English booking Thai booking

Cebu - miesto, kde sa skamarátiš so žralokom veľrybím

8. apríl 2018

A zažiješ ohrujúce pláže, nádherné pohoria a mnoho ďalšieho

Cebu - miesto, kde sa skamarátiš so žralokom veľrybím

Potápanie so žralokom veľrybím

Na tomto filipínskom ostrove nájdeš skoro všetko. Od snehobielych panenských pláží až po ohromujúce scenérie pohorí. Možno ťa prekvapím, ale prvé miesto na zozname s názvom čo zažiť na ostrove Cebu nezaberá ani jedna zo spomenutých vecí. Pravda je taká, že Cebu je predovšetkým rajom potápačov. Či už profesionálnych, alebo amatérskych. Dobrodružstvo pod vodou ti okorení žralok veľrybí, ktorý je hlavnou atrakciou. Báť sa ho rozhodne nemusíš, nie je nebezpečný. Ak sa ti pošťastí, budeš mať selfie s týmto úžasným stvorením.

Selfie so žralokom veľrybím na ostrove Cebu

Potápanie nie je tvojou doménou?

Ak sa na potápanie príliš necítiš, žralok veľrybí bude aj tak pariť na prvé miesto medzi tie najlepšie atrakcie na ostrove Cebu. Prečo? Pretože sú aj iné možnosti, ako sa s týmto tvorom skamarátiť. Tak napríklad, môžeš ho sledovať z lode. Okrem toho, taká vyhliadková plavba loďou vôbec nie je na zahodenie. Budeš predsa na ostrove! A tak sa ti naskytá jedinečná príležitosť pozrieť si všetky jeho krásy aj so žralokom veľrybím. Uvidíš aj spomínané pláže, očarujúce okolité ostrovčeky a veľa ďalšieho. No a možno práve tu prekonáš svoj strach z potápania!

Výlet loďou na ostrove Cebu

Neopakovateľné pláže

Keď už zažiješ top atrakciu ostrova Cebu, odporúčam zájsť si na pláž. Otázka však znie, ktorú si vybrať. V prvom rade musíš navštíviť ostrov Mactan, ten je totiž epicentrom pláži. Skús sa vybrať na miesta Bantayan, Malapascua, Sumilon alebo Camotes. Tu totiž zažiješ všetko podstatné, čo sa týka plážovania. Nádherné rezorty, kryštálovo čistá voda, snehobiely piesok. Napriek tomu ale nejde o žiadny gýč! Ak je niečo, čo vidieť na ostrove Cebu, potom sú to, okrem žralokov veľrybích, určite pláže. V žiadnom prípade ich nevynechaj zo svojho zoznamu.

Nádherné pláže na ostrove Cebu

Pohoria hodné povšimnutia

Na začiatku som ti prezradil, že na filipínskom ostrove nájdeš azda všetko. Je to pravda. Nevyhneš sa očarujúcej prírode, ktorá by mohla konkurovať indonézskemu ostrovu Bali. Avšak trochu z iného súdka. Ak ti čo i len trocha vonia turistika, iste ťa bude zaujímať najvyšší vrch ostrova, Osmena Peak. Túry sa ale nemusia báť ani tí, ktorí nemajú turistiku práve v obľube. Výstup je veľmi mierny, dokonca sa dá zvládnuť aj s deťmi. Stačí dodržiavať pitný režim a vziať si pevnejšiu obuv. Čo robiť na ostrove Cebu? Okrem vyššie uvedeného, tu je odpoveď!

Najvyšší vrch na ostrove Cebu - Osmena Peak

Priateľskí domáci na záver

O juhovýchodnej Ázii je známe, že ľudia sú tu milí, priateľskí, pohostinní a veľmi ochotní. Nuž, inak tomu nie je ani na filipínskom ostrove Cebu. A čo už by to bol za cestovateľský zážitok, neprísť s miestnymi k nezáväznej komunikácií? Nakoniec, aj to je jeden z dôvodov, prečo navštíviť ostrov Cebu. Spýtaj sa ich na najlepšie atrakcie. Vypýtaj si radu. Nehanbi sa. Vieš čo je na tom všetkom najlepšie? Domáci sa tešia, keď môžu turistom pomôcť. Sú priam nadšení, keď ti môžu poradiť. Vážia si totiž cestovateľov, ktorí na ich ostrov zavítali.

Milí ľudia na ostrove Cebu

Rada EVA Air

Letenka na Cebu ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky na Cebu za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku na Cebu si tak viac užiješ.