English booking Thai booking

7 vecí, ktoré musíš na ostrove Bali zažiť!

25. marec 2018

Ostrov bohov ťa zvedie

7 vecí, ktoré musíš na ostrove Bali zažiť!

#1 Nepoznanú prírodu

Povráva sa, že na Bali sa nechodí za typickou exotickou dovolenkou. Z časti to je pravda. Na ostrov bohov sa chodí v prvom rade za prírodou. Len málokde totiž nájdeš také kvantum prírodných atrakcií, ako tu. Čo prírodných atrakcií? Priam geologických zázrakov! Ak hľadáš dôvod, prečo navštíviť Bali, príroda musí byť na zozname. Ideálne na prvom mieste. Vynechať nemôžeš Sukawati canyon či Bukit Teletubbies. Všeobecne, celý ostrov je pokladaný za jeden veľký prírodný zázrak. No a k tým zázrakom patria aj pláže.

Príroda na ostrove Bali

#2 Balijské hotely

Nielenže sú hotely na Bali v celku lacné, ale aj zaujímavé a pekné. No a zaujímavé sú až natoľko, že by sa pokojne mohli zaradiť medzi najlepšie atrakcie na Bali. Čím to je? Nuž, ak sa budeš chcieť ubytovať v bambusovom dome, dome visiacom na strome či v hoteli ako na africkom Safari, navštív Bali. Okrem toho, budeš sa môcť vyčvachtať v top bazénoch. Tiež nie hocijakých, ale nekonečných. Veď to poznáš. Chceš dovidieť na koniec bazéna, ale nedá sa, pretože splýva s morskou hladinou. To musíš na Bali zažiť!

Hotely na ostrove Bali

#3 Romantické reštaurácie

Reštaurácie, či už sú romantické, alebo nie, zvyčajne nebývajú cieľom cestovateľov. I keď, turistika za gastronómiou nie je na zahodenie. V tomto prípade ale nemám na mysli kuchyňu. Nepochybne však balijská kuchyňa má čo ponúknuť. Myslím na reštaurácie v tom pravom slova zmysle. Veď kde už zažiješ romantickú večeru v absolútnom súkromí pri rozbúrenej rieke? Kde už zažiješ romantickú večeru v srdci pralesa? Nuž, ak sa pýtaš, čo robiť na Bali, navečerať sa so svojou polovičkou v takejto reštaurácii na zozname nesmie chýbať!

Romantické reštaurácie na ostrove Bali

#4 Ostrovné umenie

Tento bod rozhodne nemôžeš vynechať. Nie preto, že by som ti to poradil ja. Preto, lebo umeniu sa na ostrove bohov nedá vyhnúť. Na Bali je totiž umenie na každom kroku. Obklopuje každý jeden roh, za ktorý zabočíš. Miestni ním žijú, patrí k ich kultúre. Jednoducho, umenie je na tomto exotickom ostrove život. Od ručne vyrábaných dekorácií z kvetov, cez rezby z lokálneho dreva a kameňa až po rôzne stavby z bambusu. Čo vidieť na Bali? Otázka je zodpovedaná. Ozaj, nezabudni si niečo kúpiť v jednom z miliardy chutných obchodíkov.

Umenie na ostrove Bali

#5 Návštevu chrámov

Čo by to bolo za spoznávanie juhovýchodnej Ázie bez chrámov? Ich čaru sa nevyhneš ani na Bali. Je ich tam toľko, že sa nebudeš stačiť čudovať. Spomeniem ti tie, ktoré musíš zaradiť na zoznam, prečo cestovať na Bali, aj keby na chleba nebolo. Ikonami ostrova sú chrámy Tanah Lot, Ulun Danu Beratan a chrámový komplex Besakih. Okrem týchto troch sa oplatí navštíviť aj Uluwatu, Goa Gajah a Tirta Empul. Ak ich nestihneš všetky, nevadí. S leteckou spoločnosťou EVA Air sem môžeš prísť aj nabudúce.

Chrám Tanah Lot na ostrove Bali

#6 (Skryté) pláže

Keďže ku koncu každého cestovateľského dobrodružstva patrí oddych, predstavím ti balijské pláže. Sanur Beach a Kuta Beach sú tými najznámejšími plážami na ostrove bohov. Tieto dve pláže síce môžeš navštíviť, ale je otázne, či si oddýchneš. Najznámejšie totiž znamená najnavštevovanejšie. Ostrov má veľa panenských pláží, zákutí, na ktorých nájdeš presne to, čo hľadáš. Žiadna masovka. Vyber sa na pláž Nyang Nyang Beach, Gunung Payung Beach alebo Pandawa Beach, kým sa nestanú terčom plážových dovolenkárov.

Exotické pláže na ostrove Bali

#7 Cvičenie jogy

Ak to ešte nevieš, toto miesto patrí v spojitosti s jogou medzi tie najznámejšie na svete. Práve joga je odpoveďou mnohých na otázku, prečo letieť na Bali. Netreba sa čudovať, veď na Bali je priam energizujúca atmosféra. Výhľad na oceán, fascinujúca príroda, umenie, chrámy, kultúra. To všetko túto atmosféru vytvára. Ak sa aj joge nevenuješ, možno práve tu sa jej začneš. Alebo to aspoň vyskúšaj. Inak povedané, ísť na ostrov bohov a nezacvičiť si jogu je ako ísť do Thajska a nevyskúšať thajskú masáž. Prajem šťastnú cestu!

Cvičenie jogy na ostrove Bali

Rada EVA Air

Letenka na Bali ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky na Bali za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, ceny hotelov na Bali sú naozaj nízke, a tak si budeš môcť dopriať veľa muziky za málo peňazí.