English booking Thai booking

10 najlepších atrakcií v Nagoyi

26. november 2019

Tieto atrakcie v meste Nagoya musíš vidieť!

10 najlepších atrakcií v Nagoyi

#1 Zoo a botanická záhrada Higashiyama

Zoo je výborným miestom na zábavu ak sem cestuješ s deťmi alebo sa chceš len pokochať zvieratkami, každopádne by malo byť zapísané v itinerári s názvom najlepšie atrakcie v Nagoyi. Zvieratá tu žijú v pomerne dobrých podmienkach, na rozdiel od pár iných zoo v Japonsku, a ak vystihneš dobré ročné obdobie, môžeš zažiť aj komentované kŕmenie rôznych druhov. V Zoo sa nachádza aj rybník, na ktorom si môžeš užiť plavbu na loďkách a sledovať vodné živočíchy. Nebudem ti klamať, botanická záhrada je najkrajšia na jar, ako veľa iných miest v celom Japonsku, vďaka rozkvitnutým červených čerešniam. Napriek tomu však, aj keď ju nenavštíviš práve na jar, má čo ponúknuť a z tohto miesta budeš odchádzať s dobrým pocitom správne využitého času v Nagoyi.

Zoo a botanická záhrada Nagoya

#2 Prístav Nagoya

Tento prístav je veľmi dôležitým uzlom Japonska, ako ekonomickým, tak aj obchodným. Ale keďže toto miesto navštevuje aj veľa obyvateľov Nagoyi a turisti, môžeš tu nájsť aj malé obchodné centrum s obchodmi a reštauráciami, či krásny park. Za návštevu určite stojí aj historická loď Antarktídy ,,Fuji Icebreaker“, ktorá dnes slúži ako zaujímavé múzeum venované južnému pólu, ale tiež malý zábavný park s krásnou záhradou, ktorej chodníky pretínajú prístav a spájajú ho s hlavnými časťami mesta. Takže ak budeš mať cestu okolo, jednoznačne sa do prístavu choď pozrieť, je to jeden z dôvodov, prečo cestovať do Nagoyi. A ak vystihneš správny čas, kedy Japonci oslavujú Deň morí a Štedrý deň, budeš odchádzať z nezabudnuteľným zážitkom ohromujúcich a veľkolepých ohňostrojov nad prístavom.

Prístav Nagoya

#3 Verejné akvárium Nagoya

Verejné akvárium Nagoya je jedným z najlepších a najväčších akvárií v Japonsku. Ako aj v iných známych japonských akváriách tu môžeš pozorovať podmorský svet a nádherné ryby a cicavce. Toto akvárium sa zameriava na podmorský život medzi Japonskom a Atlantickým oceánom, preto je veľmi zaujímavé. Okrem výcvikových predstavení ťa čaká komentované kŕmenie, kde sa môžeš o týchto vodných zvieratkách dozvedieť naozaj veľa. Najobľúbenejším predstavením pre turistov je samozrejme predstavenie delfínov, ktoré sa tu koná tri krát za deň. Návšteva prístavu pre svoje množstvo turistických atrakcií by mala byť minimálne na celý deň ak chceš stihnúť všetko. Preto neváhaj, veď toto inde neuvidíš. Toto miesto ti samo odpovie na otázku, prečo navštíviť Nagoyu.

Verejné akvárium Nagoya

#4 Laguna Ten Bosch

Zábavný park Laguna Ten Bosch je jedným s najväčším zábavným parkom v tejto oblasti a ročne ho navštevujú turisti z celého sveta, ktorí chcú zažiť dobrodružstvo v Gamagori. Je naozaj obrovský a môžeš tu nájsť Lagunasiu, kde si užiješ rôzne vzrušujúce jazdy a kolotoče a môžeš sa pozrieť na atrakcie japonskej manga série One Piece. Festival Market ti ponúkne mnoho stánkov s občerstvením japonskej kuchyne, prímorské reštaurácie ale aj stánky so suvenírmi, oblečením či miestnymi doplnkami. Laguna Spa a Thalgo Laguna ťa prevedú do sveta welnesu a oddychu v podobe masáži, krytého bazéna, bazéna pod holým nebom či množstva iných procedúr. No a ak si zmyslíš, že jeden deň ti na tomto super mieste nestačí, môžeš sa ubytovať v jednom z dvoch hoteloch v areáli zábavného parku. Tento park musí byť bezpochyby na tvojom zozname čo zažiť v Nagoyi.

Laguna Ten Bosch

#5 Múzeum Meiji-mura

Čo vidieť v Nagoyi? Hoci sa toto múzeum nachádza 24 kilometrov od Nagoye, je to určite miesto, za ktorým sa sem oplatí cestovať. Múzeum Meiji-mura je múzeum dedín pod holým nebom s japonskou architektúrou z obdobia Meiji v rokoch 1868 až 1912. Múzeum sa skladá zo 60 budov, ktoré sem presťahovali z celej krajiny, vrátane pošty, väzenia, kúpaliska, kostolov či domov. Mnoho budov je otvorených pre verejnosť, kde si môžeš prezrieť aj zariadenie a nábytok z tohto obdobia. No ale nie sú tu len budovy ale aj dopravné prostriedky ako historická električková či autobusová doprava či parný vlak, a preto je to jedným z najobľúbenejším turistickým miestom, keďže sa tu dá veľa dozvedieť o histórii a architektúre celého Japonska veľmi zaujímavým nenásilným štýlom. No a keď tu už budeš, nevynechaj zaujímavé prvky starého hotela Imperial, ktorého jedinečný dizajn vytvoril slávny americký architekt Frank Lloyd Wright. Stojí to za to!

Múzeum Meji-mura

#6 Osu Kannon

Ak už máš za sebou prehliadku hradu Nagoya a svätyne Atsuta, toto by mala byť tvoja ďalšia zastávka v Nagoyi. Nemusíš sa báť, chrám Osu Kannon je úplne odlišný od spomínaných dvoch atrakcií, takže sa nemusíš báť, že uvidíš niečo podobné. Tento budhistický chrám bol prvýkrát postavený v oblasti Hashima v 14. Storočí neďaleko Nagoye. Po požiari v roku 1820 a po istom poškodení chrámu počas druhej svetovej vojny bol chrám v 70. rokoch prestavaný na dnešnú podobu a miesto. Každý 18. deň v mesiaci sa tu koná veľký blší trh z najrôznejším tovarom a každý 28. deň v mesiaci menší blší trh, na ktorom bezpochyby nesmieš chýbať a je to jeden z dôvodov, prečo navštíviť Nagoyu. No a ak sa na tieto blšie trhy nedostaneš, stále môžeš nakúpiť v okolitých obchodíkoch, ktoré sa nachádzajú všade okolo chrámu.

Osu Kannon

#7 Midland Squere

Bezpochyby najväčším lákadlom turistov je Midland Squere, ktorá patrí medzi najlepšie atrakcie v meste Nagoya. Najvyššia budova mesta, ktorú nájdeš oproti stanici Nagoya otvorili v roku 2007 a ponúka neuveriteľný výhľad na celé mesto. Má výšku 247 metrov a na svojich početných poschodiach ponúka mnoho služieb. Na prvých poschodiach nájdeš obchody, elegantné butiky, kaviarne, reštaurácie či kino. Sky Promenade sa nachádza na najvyšších troch poschodiach budovy, kde je k dispozícii vyhliadková plošina s panoramatickým výhľadom na Nagoyu. Na 41. a 42. poschodí sa nachádzajú luxusné reštaurácie, kde môžeš ochutnať rôznorodú kuchyňu a pritom si vychutnávať pohľad na celé mesto pri západe slnka. To je romantika!

Midland Squere Nagoya

#8 Legoland Nagoya

Ak do mesta Nagoya prichádzaš s deťmi alebo sa len stále ako dieťa cítiš, Legoland ti prinesie do tvojho života zábavu a adrenalín. Tento zábavný park je určený ako pre deti, tak aj pre dospelých a návštevník každej vekovej kategórie si tu nájde to svoje. Legoland je rozdelený do siedmych tematických častí a v každej ťa čaká iné dobrodružstvo. Ale miesto, ktoré nesmieš vynechať sa nachádza v strede tohto zábavného parku a nazýva sa Miniland. Miniland je miniatúrnou verziou desiatich z najúžasnejších miest Japonska vrátane Nagoya, Tokio, Osaka, Kjóto a Hirošima. Tieto miesta sú poskladané desiatich miliónov Lego kociek a je naozaj neuveriteľné, ako sú prepracované všetky detaily týchto japonských miest. Neváhaj, oplatí sa to vidieť, tak si to zapíš na zoznam: čo robiť v Nagoyi.

Legoland Nagoya

#9 JR Central Towers

Sa nachádza nad stanicou Nagoya a bola najvyššou budovou v Nagoyi, kým ho v roku 2007 nepredbehla budova Midland Squere. Dve veže sú komplexom kancelárskych, hotelových a obchodných prevádzok vrátane obchodného domu Takashimaya na spodných poschodiach. Obe veže majú reštaurácie a salóniky s výhľadom na hotel Takashimaya a hotel Marriott na vrchných poschodiach. V roku 2017 sa pod stanicou otvorila obchodná pasáž ,,Gate Walk“ , ktorá spája dve veže so stanicou, lemovaná 20 obchodmi a reštauráciami, preto ak hľadáš miesto na nákupy alebo len na večeru, toto miesto musíš mať zapísané medzi tým, čo vidieť v Nagoyi. Tak šup na nákupy, toľko oblečenia a iného tovaru na jednom mieste inde nenájdeš.

JR Central Towers Nagoya

#10 Oasis 21

Posledným miestom, prečo cestovať do Nagoyi je Sakae Park. Pri večernej prechádzke mestom Nagoya sa oplatí zablúdiť aj sem a užiť si krásne osvetlené atrakcie. Oasis 21 pozostáva z krásne vysvietenej vyhliadkovej kozmickej lode, autobusového terminálu na prvom poschodí, zeleného parku v prízemí a ponúka tak vzácny priestor na oddych v meste Nagoya. Oasis 21 je aj hlavným dopravným uzlom mesta Nagoya a na vlastnom autobusovom terminály, na ktorom zastavuje množstvo autobusových liniek je prístup do ostatných kútov mesta úplne bezproblémový. Tak neváhaj a zastav sa tu, veď je to jedno z najviac fotogenických miest Japonska.

Oasis 21 Nagoya

Letenka do Nagoyi ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Nagoyi si tak viac užiješ.