English booking Thai booking

10 dôvodov, prečo navštíviť Nagoyu

18. november 2019

Pri ceste do Japonska sa toto miesto oplatí navštíviť.

10 dôvodov, prečo navštíviť Nagoyu

#1 Nagoya

Je štvrté najväčšie mesto Japonska a to je prvý dôvod, prečo cestovať do Nagoyi. Leží na brehu Tichého oceána na ostrove Honšú a má viac ako 2,2 milióna obyvateľov. Nachádza sa medzi Tokiom a Osakou a je najznámejšia svojim automobilovým priemyslom, keďže tu môžeš nájsť automobilky ako Toyota, Honda či Mitsubishi. Hovorí sa, že je domovom kultúry samurajov a ninja, cudzia jej nie je ani robotika či futuristické vynálezy a má bohatú históriu či zaujímavú kuchyňu, takže tu určite nájdeš oblasť, o ktorú máš záujem. A keďže má rozlohu viac ako 326 kilometrov, tu je pár miest, ktoré v Nagoyi musíš vidieť.

Nagoya

#2 Hrad Nagoya

Hrad Nagoya je symbolom mesta už viac ako 400 rokov, ktorý bol postavený v 17. Storočí. A určite patrí medzi najlepšie atrakcie v Nagoyi. Tak ako mnoho japonských hradov bol v roku 1945 počas druhej svetovej vojny zbúraný, no dnes je opäť v plnej svojej kráse. Najnovšia verzia, ktorú môžeš dnes vidieť bola postavená v roku 1959 a dominantou tohto hradu, ktorú nesmieš vynechať je ,,šachi-hoko“, čiže socha tvora, ktorá má hlavu tigra a telo ryby. K dispozícií sú tiež zbierky kostýmov a zbraní, z ktorých sa mnoho dozvieš o histórii Japonska. A nezabudni sa prejsť aj po Ninomaru-en – záhrade okolo hradu Nagoya, ktorej súčasťou sú idylické čajovne, kde si môžeš vychutnať typické japonské čaje.

Hrad Nagoya

#3 Televízna veža Nagoya

Je to jedna z hlavných pamiatok mesta Nagoya a má viac ako 180 metrov. Slávna je hlavne tým, že je najstaršou vyhliadkovou vežou svojho druhu v Japonsku a bola postavená skôr ako slávna Tokíjska veža v hlavnom meste Japonska. Vyhliadková plošina sa nachádza vo výške 100 metrov a čaká ťa tu neuveriteľný výhľad na celé mesto a blízky park Hisaya-odori. Mimo vyhliadok tu môžeš nájsť aj reštauráciu, galériu či bowlingovú dráhu. Takže ak plánuješ vidieť či odfotiť si mesto Nagoya z výšky, toto je to pravé miesto pre teba. Ten výhľad je to, čo zažiť v Nagoyi.

Televízna veža Nagoya

#4 Múzeum vedy Nagoya

Toto múzeum vedy je jedným z najuznávanejších a najlepších múzeí v Japonsku. Nachádza sa tu obrovské planetárium s priemerom 35 metrov, kde sa dozvieš všetko o slnečnej sústave a vesmíre. Taktiež tu nájdeš množstvo atrakcií ako je laboratórium tornáda, alebo mrazivé laboratórium, ktoré milujú návštevníci každého veku. A ak sem prídeš s deťmi, alebo ťa len bavia experimenty, určite navštív aj živé predstavenia týchto vedeckých experimentov. Je to veľmi zábavné aj poučné. Z tohto miesta budeš odchádzať s vedomosťami aj zábavou, preto je to jedno z miest, patrí na zoznam, čo vidieť v Nagyi.

Múzeum vedy Nagoya

#5 Chrám Toganji

Chrám Toganji bol postavený v 16. Storočí a je zasvätený hinduistickej viere. Bol postavený na počesť bohyne Saraswati, ktorý má tiež svoj festival a koná sa každý rok v máji v meste Nagoja. Chrám Toganji je známy svojim veľkým sediacim Budhom v strede chrámu a veľkým dreveným blokom, pretože ak sa ho dotkneš, očistí ťa od hriechov. Tak čo, veríš tomu? Ak áno, je to určite ďalšia zaujímavá zastávka, ktorá ťa presvedčí, prečo cestovať do Nagoyi. Hneď za vstupnou bránou, ktorú strážia dva čínske levy objavíš záhradu v japonskom štýle a bambusový les. No a ak prejdeš hlavným chrámom a zídeš po schodoch do záhrady obklopenej stromami, v nej leží socha obrovského zeleného Budhu. Je známy ako ,,Veľký Nagojský Budha“ a bol tu postavený v roku 1987. Má viac ako 10 metrov a na podstavci vedľa neho nájdeš budhistické ikony ako slony, jelene a pávy či sochy svätých.

Chrám Toganji

#6 Svätyňa Atsuta-Jingu

Táto svätyňa má viac ako 1900 ročnú históriu a je najstaršou pamiatkou v Nagoyi. Ročne túto svätyňu navštívi viac ako 9 000 návštevníkov, preto je aj najnavštevovanejšou svätyňou v regióne. V jej blízkostí sa nachádza hustý les o veľkosti 20 hektárov a odhaduje sa, že niektoré gáfre rastúce v tomto lese majú viac ako 1000 rokov. No a ak by ti bolo málo prechádzky, 10 minút chôdze od chrámu Atsuta je najväčšia japonská záhrada Shirotori v Nagoyi. Má viac ako 3,7 hektárov a jediné mínus je, že sa za vstup do tejto jedinečnej záhrady platí. Preto ak túžiš vidieť niečo z histórie v pokojnom a tichom prostredí v centre mesta, toto je dôvod, prečo navštíviť Nagoyu.

Svätyňa Atsuta-Jingu

#7 Železničný park a SCMaglev

Ak ťa aspoň trochu zaujímajú vlaky a ich história, alebo ťa len premáha zvedavosť dozvedieť sa niečo viac o japonskom najrýchlejšom vlaku na svete Maglev, toto miesto musíš v Nagoji vidieť. Prevádzkuje ho spoločnosť JR Central a je tu vystavených viac ako 40 vlakov vrátane Maglev či parných lokomotív. Populárnymi atrakciami sú vlakové simulátory či simulátory posádky. Ak ťa teda vždy fascinovala vyspelá technika Japonska a chceš ju vidieť zblízka, či dokonca si ju vyskúšať, toto je tip, čo robiť v Nagoyi.

Železničný park a SCMaglev

#8 Hrad Inuyama

Tento hrad Inuyama sa síce nachádza ďalej od mesta Nagoja, cca 40 minút autom, ale je to miesto, ktoré musíš v Nagoja vidieť. Hrad Inuyama je jeden z dvanástich najstarších hradov v Japonsku a môžeš ho vidieť presne tak, ako ho v roku 1537 dokončil Ody Nobuyasu. Pôvodná stavba bola dokončená už v roku 1440, ale časom ju stále pristavovali a tak svoju konečnú podobu získal až neskôr. Hrad má 4 poschodia a je považovaný za národný poklad. Ulica, ktorá sa tiahne priamo z hradu ti ponúkne mnoho suvenírov či reštaurácií a obchodíkov v úzkych drevených budovách. Je to veľmi pekné a tradične japonské mestečko, ktorého návšteva jednoznačne patrí na zoznam, čo zažiť v Nagoyi.

Hrad Inuyama

#9 Toyota Kaikan Múzeum

Pamätné múzeum priemyslu technológie Toyota bolo založené v roku 1994 v meste Sako a jeho poslaním bolo predstaviť históriu japonskej výrobnej technológie. V múzeu môžeš nájsť textilné stroje, ktoré boli jedným z hlavných odvetví spoločnosti Toyota a rozvíjanie automobilového priemyslu ako to spoločnosť robí teraz. Určite ho neprehliadneš, pretože je v typickej červenej tehlovej budove, ktorá bola postavená v roku 1911. Okrem zaujímavých výrobných technológií a strojov, tu môžeš vidieť aj automobily značky Toyota od svojho prvého vyrobeného auta až po tie dnešné, a to priamo dovezené z výrobnej linky. Ak ťa zaujíma technologický pokrok Japonska, na tomto mieste sa nudiť nebudeš a preto je to odpoveď na otázku, čo vidieť v Nagoyi.

Toyota Kaikan Múzeum

#10 Korankei park

Korankei je údolie pri Nagoji, ktoré má povesť jedného z najkrajších miest hlavne v jesennom období, kedy všetky červené, oranžové a žlté listy javorov ( je ich tu viac ako 4000 ks) zanechajú neuveriteľný pocit na duši. Vrch limori je vysoký 254 metrov a tvaruje údolie Korankei a najkrajšie miesta nájdeš pozdĺž rieky Tomoe na západnej a južnej strane pohoria. Každý rok v novembri sa tu koná ,,momiji matsuri“, čo je festival jesenných listov a preto je tu mnoho podujatí, festivalová hudba, japonské bubnovanie a iné atrakcie. No a najlepšou atrakciou je, že po zotmení sa zapne osvetlenie a všetky tieto krásne jesenné farby si môžeš vychutnať až do neskorých večerných hodín. Takže ak ťa už omrzí rušné mesto a plné obchody, zamier práve sem. Toto je jedna z najlepších atrakcií v Nagoyi, ktorú musíš vidieť, isto ti ponúkne veľa pohody a relaxu.

Korankei park

Letenka do Nagoyi ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Japonska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Nagoyi si tak viac užiješ.