English booking Thai booking

Tasmánia - miesto, kde zažiješ celý svet

17. jún 2017

A uvidíš tasmánského čerta!

Tasmánia - miesto, kde zažiješ celý svet

Zaujímavá destinácia?

Rozhodne! Keď sa počas dovolenky v Austrálii kdekoľvek a kohokoľvek spýtaš, čo vidieť, hádaj, aká bude odpoveď. Samozrejme, všetky najzvučnejšie atrakcie. A ešte Tasmánia. Malý austrálsky štát, ostrov, ktorý neprehliadneš. Veľmi obľúbená, dovolenková destinácia práve miestnych obyvateľov. Prečo navštíviť Tasmániu? Pre jej hlavné mesto, teda skôr mestečko, Hobart. Pre jej rôznorodosť, pre odporúčania miestnych, pre neskutočne krásnu, nedotknutú prírodu. Ak už je reč o prírode, je to práve Tasmánia, kde vznikla prvá parlamentná strana zelených.

Tasmánia - Austrália

Niekedy Írsko, inokedy Španielsko…

Tento kút krajiny kengúr je rozmanitý. Ak vravím, že niekedy Írsko, inokedy Španielsko, je to naozaj tak. A pritom si stále v Austrálii. Takže ak je niečo, čo zažiť v Tasmánii number one, potom je to práve jej premennosť. Budeš z nej mať pocit, že je ako taký chameleón. Chvíľami sa ti naskytne scenéria Islandu. Potom zasa uvidíš nesmierne dlhé zelené pastviny, ako napríklad v Škótsku. Razom príde nespútaná austrálska príroda. Nasledovať bude pocit Nového Zélandu. V Tasmánii sa dá skutočne zažiť celý svet. Len ju nemôžeš preležať na pláži či stráviť v hoteli.

Národné parky - Tasmánia

Tasmánsky čert a iné potvorky

Existuje toho veľmi veľa, čo vidieť v Tasmánii. Napríklad taký tasmánsky čert alebo, odborne, diabol tasmánsky. Určite si ho pamätáš z rozprávok Lonely Tunes, napríklad aj o zajacovi Bugsovi. Možnože práve v Tasmánii si tak splníš svoj detský sen. Teda, aspoň mojim bolo vidieť tasmánskeho čerta naživo. Trocha ťa ale sklamem. Na toho z rozprávky sa vôbec nepodobá. A ani sa nepresúva tým rozprávkovým tornádoidným spôsobom. No a okrem toho narazíš ešte na ďalšie, oveľa milšie stvorenie - vombata. Ale tiež na škrekot papagájov.

Tasmánsky čert - Tasmánia

Budeš sa chcieť presťahovať o 3, 2,…

Ak miluješ prírodu, budeš tu chcieť žiť. Takmer z polovice je Tasmánia príroda. Teda skôr samý národný park. No a premenlivosť platí aj v tomto prípade. Raz budeš mať pocit, že si v USA, potom zasa v Európe a nakoniec ťa zmätie vyprahnutá planina. Okrem toho tu je ešte jedna zaujímavosť. K Tasmánii patrí aj ostrovček Maatsuyker, ktorý potrebuje nových obyvateľov. Ak sa sem presťahuješ, dostaneš prácu, bývanie, no zabudni na internet či televíziu. A dopraviť sa sem dá snáď len helikoptérou. Tento ostrov určite patrí medzi najlepšie atrakcie v Tasmánii.

Maatsuyker ostrov - Tasmánia

Rada EVA Air

Letenka do Tasmánie ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Austrálie za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vždy si vyberieš hotel, aký ti vyhovuje a cestovanie po Austrálii si tak viac užiješ.