English booking Thai booking

10 najlepších atrakcií v Južnej Kórei

22. apríl 2018

Budeš chcieť vidieť viac

10 najlepších atrakcií v Južnej Kórei

#1 N Seoul Tower

Hlavné mesto Južnej Kórei patrí medzi najväčšie mestá na svete. No samotná krajina nie je najväčšia. Nie je teda tajomstvom, že najviac atrakcií v Južnej Kórei sa nachádza práve v Soule alebo v blízkom okolí. Nakoniec, je to práve Soul, kam s leteckou spoločnosťou EVA Air priletíš. Poďme však k veci. Na prvom mieste, prečo navštíviť Južnú Kóreu, môže byť pokojne N Seoul Tower. Táto „vyhliadková veža“ je doslova ikonou nielen hlavného mesta, ale celej krajiny. Navštíviť ju môžeš počas celého roka. Nájdeš tu kaviareň, ale aj reštauráciu. Predovšetkým ale neuveriteľný výhľad na celé mesto. Niečo ako naša televízna veža, avšak trochu inak.

N Seoul Tower - Južná Kórea

#2 Lotte World

Spomínaš si na túžbu navštíviť Práter? Užiť si v ňom kopec zábavy? Ak to už máš odžité, tento zážitok môžeš ešte znásobiť. V Južnej Kórei. Fascinujúce miesto, ktoré sa nachádza v Soule, Lotte World, toho ponúka na vybláznenie mnoho. Môžeš tu stráviť aj jeden celý deň a druhý tiež. Ak sa pýtaš, čo zažiť v Južnej Kórei, odpoveď je jasná. Atmosféru tohto parku, rozdeleného na dve sekcie. Vonkajšiu - Magic Island a vnútornú Adventure. Zlého počasia sa báť nemusíš a ani svoju cestu nemusíš plánovať. Park Lotte World je totiž otvorený celoročne. Pikoška: nájdeš tu aj nákupné centrum a ďalšiu vyhliadkovú vežu, World Tower Seoul Sky.

Lotte World - Južná Kórea

#3 Dedinka Bukchon Hanok

Čo by to bolo za cestovateľský zážitok, nespoznať kúsok histórie? V Soule ešte ostaneme, napriek tomu, že miesto, ktoré navštívime sa nazýva dedinka Bukchon Hanok. Ide totiž o jednu z najikoneckejších atrakcií nielen hlavného mesta, ale celej krajiny. Dedinka ti predstaví pôvodnú architektúru, tradičné budovy. Pri zostavovaní zoznamu, čo robiť v Južnej Kórei, návšteva dedinky nesmie chýbať. Aby bol zážitok z dedinky ešte viac umocnený, prezradím ti niečo navyše. Práve tu kedysi žili príbuzní kráľovskej rodiny. Bolo to také historické, kórejské Beverly Hills. Nájdi všetkých osem scénických bodov Bukchonu. Naozaj existujú!

Dedinka Bukchon Hanok - Južná Kórea

#4 Gyeongbokgung Palace

Historické okienko neuškodí, aj keď nie si práve historicky naladený človek. Palác kráľovskej rodiny z dynastie Joseon ťa chytí za srdce. Bola to vôbec prvá budova, ktorú nechala rodina z tejto dynastie postavať. A to v štýle miesta, kde si nový kráľ mohol užívať prosperitu krajiny. Okrem samotnej budovy, teda skôr budov, ktoré boli postavené v absolútnej harmónii ťa zaujme aj priestor vôkol. Palác Gyongbokgung je niečo, čo vidieť v Južnej Kórei. Ou, skoro by som bol zabudol, keď sa sem vyberieš, nezabudni na ceremoniál výmeny stráží. No a ak chceš špeciálny zážitok, cestu si naplánuj tak, nech stihneš jednu zo špeciálnych palácových nocí.

Gyeongbokgung Palace - Južná Kórea

#5 Myeong-dong

Mestskému človeku oblasť Myeong-dong ulahodí. Ulice plné ľudí. Miestnych, ale aj turistov. Množstvo značiek, pouličného jedla (streetfood) a oblečenia najnovších trendov. Presne takáto je oblasť Myeong-dong. Okrem toho, nájdeš tu aj tzv. „duty free“ obchody či podnikové predajne. Dokonca, ulica Myeong-dong bola nazývaná tiež Ulica krásy. A to nie len vďaka množstvu obchodov s oblečením rôznych značiek, ale aj obchodov so svetoznámou kozmetikou. Vieš čo ťa tu čaká? Zľavy. Zľavy na každom kroku. Sen všetkých milovníkov výpredajov. Odpoveď na otázku, prečo cestovať do Južnej Kórei, prečo cestovať do Soulu, je týmto zodpovedaná.

Myeong-dong - Južná Kórea

#6 Changdeokgung Palace

Po „oddychu“ by sa patrilo opäť načrieť do histórie. Alebo aspoň spoznať ďalšiu z top atrakcií, ktoré Južná Kórea ponúka. Jednou z nich je aj Changdeokgung Palace, ktorý sa dá doslovne preložiť ako palác prosperujúcej cnosti. Niet sa čo čudovať, pretože ako každý palác, i tento je prejavom hojnosti. Patrí medzi 5 kráľovských palácov tejto krajiny a určite sa môže stať dôvodom, prečo letieť do Južnej Kórei. Ale pozor, palác patrí pod ochranné krídla UNESCO a garantujem ti, že v ňom pocítiš len nedávnu históriu. Posledný kórejský panovník Sudžong (posledný cisár tejto krajiny) obýval palác až do roku 1926, do svojej smrti. V Soule doň zavítaj!

Changdeokgung Palace - Južná Kórea

#7 Insa-dong

Medzi najlepšie atrakcie v Južnej Kórei patrí aj Insa-dong. Oblasť, ktorej dominuje jedna ulica plná tradičných kórejských výrobkov. Po stranách zasa nájdeš tradičné galérie, no najmä reštaurácie s chutným jedlom či kaviarne. Už som ti spomínal Myeong-dong. Napriek tomu, že tam nájdeš skoro všetko a, v podstate, ide o jedno obrovské, moderné nákupné centrum, Insa-dong je z trochu iného súdka. Zabudni na butiky, známe fastfoody či „fastcoffee“. Práve tu totiž nájdeš originálny kus kórejskej kultúry. Odporúčanie ale znie: návštevu tohto miesta si nechaj na víkend. Vtedy sem nemôžu autá a ulica sa mení na centrum kultúry celého Soulu.

Insa-dong - Južná Kórea

#8 Hongdae

K návšteve juhovýchodnej Ázie neodmysliteľné patrí aj nočný život. Všetci predsa dobre vieme, že väčšina miesta v tejto časti Ázie sa prebúdza až po zotmení. Inak to nie je ani v Južnej Kórei a v jej hlavnom meste, Soul. Takmer každý mladý Bratislavčan, každá mladá Bratislavčanka pozná Mlynskú dolinu a jej lákadlá. Diskotéky a kluby sa ale u nás nachádzajú najmä v Starom meste a tak vidno veľké sťahovanie národov mladých. Oblasť Hongdae v Soule je niečo podobné, akurát oveľa väčšie. Nočný život, kluby, diskotéky, trendové kaviarne. Neďaleko všetkého sa nachádza známa univerzita. Čo zažiť v Južnej Kórei? Nočný život.

Hongdae - Južná Kórea

#9 Ostrov Namiseom

Jedným z dobrých dôvodov, prečo navštíviť Južnú Kóreu je príroda. Tá je v tejto krajine nádherná. Odporučím ti jednu konkrétnu prírodnú atrakciu, ktorá patrí medzi „must see“. Je ňou ostrov Namiseom, ktorý sa nachádza približne 65 km od Soulu. Od ruchu veľkomesta si sem chodí odpočinúť množstvo rodín a zamilované páriky sem zasa chodia za romantickým rande. Ostrov je známy vďaka svojim cestičkám, ktoré obkolesujú stromy. A je tu ešte pikoška. Na ostrove nenájdeš žiadne káble, ktoré by špatili prírodný punc ostrova. Všetky sú totiž pod zemou. Keď sa sem vyberieš, nezabúdaj, že ostrov je chránený a treba sa k nemu tak aj správať.

Ostrov Namiseom - Južná Kórea

#10 Záhrada ranného pokoja

Koniec každého cestovateľského zážitku si vyžaduje odpočinok. V Južnej Kórei sa za odpočinkom nechodí na pláže, ale do prírody. Nuž, áno v prírode ostávame. Tentokrát to bude Záhrada ranného pokoja alebo The Garden of Morning Calm. Ak sa pýtaš, čo robiť v Južnej Kórei, odpoveď bude odpočívať v úžasnej botanickej záhrade, v ktorej nájdeš priam idylické, kórejské scenérie. To však musíš vidieť na vlastné oči. V Záhrade ranného pokoja sa môžeš poprechádzať po jej rôznych, tematických sekciách, teda v menších záhradách. Stromy, kvety, lavičky. Veď si to len predstav. Dá sa tu robiť vôbec niečo iné, než obdivovať a relaxovať?

Záhrada ranného pokoja - Južná Kórea

Rada EVA Air

Letenka do Južnej Kórei ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Južnej Kórei za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vyberieš si hotel, aký ti vyhovuje a dovolenku v Južnej Kórei si tak viac užiješ.