English booking Thai booking

10 najlepších atrakcií v Japonsku

27. jún 2019

Zopár skvelých tipov na atrakcie, ktoré musíš vidieť!

10 najlepších atrakcií v Japonsku

#1 Universal Studios Japan

Prvou atrakciou, ktorú v Japonsku nesmieš vynechať je Universal Studios Japan. Nachádza sa v regióne Kansai, a ak si filmový fanúšik, zaručene sa nebudeš nudiť. Po príchode na stanicu Universal City Station prejdeš pasážou kaviarní, reštaurácii a obchodov až sa dostaneš do zábavného parku. Park je rozdelený do tematických častí, z ktorých najobľúbenejšou časťou je dedinka z filmu Harry Potter. Hneď vedľa sa nachádza prímorské mestečko z filmu Čeluste. Stále nevieš prečo navštíviť Japonsko? Tak nevynechaj kabaretnú show a horské dráhy, na ktorých si na Slovensku určite nezajazdíš.

Universal Studios v Japonsku

#2 Disneyland a DisneySea Tokio

Na svoj zoznam, 10 najlepších atrakcií v Japonsku určite napíš aj Disneyland. V meste Chiba, blízko Tokia, bol v roku 1982 postavený zábavný park, ktorý je rozdelený na dve časti - Disneyland a DisneySea. Disneyland je rozdelený na 7 tematických oblastí a je vhodný hlavne pre rodiny s deťmi. Tento zábavný park je tretím najnavštevovanejším parkom na svete (po Disneylande v Kalifornii a na Floride). DisneySea je zameraný na podmorský svet. Bol otvorený v roku 2001 a radí sa k najdrahším zábavným parkom na svete. Taktiež je rozdelený do 7 originálnych častí. Tento park je skôr pre návštevníkov starších ako 20 rokov, keďže obsahuje rýchlejšie a „hrôzostrašnejšie“ atrakcie.

Disneyland v Tokiu

#3 Yomiuri land

Ak hľadáš miesto, kde si užiješ aj v noci, môžeš navštíviť zábavný park Yomiuri land v Tokiu. Je jedným z najväčších a najobľúbenejších rodinných parkov so 43 atrakciami. Dá sa kúpiť denný alebo večerný vstup, ktorý zaručuje krásne nočné výhľady na celý Yomiuri land a aj na celé Tokio. Najobľúbenejšou atrakciou v tomto zábavnom parku je horská dráha Bandit, ktorá dosahuje rýchlosť až 110 km/h. Takže ak ti nestačí objavovať krásy tejto krajiny iba cez deň, skoč si večer do Yomiuri landu.

Yomiuri land v Japonsku

#4 Kamogawa Sea World, Chiba

V krajine vychádzajúceho slnka netreba zabúdať aj na podmorský svet. V meste Chiba ťa čaká Kamogawa Sea World, kde môžeš nájsť viac ako 11 000 druhov morských a riečnych živočíchov. Nemusíš sa báť, toto zariadenie sa stará o ohrozené druhy, a zameriavajú sa na ochranu zranených zvierat, nájdených vajec morských korytnačiek či iných morských druhov. V tomto parku si v ekologicky šetrných výstavných priestoroch môžeš pozrieť úžasný morský život a určite nevynechaj aj predstavenie kosatiek, delfínov či tuleňov.

Kamogawa Sea World v Japonsku

#5 Yamashiroya toy store

Pokiaľ ideš do Japonska s deťmi alebo len túžiš počúvať svoje vnútorné dieťa, určite nevynechaj tento obchod. Má 7 poschodí a každá stena je zaplnená hračkami od výmyslu sveta. Ak si fanúšikom Marvela určite nevynechaj 2. poschodie. Ak je tvoj sen skladať puzzle alebo len tak s kamarátmi zažiť zábavu pri stolových hrách nezabudni na 3. poschodie. Ale pozor! V tomto kráľovstve hračiek stratíš pojem o čase.

Yamashiroya toy store v Japonsku

#6 GEAR Theatre, Kjóto

Ak stále nevieš čo robiť v Japonsku, ohúriť ťa môže GEAR Theatre v meste Kjóto. Je to jedinečné divadelné prestavenie, ktoré stimuluje tvojich 5 zmyslov pohyblivým príbehom. Toto divadlo je neverbálne, takže si nemusíš robiť starosti, že neovládaš japončinu. Herci vyjadrujú svoje emócie výrazmi tváre, ktorým pochopia deti aj cudzinci. Toto divadlo je jediné svojho druhu v Japonsku a sľubuje nezabudnuteľný zážitok.

Gear Theatre v meste Kjóto

#7 Golden Temple, Kjóto

Ak netúžiš po adrenalíne v zábavných parkoch, ale hľadáš miesto, ktoré ti na zozname čo vidieť v Japonsku nesmie chýbať, vyber sa do Golden Temple v Kjóte. Zlatý chrám uprostred krásnych upravených záhrad je nezabudnuteľný zážitok. Dovnútra sa síce nedostaneš, ale scenérie stoja za to. Dostaneš sa sem bez problémov verejnou dopravou, ale ak pochybuješ, jednoducho nasleduj dav turistov, ktorí ťa tam dovedú.

Zlatý chrám v Kjóte

#8 Sumo zápasy, Nagoya

Každý predsa vie, že Sumo je národným športom Japonska. Preto sú tieto Sumo zápasy jednou z vecí, prečo cestovať do Japonska. Lístky sa zvyknú vypredať veľmi rýchlo, preto si ich nezabudni kúpiť v dostatočnom predstihu. Sumo zápasy sú zaujímavé aj svojimi rituálmi, ktoré vykonáva rozhodca. Je to zasväcujúci obrad, kedy je celý ring poliaty ryžovým vínom saké. Takisto aj Sumo bojovníci majú svoje rituály. Jedným z nich je, že sa pred každým zápasom posypú soľou a pritom dupú a tlieskajú. Určite je to jedna z vecí, ktoré inde na svete neuvidíš.

Sumo zápasy v Japonsku

#9 Národné múzeum Kjúšu

Národné múzeum Kjúšu bolo otvorené v roku 2005 a stalo sa prvým Japonským národným múzeom za viac ako 100 rokov. Najdôležitejšou udalosťou sú prehliadky prehistorických pamiatok nájdených archeologických nálezov a taktiež historicky dôležité artefakty, súvisiace s bohatou históriou ostrova. Takže ak ťa zaujímajú dejiny tejto krajiny, je určite na mieste si toto múzeum zapísať na zoznam čo vidieť v Japonsku.

Národné múzeum Kjušú

#10 Minoo park, Osaka

Ak ťa už omrzeli japonské atrakcie preplnené turistami, môžeš si oddýchnuť na pokojnom, ale pritom krásnom mieste Minoo park v Osake. Úzka cesta zo stanice do parku má množstvo malých obchodov a reštaurácií. Po 5 minútach cesty narazíš na miestny chrám s názvom Shotengu Saikoji. Po ceste k vodopádom budeš míňať rieku Ryokan, chrámy či svätyne, ale aj múzeum hmyzu. A ak si sa už vyškriabal až na vrchol, zažiješ úžasný vodopád, ktorý má dĺžku 33 metrov a od 6. storočia je cieľom meditácie.

Minoo park v Osake

Rada EVA Air

Letenka do Japonska ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Japonsku si tak viac užiješ.