. No určite stojí za to sa sem pozrieť.

Hrad Osaka

#2 Akvárium Kaiyukan

Ďalšou atrakciou, ktorú možno zaradiť na zoznam dôvodov, prečo navštíviť Osaku, je akvárium Kaiyukan. 15 ohromných nádrží kde nájdeš snáď všetky druhy morských živočíchov na svete. Začína sa na 8. poschodí a špirálovitou chodbou zostupuješ až do centrálnej časti. Na jednotlivých poschodiach uvidíš medúzy, ryby všetkých druhov, raje, či akvárium s obrími krabmi. Najväčšou atrakciou akvária je bezpochyby tichomorská nádrž, kde môžeš vidieť jedinečného žraloka veľrybieho. V tejto nádrži je cez 5000 ton vody, preto ho chráni najhrubšie sklo, ktoré dosahuje hrúbku viac ako 30 cm. Niektoré akváriá siahajú aj cez niekoľko poschodí, preto si môžeš nerušene prezrieť jednotlivé vrstvy podmorského sveta tak, ako je to aj v skutočnosti. No a dojem z celej tejto atrakcie ti umocní aj úžasné nasvietenie nádrží, či zvukový doprovod v jednotlivých častiach akvária.

Akvárium Kaiyukan

#3 Tempozan Giant Ferris Wheel

Ak vyjdeš z akvária Kaiyukan a stále máš málo, hneď vedľa nájdeš toto obrovské ruské koleso. Nachádza sa v prístavnej dedine Tempozan hneď vedľa Legolandu. Má 112,5 metrov a 100 metrov priemer. Nemusíš sa báť dlhých radov, ide to rýchlo a jedna jazda trvá 17 minút. No ale tie výhľady. Budovy, ľudia a ulice sa každým metrom hore zmenšujú a menia sa na miniatúry. A keď sa dostaneš na vrchol tohto neuveriteľného ruského kolesa, čaká ťa vyvrcholenie. Najlepší výhľad je po zotmení, kedy uvidíš krásne vysvietený záliv Osaka, Mount Ikoma, Akashi Kaiykou Bridge pohorie Rokko či medzinárodné letisko Kansai. Tak neváhaj, toto miesto patrí medzi najlepšie atrakcie v Osake.

Tempozan Giant Ferris Wheel

#4 Most Ebisubaši

Ak si zodpovieš na otázku, prečo cestovať do Osaky, toto miesto musíš vidieť. Je to jedna z najväčších turistických atrakcií a navštevujú ju milióny turistov. Spočiatku by sa ti mohlo zdať, že je to len taký obyčajný malý mostík, ktorý spája štvrť Šinsaibaši-sudži a nákupné pasáže Ebisubaši-sudži. Lenže tento most je pre Japoncov žijúcich v Osake omnoho viac. Most je zasvätený jednému bohu japonského šintoizmu, bohu šťastia a ochrancovi rybárov, Ebisovi. Ale prečo sem tí turisti vlastne chodia? Hlavne kvôli billboardu. Už 80. Rokov pri ňom svieti legendárna postava, v Japonsku veľmi známy Glico Man. Je to hlavný maskot firmy vyrábajúcej cukrovinky Glico a zobrazuje bežca prebiehajúc cieľovou rovinkou. Medzi Japoncami je považovaný za ikonu mesta Osaka. Slávny billboard bol prvý krát rozsvietený v roku 1937 ako jediný svojho druhu. Miestni aj turisti ho milujú a určite neopúšťaj Osaku bez návštevy tohto miesta.

Most Ebisubashi

#5 Museum of Housing and Living

O období Edo v Japonsku už určite vieš. Ak ťa ale zaujíma história a chceš vidieť, ako to asi vyzeralo za čias Eda v Osake, vyber sa do múzea bývania. Nachádza sa severovýchodnej časti oblasti Kita. Je to v podstate dedinka vrátená do minulosti, aby prostredníctvom svojich interaktívnych výstav ukázala návštevníkom rôzne spôsoby života v meste, počas rôznych období svojej histórie. Je to veľmi zaujímavé chodiť medzi budovy a ulice, ktoré ti ukážu, aký bol život v Osake v minulosti. Za malý poplatok si môžeš hneď pri vstupe do múzea požičať tradičné japonské kimono, ktorým budeš prechádzať celou dedinkou, takže o zaujímavé fotky z tohto miesta nebudeš mať núdzu. No povedz, nie je toto jedna z vecí, čo robiť v Osake?

Museum of Housing and Living Osaka

#6 Pokémon Center Osaka

Ak si obrovský fanúšik Pokémonov, toto miesto bude pre teba splnený sen. Globálny fenomén sa dotkol miliónov ľudí na celom svete a dnes nie je nič zvláštne stretnúť na ulici ľudí, ktorí do svojich smartfónov ,,chytajú“ pokémonov. A prečo teda navštíviť Pokémon Center Osaka? Tento obchod je navrhnutý tak, aby si nadšenci týchto kultových postavičiek mohli vyberať z tovaru v štýle Pokémon. Od príveskov, postavičiek, plyšákov, oblečenia či dokonca jedla tu nájdeš všetko od výmyslu sveta. A aj keď to vyzerá ako fanúšikovská idylka, musím ťa trochu sklamať. Tak ako väčšina obchodov v Japonsku, aj tu si musíš za svoju vášeň zaplatiť. Pre predstavu malý plyšový pokémon stojí okolo 16 dolárov, pričom obal na telefón okolo 20 dolárov. No a ak už si teda nakúpiš všetko, po čom tvoje srdce piští, pri odchode môžeš nájsť ešte hracie automaty, kde môžeš vyblázniť svoje vnútorné dieťa. A nie je nič nezvyčajné stretnúť tu aj miestnych Japoncov ako hrajú kartové hry Pokémon. Nevieš, prečo letieť do Osaky? Skúsi šťastie a zahraj si s nimi.

Pokémon Center Osaka

#7 Kuromon Ichiba Market

Ak by ťa po všetkých tých atrakciách chytil hlad, odporúčam ti navštíviť Kuromon Ichiba Market. Je to mestský trh akoby z iného sveta a stal sa miestom pre nákup tých najčerstvejších potravín. Trhovisko slúži primárne pre podnikateľov a šéfkuchárov, ktorí nakupujú pre svoje reštaurácie či obchody. No keďže sa vďaka svojej typickej japonskej atmosfére stal vyhľadávanou atrakciou turistov, prispôsobila sa aj ponuka trhu. Medzi uličkami môžeš nájsť, a čo viac, aj ochutnať typické japonské jedlá z tých najčerstvejších potravín. Takže ak ťa láka netradičná japonská kuchyňa, kde inde ochutnať tak dokonalé sushi, ryby či iné morské tvory ako tu? Toto miesto ti jednoznačne nesmie chýbať v itinerári čo zažiť v Osake.

Kurumon Ichiba Market

#8 Legoland Osaka

Ak sa v tvojom vnútri skrýva nevybúrené dieťa a inklinuješ k celosvetovo známej stavebnici Lego, potom bude pre teba Legoland to, čo vidieť v Osake. Jeden z najzábavnejších a najzaujímavejších parkov pre deti, kde nájdeš mnoho atrakcií a stráviš tu minimálne celý deň. 4D kino, mestečko postavené z Lega, 11 rodinných atrakcií a aktivít či laserová show, to všetko zažiješ na tomto mieste. Ale aby to nebolo také jednoduché a dokonalé. Otvorené majú síce každý deň, ale denný vstup pre dospelých je iba v sprievode detí. Ale ak ti aj náhodou to dieťa chýbalo, nemaj strach. Myslia aj na dospelých a vo večerných hodinách si môžeš užiť tento park bez detí. Ak aj plánuješ návštevu tohto miesta, rezervuj si vstupenky dopredu. Bežne je tu plno turistov aj domácich, predídeš tak dlhým radám a čakaniu. A hlavne vstup je obmedzený na určitý počet návštevníkov, takže s online vstupenkami sa ti nestane, že sa dnu nedostaneš. No a ako sa sem dostať? Legoland sa nachádza v lokalite Tempozan Market Place hneď vedľa Osaka Aquarium Kaiyukan a Tempozan Giant Ferris Wheel.

Legoland Osaka

#9 Cruise Ship Santa Maria

Keď už máš prejdené všetky zaujímavé miesta a už máš plné zuby chodenia a prechádzania sa po pamiatkach Osaky, ideálne miesto pre teba bude Cruise Ship Santa Maria. Neprídeš tak o čas strávený poznávaním Osaky, ale môžeš ju spoznávať aj na tejto výletnej lodi. Tá bezpochyby patrí medzi najlepšie atrakcie v Osake Nástupné miesto sa nachádza v prístavnej dedine Tempozan a táto vyhliadková loď pláva okolo najznámejších miest v oblasti zálivu Osaka. Táto loď je kópiou vlajkovej lode, na ktorej Columbus dorazil na americký kontinent a organizuje 45 minútové denné plavby raz za hodinu. Z lode môžeš spoznať rôzne mosty ponad záliv, výhľady na mrakodrapy či známy Universal Studios Japan. A ak by ti aj denné plavby nevyhovovali, stále môžeš využiť plavby večerné, kedy tvoj zážitok z výhľadov bude ešte emotívnejší.

Výletná loď Santa Maria v Osake

#10 Dotonbori

Je to mestská štvrť u Japoncov známa hlavne nočným životom, barmi, reštauráciami a obchodmi. Takže, ak ti ešte ostali nejaké peniaze navyše a máš pred sebou posledný deň v tomto nádhernom meste, toto bude ideálne miesto kde minúť svoje úspory. Dotonbori je turistickým lákadlom aj vďaka svetelným bilbordom po celej ulici a bol by hriech neodísť s množstvom fotografií z tohto miesta. Pri prechádzaní ulicou si nezabudni všimnúť krabie klepetá, obrie chobotnice či veľké nigiri sushi pred vstupom do reštaurácií a barov. A prečo navštíviť Osaku? Pokiaľ ti chýba adrenalín, na tomto mieste nájdeš reštaurácie, kde ti pripravia legendárnu rybu FUGU. Túto delikatesu musia pripravovať licencovaní, špeciálne školení itimae (šéfkuchári), pretože obsahuje tetrodotoxín - smrteľný jed paralyzujúci dýchanie a nervovú sústavu. Je to jediné jedlo, ktoré nemôže byť nikdy servírované japonskému cisárovi. Tak čo, trúfneš si na takýto druh adrenalínu?

Dotonburi

Rada EVA Air

Letenka do Osaky ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Osake si tak viac užiješ.