English booking Thai booking

10 najlepších atrakcií na ostrove Koh Samui

6. máj 2018

A nie sú to len pláže...

10 najlepších atrakcií na ostrove Koh Samui

#1 Letisko Samui

Ostrov Koh Samui je známy najmä vďaka svojim exotickým plážam. Určite teda čakáš, že prvé miesto bude patriť práve im. No si vedľa, jak tá jedľa. Ostrov má totiž ešte niečo unikátnejšie. Niečo, čo taktiež patrí medzi dôvody, prečo navštíviť Koh Samui. Niečo, čo neuvidíš len tak, kdekoľvek. Tým niečím je medzinárodné letisko Samui Airport. Čím je také jedinečné? Ak si kladieš túto otázku aj potom, čo už ho tvoje oči zhliadli, niečo nebude v poriadku. Toto letisko je absolútnym unikátom, vďaka ktorému sa už prílet stáva exotickým zážitkom. No nie je brutálne?

Letisko Samui Airport - Koh Samui

#2 Exotické pláže

V rebríčku toho, čo patrí medzi najlepšie atrakcie na Koh Samui sa nachádzajú exotické pláže. Síce nie na prvom mieste, ako tvoja duša tajne dúfala, ale sú tu. Nakoniec, vynechať ich by bola asi tá najväčšie somarina, akú môžeš pri návšteve tohto ostrova urobiť. Tak sa na to pozrime. Medzi najlepšie pláže na Koh Samui patrí pláž Chaweng, Lamai, Bophut či Choeng Mon. Samozrejme, je ich ešte oveľa viac. Tieto sa však vynechať rozhodne neodporúča. A čo na nich môžeš robiť? Fú, toho je veľa. Napríklad lebediť, oddychovať, relaxovať, vylihovať alebo leňošiť.

Najlepšie pláže na Koh Samui

#3 Socha veľkého Buddhu

Určite sa spolu zhodneme na tom, že keď sa povie dovolenka v Thajsku, každý si predstaví najmä exotické pláže. Alebo rušné megalomanské mesto Bangkok. Predovšetkým Koh Samui je prototypom prvej možnosti. Ak ťa však už oddych dožerie natoľko, že… prezradím ti ďalšie možnosti, čo robiť na Koh Samui. Tak napríklad, môžeš navštíviť jednu z najlepších atrakcií ostrova, 12 metrov vysokú, zlatú sochu Buddhu, ktorá je súčasťou chrámu Wat Phra Yai na maličkom ostrove Koh Farn. Neboj, je súčasťou ostrova Koh Samui a je ním spojený cestičkou.

Veľký Buddha na Koh Samui

#4 Budhistické chrámy

Wat Phra Yai nie je jediným chrámom, ktorý môžeš na ostrove Koh Samui vidieť. Práve naopak. Je ich oveľa viac. Možno ťa to neláka, no ich návštevu ti môžem odporučiť. Atmosféra, ktorá tu sála, totiž patrí medzi to, čo zažiť na Koh Samui. Bez debaty. Okrem toho, aspoň jeden chrám je „must see“, nech už sa nachádzaš kdekoľvek v Thajsku. Na ostrove sa môžeš zastaviť napríklad v chráme Hainan, Hin Lad, Wat Khiri Mat, Wat Khunaram a v množstve ďalších. Nevymenoval by som ich ani do večera. Extra tipom je ale Tajná záhrada Buddhu. Tú nevynechaj!

Chrámy na ostrove Koh Samui

#5 Ostrovné vodopády

Možno už práve nadávaš, prečo ti tu neopisujem všetkých milión pláži, ktoré sa na ostrove nachádzajú. No ale zamysli sa. Malo by to nejaký zmysel? Každá z nich je ako z obrázku vo fotobanke. Krásna, exotická. Čo viac k tomu dodať? Snáď len toľko, že to nie je to jediné, čo vidieť na Koh Samui. Treba sa vybrať aj k prírodným atrakciám. Ostrov má parádne vodopády, ktoré sa teda vidieť rozhodne oplatí. Vyber sa k vodopádom Na Muang. Áno, to sú tie najznámejšie. Sú tu však aj ďalšie vodopády, napríklad Hin Lat. No a pridám ešte jedny - vodopády Sivatara.

Vodopády Na Muang - Koh Samui

#6 Vodné parky

Inak povedané - akvaparky. Slovenské máš už iste pobehané, a tak ťa láka spoznať tie zahraničné. Toto ale nie sú len také, kadejaké akvaparky. Nachádzajú sa predsa v exotike, a tomuto faktu neostávajú nič dlžné. No a ak si myslíš, že je to zábava iba pre deti, vyvediem ťa z omylu. A keď ťa ego nepustí, spomeň si na svoje detské časy. Určite poľaví. Aj keď akvaparky asi nebudú práve „nambr van“ dôvod, prečo cestovať na Koh Samui, medzi najlepšie atrakcie rozhodne patria. Tými najznámejšími vodnými parkmi sú Coco Splash či Pink Elephant. Tak si ich uži!

Vodný park Coco Splash - Koh Samui

#7 Paradise park

Medzi dôvody, prečo letieť na Koh Samui, patrí aj návšteva miesta s názvom Paradise park. Ten názov nevznikol iba tak, nemysli si. Aj keď celý ostrov pôsobí ako rajská záhrada, tento park to ešte podčiarkuje. Budeš musieť zdolať nejaké tie kopce, pokojne aj na motorke. Budeš musieť zaplatiť nemalé vstupné. Výsledný efekt ale bude stáť za to. Nádherný výhľad, bazén, zvieratá. Začína fungovať predstavivosť? Bodaj by aj nie, keď už tvoje oči zazreli fotku. Návštevu a ten „live“ však neprekoná žiadna fotka. Keď už budeš teda na ostrove, spomeň si na Paradise park.

Paradise park - Koh Samui

#8 Dobrodružné parky

A čo tak trochu dobrodružstva? V zdravej miere, samozrejme. Aby som ti to vysvetlil, medzi najlepšie atrakcie na Koh Samui totiž patria aj dobrodružné parky. No a v nich teda môžeš zažiť naozaj čokoľvek. Jedným z nich je aj Canopy Adventure Seceret Falls. Ak sa aj nespustíš na lane, nevadí. Aspoň si užiješ parádny výhľad. Keby sa ti však, naopak, zažiadalo trochu priostriť, nie je problém. Treba navštíviť Lamai Viewpoint Cable Ride. Garantujem ti zážitok na celý život. Mimochodom, nezabudni si so sebou vziať kameru na extrémne športy. To budú echt zábery!

Dobrodružné parky - Koh Samui

#9 Akvárium Samui

Pomaly, ale iste sa už blížime ku koncu. Je vôbec ešte niečo, čo vidieť na Koh Samui? Rozhodne áno. Aj keď pochybujem, že na ostrove zažiješ nudu. Môžeš ešte navštíviť akvárium. Bude to super zážitok, a ty už asi tušíš prečo. Pohybuješ sa v takých tých tuneloch, kde vidíš vodu pred sebou, za sebou, vedľa seba a ešte aj nad sebou. Alebo si chceš radšej zaplávať s tuleňmi? Áno, aj to sa dá a nakoniec možno od tuleňa dostaneš aj pusu. No a tých druhov rýb, ktoré tu uvidíš. Nuž tých bude skutočne veľa. A aj korytnačky. Kto by ich nechcel vidieť? Priprav sa aj na show.

Akvárium Samui - Koh Samui

#10 Tigria ZOO

Poslednou chuťovkou, na ktorú ťa navnadím je tigria ZOO. Tá je súčasťou areálu Akvária Samui. Uvidíš tu rôzne predstavenia, nielen s tigrami. Môžeš si zakúpiť balíček, v ktorom máš vstup na predstavenie, jedlo a tiež fotografovanie s tigrami. Najmä to fotografovanie stojí za to. Treba sa báť? K tomuto sa radšej vyjadrovať nebudem. Miestni vyzerajú zodpovedne a tvária sa, že je to bezpečné, a že to majú všetko pod palcom. Nuž, či im budeš veriť, je len na tebe. Tak isto, ako je na tebe, či návštevu tigrej ZOO zaradíš medzi najlepšie atrakcie na Koh Samui. Rozhodni sa.

Tigria ZOO na Koh Samui

Rada EVA Air

Letenka na Koh Samui ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Thajska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, ceny hotelov na Koh Samui sú naozaj nízke, a tak si budeš môcť dopriať veľa muziky za málo peňazí.