English booking Thai booking

Bangkok - miesto, ktoré nepozná nudu

13. máj 2018

A miesto, ktoré nikdy nespí

Bangkok - miesto, ktoré nepozná nudu

Strach bokom

Bangkok je síce obrovské veľkomesto, báť sa ho ale nemusíš. Ľudia sú tu milí, priateľskí a ochotne ti pomôžu. Pokiaľ problémy nebudeš vyhľadávať, samé sa na teba neprilepia. To mi môžeš veriť. A áno, narážam na tie paranoické predstavy o drogách. Strach teda bokom a začni sa tešiť na výlet plný zážitkov. Medzi top, čo zažiť v Bangkoku, patrí jednoznačne gastronómia. Tým myslím streetfood. Rovnako jazda tuk-tukom, zdĺhavé, ale zakaždým vtipné zjednávanie cien a, skrátka, thajská kultúra. Je tu toho toľko, že nebudeš vedieť, kde začať. A už vôbec nie, kde skončiť.

Panoráma mesta Bangkok

Itinerár nepotrebuješ

Mnohí by mohli namietať, že na jedno z najväčších miest sveta itinerár budeš potrebovať. Opak je však pravdou. Najlepšie totiž Bangkok spoznáš práve vtedy, keď ním prejdeš bezcielne a na slepo. Tým ale nechcem povedať, že si nemáš vytýčiť aspoň zopár vecí, ktoré chceš navštíviť. Nejakým spôsobom sa totiž dopravíš do štvrte, v ktorej sa nachádza to, čo chceš vidieť. No a potom už len chodíš pešibusom tam, kam ťa nohy zavedú. Takto toho uvidíš najviac a spoznáš tie najlepšie atrakcie v Bangkoku. Čo keď zablúdiš? No a čo? Odchytíš tuk-tuk alebo taxi a je vybavené.

Tuk - Tuk v Bangkoku

Všetko pokope

No tak napríklad chrámy. Pôjdeš do jedného a po ceste uvidíš ďalší. A niekde, o pár ulíc ďalej, ďalší. V hlavnom meste Thajska ich nájdeš habadej a takmer všetky sa sústreďujú v okolí absolútneho centra. Samozrejme, Bangkok je obrovské mesto a tak ten pešibus niečo trvá, no s tým treba rátať. Popri veciach, ktoré ti hodím na zoznam, čo robiť v Bangkoku, stihni navštíviť aj modernú štvrť Sukhumwit. Opäť všetko pokope. Výškové budovy, na nich sky bary a luxusné reštaurácie. Nákupné centrá či ulica hriechu a zábavy Soi Cowboy. To všetko musíš navštíviť. A neboj sa, že sa stratíš!

Budhistické chrámy v Bangkoku

Bangkok sa posúva

Tak, ako každá svetová metropola. Turistický ruch je snáď v totálnom rozkvete. No a to až natoľko, že to vyzerá, že hlavná sezóna je v jednom kuse. Tomu nasvedčujú už aj ceny. Dopravíš sa sem čoraz lacnejšie, ale o to viac tu pravdepodobne minieš. Výhodou však stále ostávajú veľmi lacné hotely a streetfood, ktorý rozhodne stojí za to. Čo vidieť v Bangkoku? Okrem iného, aj spomínané hotely. Veľkú časť z nich tvoria výškové budovy so sky barmi a neuveriteľným výhľadom na mesto. Ak rátaš s tým, že sa prestravuješ v hotelových reštauráciách, rátaj aj s vyššou cenou. Tá je ako v Bratislave.

Sky bar v hoteli v Bangkoku

Neboj sa dažďovej sezóny

Na internete nájdeš o Bangkoku množstvo informácií. Záleží len na tebe, ktoré z nich padnú na úžitok. Jednou z nich bude aj odporúčanie nenavštevovať Bangkok počas dažďovej sezóny. Ja tvrdím presný opak. Dokonca, dažďová sezóna je tým najlepším časom na vycestovanie. Prečo? Je tu hneď niekoľko dôvodov. Neprší v jednom kuse. Sem-tam spŕchne, ale aspoň je hneď lepší vzduch. Napriek tomu, že je dusno, nie je tak horko, že by to pre našinca mohlo byť neznesiteľné. Turistov je síce veľa, ale predsa len menej, než v hlavnej sezóne. A že sa nebudeš môcť okúpať v bazéne na streche hotela? Omyl!

Dažďová sezóna v Bangkoku

Rada EVA Air

Letenka do Bangkoku ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Bangkoku za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, ceny hotelov v Bangkoku sú naozaj nízke, a tak si budeš môcť dopriať veľa muziky za málo peňazí.